25 Nisan 2024 Perşembe

Parası yok yüreği var

Parası yok yüreği var

Isparta

CHP’de para ile siyaset yapılmayacağını söyleyenMilletvekili Aday Adayı Yusuf Erdoğan, siyasetin para değil yürek işi olduğunuifade etti. Erdoğan, “İşin içine para girerse siyaset olmaz. Orada yolsuzluk daolur, yetim hakkı da yenir” diye konuştu.

CHP’DE FİKİRLERLE SİYASET YAPILIR

CHP’nin emeğe saygılı bir siyasi parti olduğunun altınıçizen Yusuf Erdoğan, CHP’de para ve servet ile siyaset yapılamayacağına dikkatiçekti. Erdoğan, “CHP’de ilkelerle, fikirlerle, parti düşüncelerini savunaraksiyaset yapılır. Yarın da bu ilkelerle siyaset yapılacağını net bilirim. Paraile siyaset düşünmem. Siyaseti yürekte, özde ve fikirde düşünürüm. CHP’deüyelik yapmış herkesin de böyle düşüneceğini bilirim” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi ile yollarınız nasıl kesişti?

1989 yılında CHP’ye üye oldum. 2001’den itibaren de aktifolarak çalıştım, propaganda yaptım. 2002’de CHP il yönetim kurulu üyesi oldum.3 dönem 6 yıl görev yaptım. 2007’de Genel Merkez tarafından il başkanı olarakatandım. Yine genel kurulda il başkanı seçildim. 2011’de yeni yüzler, gençlerheyecanlar, genç kadrolar göreve gelsin ideali doğrultusunda tekrar adayolmadım. Bunun bir bayrak yarışı olduğunu düşünerek gençlere yol açtım.

2011’de neden milletvekili adayı olmadınız?

O denem şansım daha yüksekti özünde. Ama inandığım nokta şuki il başkanının misyonu milletvekili olmak değildir. İl başkanı o süreçte çalışıp şehrinden parlamenterler çıkarmaya çalışır. O dönem aday olmadım çünkü milletvekili çıkarmak için görevimin başında kalmalıydım ve öyle de yaptım.2011 öncesi oyumuz 28 bin idi. 2011’de 55 bini aştık. CHP’yi çok önemli bir noktaya getirdik. Şimdi ise görevimiz CHP’yi birinci parti yapmak.

Ön seçimde kendinizi nerede görüyorsunuz?

Ben iki genel seçim, iki yerel seçim, bir referandum ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi gördüm. Örgüt yanlısı bir insanım. Örgütçü diye hakkı gasp edilen bir yurttaşım. Teşkilata inancım sonsuzdur. Elini sıkmadığım,halini hatırını sormadığım gözünün içine bakmadığım, derdini dinlemediğim CHP’li yoktur Isparta genelinde. Sadece CHP değil, tüm toplumda. Ben Isparta’yı çok seviyorum. Isparta’nın da beni çok sevdiğini biliyorum. Çok çok üzüldüğüm bir unsur var.  Bana diyorlar ki ‘Siyaset yapacak paran var mı?’ Oysa bu son derece yanlış. Siyasette ana amaç para olursa işte ortaya ayakkabı kutuları çıkar. Para sayma makineleri çıkar.Kasalar çıkar. Yetim hakkının yenmesi çıkar. Gemicikler çıkar. Daha neler neler çıkar. Doğru soru şudur: ‘Senin siyaset yapacak yüreğin var mı?’ Bu soruyu sorarlarsa cevabım şudur: Evet, benim yüreğim var. Bunu da kanıtladım. Şimdi bir ön seçim yarışına giriyoruz. Benim dışımda 17 yurttaş var. Yarışıyoruz. Güzel bir rekabet olacak. Ama bende para olmayacak. Hizmet olacak. Yürek olacak.Bakmayın siz… CHP üyeleri de yapısı, karakteri, özverisi, alçak gönüllülüğü kapsamında, partisini nasıl savunacağını da bilirler. Yusuf Erdoğan kardeşlerini de net bilirler. Emek veren, emeğe saygılı bir siyasi partiyiz biz. CHP’nin tüm üyeleri, bunu düşünecek değerlendirecektir.  CHP’de para ile servet ile vaat ile siyaset yapılmaz. CHP’de ilkelerle, fikirlerle, parti düşüncelerini savunarak siyaset yapılır. Yarın da bu ilkelerle siyaset yapılacağını net bilirim. Para ile siyaset düşünmem. Siyaseti yürekte özde, fikirde düşünürüm. CHP’de üyelik yapmış herkesin de böyle düşüneceğini bilirim. Göğsü açık, başı dik CHP’li arayacağını düşünüyorum. 

Milletvekili olduğunuz takdirde Isparta’ya kazandıracağınız projeler nelerdir?

Öncelikli olarak gül çiçeği odaklı çalışacağım. Zira fındık,pamuk, zeytin, susam, çay çok ciddi destekler alıyorlar. Isparta’nın dünya çapında özgün bir ürünü olan gül kaderine terk edildi. Aynı hakların gül içinde tanınması için mücadele edeceğim. 13 yıllık süreçte Isparta kamuyatırımlarından hak ettiği payı alamadı. Kamu yatırımlarında Isparta hak ettiği payı alamadı. Kamu yatırımlarında Isparta 81 il içerisinde 70. Sırada.  Kesin ve net olmayan projeler var. Yıllardır avutuluyoruz. Örneğin Dereboğazı’nın çift yönlü yol haline getirilmesi, Yüksek nitelikli hızlı tren. Örneğin, sağlık kampüsü. Neredeyse 13 yıldır hep bunları konuşuyoruz. Şu ana kadar hayata geçirilen bir eser yok. Gazi’nin eseri, miras Sümer Halı kapatıldı. Fabrikalar kapandı. Üretim bantları düştü. İşsizlikarttı. Isparta ziraat kenti… Ama çiftçi emeğini alın terini gözünün nurunu alamıyor.  Çiftçi, uçak yakıtından daha pahalı mazot kullanıyor. Gemiciklerin yakıtı dahi traktör mazotundan daha ucuz.Demiryolları desen kapatıldı. Bölge müdürlükleri kapatıldı. Elma üreticilerine destek yok. Sayısız sorunlar var. Ben söz veriyorum: Çözüm tarafı olmaya gayret edeceğim.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

polat

17 Mart 2015 Salı 15:49

arkandayız

CHP

17 Mart 2015 Salı 14:43

Bundan bişey olmaz.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR