04 Mayıs 2024 Cumartesi

Kuyumcular neden farklı fiyat tarifesi uyguluyor?

Son zamanlarda altın fiyatlarının yükselişinden dolayı değişik fiyat tarifesi uygulayan kuyumcuların farklı farklı fiyat veriyor.

Isparta

Son zamanlarda altın fiyatlarının yükselişinden dolayı değişik fiyat tarifesi uygulayan kuyumcuların farklı farklı fiyat veriyor. 

Eğer altın almayı düşünüyorsanız, farklı kuyumcuların fiyatlarını karşılaştırmak ve en uygun fiyatı bulmak için birkaç farklı yerde araştırma yapabilirsiniz. 

Ancak unutmamanız gereken bir şey var, en düşük fiyat her zaman en iyi kaliteyi garantilemez. 

Kalite ve güvenilirlik de önemli faktörlerdir.

Ayrıca, altın alım-satım işlemleri yaparken belgeli ve güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmak da önemlidir. 

Altın alırken şunlara dikkat etmeniz faydalı olabilir:

1. Fiyatları Karşılaştırın: Birkaç farklı kuyumcunun fiyatlarını karşılaştırarak en uygun fiyatı bulmaya çalışın.

2. Kaliteyi Kontrol Edin: Altının kalitesi ve saflığı (ayar) hakkında bilgi alarak, aldığınız ürünün değerini doğru bir şekilde anlamaya çalışın.

3. Garanti ve Belgelendirme: Güvenilir ve belgeli kuyumculardan alışveriş yaparak, ürünün gerçek olduğundan ve doğru bir şekilde değerlendirildiğinden emin olun.

Son olarak, altın alırken acele etmeyin ve doğru kararı vermek için gereken araştırmayı yapın.  Altın, uzun vadeli bir yatırım aracı olduğu için dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket etmek önemlidir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

amsterdam

24 Nisan 2024 Çarşamba 08:47

ülkede yüzde 150 enflasyon var

amsterdam

24 Nisan 2024 Çarşamba 08:46

ben diyvereyim....ülkenin çivisi çikmiş olunca resmi faizler yüzde 50 olunca enflasyonda savaşan rusyanın bile önünde dünya dördüncüsü olunca normall bunlar

Dolaş

24 Nisan 2024 Çarşamba 07:26

Ya bomba 32 etme lütfen. Nasıl bir haber bu. Uyandırma kerizleri. Türkiye’de en uygun fiyattan altını biz alıyoruz kuyumculardan. Böyle haber edip adamları aynı fiyattan satmaya sokturacaksın. Sen halkı düşünmeden haber yapıyorsun Ben şahsen altın alırken dolaşıyorum. En ucuz verenden alıyorum.

Basın sikayeti

23 Nisan 2024 Salı 23:49

Şikayet edin farklı fiyat verenleri

Ahmet

23 Nisan 2024 Salı 18:40

Kuyumcuların camlarına fiyat paneli şartı yeniden getirilmelidir.

Vatandaş

23 Nisan 2024 Salı 14:22

Devlet görevlilerinde bir boşvermişlik var, Müdürler ve üst düzey görevliler çalışmıyor. Bu duruma bir çözüm bulmak, çalışmayan müdürleri acilen değiştirmek lazım.

Mehmet

23 Nisan 2024 Salı 13:16

Birilerinin Ünallar Kuyumculukla derdi ne anlamadım. Ben Yalvaç tan gelip meydan AVM nin yakınındaki ünallardan alışveriş yaptım. Gayet memnun ayrıldık.

Zorlu grup

23 Nisan 2024 Salı 11:44

Ünal’lar ıyaş şubesi çeyrek altında 100₺ fazla fiyat istiyor. Zorda kalsam bile bidaha girmem Her yere sorup öyle almak lazım sözde Isparta’nın en büyük eski kuyumcusu kasada ödeme sırası bekliyorsun 1 dükkan yandaki büyük kuyumcu gram da 20 daha uygun velhasıl sormadan almayalım

Ispartalıyım

23 Nisan 2024 Salı 10:26

Gram altın bozdurmaya 4 isim yapmış kuyumcuya gittim 4 farklı fiyat verdiler ,sanırım alım satımın sürümü ile ilgili ,kuyumcuların kendi aralarında kurdukları sistem var genelde orayı kullanıyorlar ,bazende işlerine nasıl geliyorsa o şekilde adına serbest ekonomi diyorlar ,kuyumcular eskiden alım satımı cama yazarlardı ne oldu da o sistem kalktı ,millet bilerek girsin ,kişiye göre veya miktara göre fiyat belirleniyor ,ayrıca vergi de çok gerideler denetlensinler

Akıllı olun sarraflar

23 Nisan 2024 Salı 08:16

Evet farklı fiyat veriyorlar haram olsun o fazla söyleyenler hayrını gör.esin o para nın

Müşteri

23 Nisan 2024 Salı 08:03

Bir denetleme mekanizması olması lazım. Daha öncede Ünallar kuyumculuğa gittim altını bana satarken Harem altın üzerindeki fiyattan sattı, daha sonra bir dönem altın dakikada yükseldiği bundan yaklaşık 2 sene önce bozdurmaya gittiğimde haremden çok daha düşük fiyata geri alacağını söyledi. Hatta tartışma çıktı aramızda. Satarken hareme bakıp satanlar yükselirken kafalarına göre fiyat vermeye başladılar. Bu sadece Ünallar için değil çoğu sarraf için geçerli

vatandaş

22 Nisan 2024 Pazartesi 23:56

Türkiye'de artık fiyat algısı kalmamıştır. Örnek üç harfli marketlerde x marka şu 2.5 lira aynı su markette 5 , bakkalda 10, benzinlikte 12.5 , lokantada 15 liraya satılıyor acil denetleme yapılması gerekmekte her bir ürün tek tek araştırılmalı

Ispartalı

22 Nisan 2024 Pazartesi 23:06

Geçin bunları denetleyen olmayınca kafalarına göre takıliyorlar

İsmail

22 Nisan 2024 Pazartesi 23:04

Ünallar kuyumculuk İyaş park mağazasına gitttim gram altın alcaktım fiyat sordum o gün için 2650 tl idi Oradaki çalışan arkadaş 2750 tl fiyat verdi.deşdmki çarşı mağazanız yarım saat önce 2650 :demişti dedim.yok abi dedi yükseliyor zaten indirim yapmıyoruz dedi.bende harem e baktım dedim ki 2650 tl haremde gram altın dedim orası yanlış dedi toptan fiyatlar orası dedi yaw arkadaş herkes alırken satarken hareme bakıyor dedim bu basıl iştir anlamadım.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR