26 Nisan 2024 Cuma

Parasını Alamayınca Mezarlığı Tel Örgüyle Kapattı

Isparta Belediyesinin 1999 yılında kamulaştırdığı ve mezarlık olarak kullanılan arazinin bedelinin ödenmediğini iddia eden mülk sahibi, alanı tel örgüyle çevirdi.

Isparta

Isparta Belediyesi'nin 1999 yılında kamulaştırdığı ve mezarlıkolarak kullanılan arazinin bedelinin ödenmediğini iddia eden mülk sahibi, alanıtel örgüyle çevirdi.

 

Binbirevler Mahallesi'ndeki Asri Mezarlığa gelen NureddinKaraman, Isparta Belediyesinin kamulaştırdığı ancak bedelini ödemediğini iddiaettiği 2 bin 400 metrekarelik bölümün çevresine tel örgü çekti.

 

Araziye giden yola toprak döktürerek ulaşıma kapatanKaraman, kamulaştırma bedelinin ödenmemesi halinde araziyi duvarla çevireceğinibelirtti.

 


Karaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, IspartaBelediyesinin 1999 yılında mezarlık olarak kullanılmak üzere arazisinikamulaştırdığını söyledi.

 

Kamulaştırma kararının ardından Isparta 2. Asliye HukukMahkemesi'nin arazisine 1 milyon 28 bin lira bedel biçtiğini ifade edenKaraman, buna karşın belediyenin bugüne kadar kamulaştırma bedelini ödemediğiniöne sürdü.

 

Bunun üzerine 2 kez asliye hukuk mahkemesine başvuraraködemenin yapılmasını istediğini dile getiren Karaman, mahkemenin ödeme emrinerağmen belediyenin ödeme yapmadığını savundu.

 

Gelişmeler nedeniyle mezarlıkta kendine ait bölümü telleçevirdiğini belirten Karaman, defini engellemek için iş makinesiyle alanıkazdırdığını ve yolu toprakla kapattığını anlattı.

 

Ödeme yapılmaması halinde mezarlığın kaldırılması içinmahkemeye başvuracağına dikkati çeken Karaman, "Bu vebal belediyebaşkanınındır. Ben kalben rahatım. Burada 40 mezar var. Benim mülkümüparselleyip satıyor. Mahkemeye veriyorum, paramı vermiyorlar. Eğer vermeyeceksebelediye mezarlığı kaldırsın" dedi.

 

Isparta Belediyesi yetkilileri ise kamulaştırma bedelininyüksek olması nedeniyle işlemden vazgeçmeyi düşündüklerini, arazi sahibinimağdur etmemek için de arazinin kullanılan bölümün kamulaştırma bedelininödenip geri kalan kısma imar izni verileceğini bildirdi.


MEZARLAR KALDIRILIYOR HABERİ İÇİN TIKLAYIN  


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

başkan

19 Mart 2015 Perşembe 14:27

Madde 1- 4/11/1983 tarihli ve 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan “resmi taahhütlü” ibaresi “iadeli taahhütlü” olarak değiştirilmiştir. Madde 2- 2942 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin dördüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmış ve anılan maddenin sekizinci fıkrasının üçüncü cümlesinde yer alan “onbeş gün” ibaresi “otuz gün” olarak değiştirilmiştir. Madde 3- 2942 sayılı Kanunun 15 inci maddesinin dördüncü ve beşinci fıkraları

başkan

19 Mart 2015 Perşembe 07:07

(3) Uzlaşma; nakdi ödeme, idareye ait taşınmazın trampası, idareye ait taşınmaz üzerindesınırlı ayni hak tanınması veya imar mevzuatı çerçevesinde başka bir yerde imar hakkıkullandırılması suretiyle yapılabilir.(4) Uzlaşma görüşmeleri, hukuki veya fiili engel bulunmadığı takdirde davete icabettarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde sonuçlandırılır ve uzlaşmaya varılıp varılmadığı,malik veya temsilcisi ile komisyon üyeleri tarafından imzalanan bir tutanağa bağlanır. Bututana

başkan

19 Mart 2015 Perşembe 07:07

(3) Uzlaşma; nakdi ödeme, idareye ait taşınmazın trampası, idareye ait taşınmaz üzerindesınırlı ayni hak tanınması veya imar mevzuatı çerçevesinde başka bir yerde imar hakkıkullandırılması suretiyle yapılabilir.(4) Uzlaşma görüşmeleri, hukuki veya fiili engel bulunmadığı takdirde davete icabettarihinden itibaren en geç altı ay içerisinde sonuçlandırılır ve uzlaşmaya varılıp varılmadığı,malik veya temsilcisi ile komisyon üyeleri tarafından imzalanan bir tutanağa bağlanır. Bututana

sayın başkan

18 Mart 2015 Çarşamba 14:28

gazete ve televizyonda gördüm.ben orada bulunan ölünün 1.derece yakınıyım.bu işler nereye gidiyor.biz ölümüzü oraya defnederken başkasının arsasıoldugunu bilmiyorduk.bu durumda biz meftamızı nereye ****ürecegiz.bu olayla ilgili düşünce veya öneriniz varmı?lütfen buna bir açıklık getirelim.dün akşamdan beri uyku uyuyamıyorum.inşaallah dikkate alırsınız

çözüm vardı ya cv.

18 Mart 2015 Çarşamba 14:19

2942 kanun 4,11,1983 tarihli kanunu oku.bildiğin varsa da yazın.o arkadaş da sizin bu engin bilgilerinizden faydalansın

İcra Müdürü

18 Mart 2015 Çarşamba 09:06

İcraya verseydi kardeşim. Neden şimdiye kadar bekledi. Hem iki defa mahkemeye vermiş. Bu işin sonu icradır. Normal olarak yasal yolları izleseydi çoktan çözülürdü. Kamu kurumları mahkeme kararlarını ivedilikle uygulamak zorunda. Şimdi seçim zamanı ortaya çıkarılmasının sebebi belli. Birileri tarafından kullanılıyor ve Belediye yıpratılmaya çalışılıyor. İcraya koysaydı sessiz sedasız çoktan parasını faiziyle birlikte alırdı.

İşini yapan adam 2

18 Mart 2015 Çarşamba 14:29

Kamulaştırma davası sonucu ortaya çıkan alacak icraya konmaz. İdare para vermemek için kamulaştırmadan vazgeçmektedir.

icra müdürüne cevap

18 Mart 2015 Çarşamba 11:34

kanun 29424,11,1983 tarihli yazıyı iyi okuyunarkadaş enayi mi,maşa varken ateşi eliyle alsıneger bir bildiğin varsa söyle.bu arkadaşda senin engin fikirlerinden faydalansın

vatandaş

17 Mart 2015 Salı 23:09

bence bu arkadaş fırsatları değerlendiriyor o kadar yerleri hibe edenlerin başı kelmiydi peki sizce o yer okadar bedel edermi hoş düşünmekten başka bir durum yok şunu unutmazın arkadaş hz ömer adaleti var

ET

17 Mart 2015 Salı 22:52

Ali anan yatıyor mu mezarda? Yatıyorsa anlarsın!

aliye cevap

17 Mart 2015 Salı 22:45

agzi olan konusuyor.ya orasi senin olsa ayni konusurmuydun.sen oraya gomulmek istiyorsun herhalde git gomul

emre

17 Mart 2015 Salı 22:32

kul hakki diye bir sey var baskan.madem kamulastirdin ver adamin parasini.simdi mezar sahiplerinin ahini almaya baslamisindir herhalde.mahkemelik bir yeri nasil parselleyip satiyorsun.o yatanlarin kemikleri senide sizlatacaktir bir gun bunu unutma.

Adil Kurt Asena

17 Mart 2015 Salı 19:51

Sayın başkanım Günaydın başkanım,oy verdiğim için çok çok ama çok özür dilerim,size oy verdiğim için çok özür dilerim,özel kaleminizi aşamıyor size ulaşamıyoruz.

mehmet

17 Mart 2015 Salı 17:03

ali doğan bey,adam hakkını istiyor hakkını günaydın gibi çünürden haksız kazanç la yer almadı

ali doğan

17 Mart 2015 Salı 16:38

sen yat oraya ölünce nereye gömülücen paranın içine gömerler seni

başkan

17 Mart 2015 Salı 15:58

hanife sultan mezarlığındaki yerimi verilen dilekçeye ragmen cevap vermeyen imar mdlüğü.nü BİMER,e şikayet ettim hala cevap yok kamulaştırılan yerden bende hakkımı istiyorum dilekçelerime cevap verilmesse savcılığa belediye imar md.lüğü hakkında suç duyurusunda bulunacagım ,şu anda engelliyim evim yok mezara diri diri gömüleyim sesimi duy BAŞKANIM bana cevap ver

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR