19 Mart 2024 Salı

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ DİKİLEN ÇİÇEKLERİN YÜZDE 20’SİNİ KENDİSİ ÜRETİYOR

PARK VE BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ DİKİLEN ÇİÇEKLERİN YÜZDE 20’SİNİ KENDİSİ ÜRETİYOR

Isparta

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehir içi çiçeklendirme ve peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürürken, parklara, orta refüjlere ve diğer alanlara dikilen çiçeklerin yaklaşık yüzde 20’lik kısmı ise müdürlüğe ait 20 bin metrekareden oluşan sera ve fidanlık alanında üretiliyor.


Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın talimatları doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehre 450 bin gülfidanı ve bir milyon adedin üzerinde ağaç dikimi geçekleştirirken, bunun yanı sıra mevsimlik çiçeklerde kentin çeşitli yerlerini süslüyor. Başta parklar, orta refüj alanları gibi noktalar olmak üzere şehrin genelinde yılın her anında çiçek görmek mümkün olurken, bu çiçeklerin yüzde 20’lik bir dilimi ise Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait sera ve fidanlık alanlarda yetiştiriliyor.


Isparta Belediye Başkan yardımcıları Park ve Bahçeler Müdürlüğünce fidanlık ve seralarda gerçekleştirilen çiçeklerin üretim safhalarını inceledi. Fidanlık ve seralarda üretim ve bakım çalışmaları hakkında bilgiler veren Park ve Bahçeler Müdürü Metin Coşkunsu şunları söyledi: “Şehir merkezinde vatandaşlarımızın görmüş olduğu güzelliklerin mutfağı olan fidanlık ve seralarımızda üretim ve bakım çalışmaları devam etmektedir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz 20 bin metrekarelik bir alana sahip. Çalı gurubu, ağaç gurubu ve mevsimlik çiçeklerin üretim ve bakımlarını fidanlığımızda gerçekleştiriyoruz. Şehirde dikilen çiçeklerin yaklaşık yüzde 20’lik kısmı fidanlığımızda üretilmektedir. Mevsimlere göre dikilen çiçeklerimiz burada mevsimine uygun şartlarda üretilmektedir. Bu bitkilerin üretim sahaları tohum ekiminden başlayarak filizlendikten sonra küçük saksılara aktarılarak dikime hazır hale getiriliyor. 


Yaklaşık 20 çeşit çiçek üretimi gerçekleştirip bunları farklı alanlara dikimini gerçekleştiriyoruz. Çiçeklerimiz arasında vinka, petunya, sardunya, begonya,ateş çiçeği, kadife, hercai menekşe ve buna benzer çeşitlerimiz bulunmaktadır”dedi. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

24 Temmuz 2017 Pazartesi 03:55

bazı mahallelerimizde ara ara lağım kokuları çıkmakta yetkililer ilgilenmeli

Metin

23 Temmuz 2017 Pazar 21:20

Çiçrği böceğı bırakın çünüre asfalt atın insanlar tozdan ölüyor utanç duyulacak tek mahhalle bi gelip bakın bakında utanın insanlık suçu işliyor belediye ve başkan

ispartali

23 Temmuz 2017 Pazar 11:18

3-4 mahallenin les gibi kokmasina cozum bulamiyoruz. carsida 2. seride park edenlere bisey yapamiyoruz. hergece arabalariyla serserilik yapanlara bisey yapamiyoruz. Ama onemli degil cunku kendi cicegimizi yetistiriyomusuz

Mehmet

23 Temmuz 2017 Pazar 02:21

Sadece üretip dikmekle iş bitmiyor. Üniveristeden itibaren ıyaşa kadar orta refüje dikilen o güllerin çoğu kurudu. Peyzaj çalışması diye bir şey zaten yok. İl dışından gelen birçok insanın gülden çok sağ ve sol tarafdaki kurumuş otları görmesi utanç verici.

Mehmete cevaben

23 Temmuz 2017 Pazar 17:12

söylemiş olduğunuz bölge karayollarına aittir.Rahmetli döneminde de belediyemiz bakıyordu.tamam yol yapıldı ama bu kontrol mühendisleri burayı böyle bırakıp gittiler.ALLAH BUNLARA HESAP SORACAK.YANİ KARAYOLLARI YÜKLENİCİSİNE VE KONTOL MÜHENDİSLERİNE.BURALARI SÖKMEDEN ÖNCE NASILDI.O ŞEKİLDE BELEDİYE YE TESLİM NİYE ETMEDİ.MEHMET KARDEŞ BUNLARI BİLMEN AÇISINDAN YAZDIM.RASTGELE.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR