26 Nisan 2024 Cuma

PARALEL DİNLEMELERİN PERDE ARKASI

Paralel yapının talimatı ile yapılan yasa dışı dinlemelerde işin boyutu büyüyor.

Isparta

Isparta Emniyet Müdürlüğü’nde görevliyken yapılan yasa dışı dinlemelerle ilgili dün 2’si eski emniyet mensubu 1’i halen görevde olan emniyet mensubu 3 kişi tutuklandı. “Paralel yasa dışı dinlemelerle” ilgili sanıklar “dinleme yaptıklarını” kabul etmelerine rağmen, önceki gün yapılan duruşmada, mahkeme heyetinin oy çokluğu ile daha ikinci duruşma olmasına rağmen, böyle önemli bir konuda “beraat” kararı verme çabasında olduğu, böylece Türkiye genelinde seçim öncesi “algı” oluşturulacağı iddiaları gündeme bomba gibi düştü. Sanıkları beraat ettirme çabaları sonuçsuz kaldı. 2 mahkeme üyesinin hangi amaçla böyle bir karar istedikleri ise olayın ne kadar ciddi olduğunun göstergesi olarak belirtiliyor. Öte yandan HSYK’nın da bu konuda devreye girmesi bekleniyor.

Yaşa dışı “Paralel dinlemelerle” ilgili ilginç tespitler yapılıyor. Şöyle ki: Legal görünümlü illegal çetelerin talimatı ile “Hayali Örgütler ve hayali isimlerle itibarlı insanları örgüt üyesi gibi gösterme”çalışmalarının ardında çetelerin olduğu iddia ediliyor.

Bu çetelerin elinde, Türkiye genelinde toplumda bilinen insanların iş ve özel hayatları ile ilgili ahlaksızca toplanan bilgi stoğunun bulunduğu, konjektüre göre toplumu dizayn etme stratejisi amaçladıkları iddia ediliyor.

İddiaya göre Hanefi Avcı’nın kitabında da ismi geçen Kozanlı Ömer ve bazı isimlerin etkisi ile alınan çete kararlarını (sözde –haşa, yüz bin defa haşa –istişare) uygulayan robotik ve ne yaptığı bilmeyen, ruhunu ve aklını satmış kamu görevlilerinin uyguladığı belirtiliyor.

Robotik olarak bu işi yapanlar aslında bu işin böyle olmadığını biliyor ama özgürlükleri olmadığı için bu çetenin tasallutundan kurtulup birey ya da kimseye zararı olmayan niyeti halis cemaat mensubu olamıyor.

İddialara göre bu çetenin cemaat yönetimini de ele geçirdiği,cemaatin hem üst hem de alt kısmını idare ettiği belirtiliyor. Bu durumun farkına varan cemaat mensuplarının da değişik şekillerde sindirildiği de iddialar arasında.

Bu çetenin kardeşi- kardeşe düşürmek için her türlü çalışmanın içine girdiği, yalan, algı operasyonu, iftira gibi yolları seçtiği,kirli yollarla elde ettiği bilgileri kullanıp, yıllardır kendilerine düşman gibi addettiği lider ve kurumları istediği gibi yönettiği de iddia ediliyor.

İddia ve tespitler şöyle devam ediyor: Bu çetenin bütün kurumları ele geçirmesi durumunda dahi başarılı olma şansının kalmadığı ve başarılı olmasının imkansız olduğu kaydediliyor. Çünkü bu çetenin millet nezdinde deşifre olduğu, samimi ve safi cemaat mensupları ve millet tarafından, hırsları ve saltanatları için her türlü yalan – iftira ve her türlü çamuru yapabildikleri anlaşılmıştır.

Çetenin şu anda yaratmak istediği algının; askeri darbenin olacağını yaymak ve çetenin orduyu kendi emelleri için kullanma yönünde çalıştığıdır.

Ancak, milletle aynı işi yapmayan, milletin istediğini yapmayan hiçbir kurumun karşılık bulmayacağı ve başarılı olmayacağının bilincinde değiller.

Bütün bu tespitlerde ortaya koyuyor ki; Isparta ve Türkiye genelindeki paralel yasa dinlemeler öyle 10 emniyet mensubunun yaptığı basit bir olay değil.  Çeteden alınan talimatların yerine getirildiği iddiaları çok ciddi noktada. Isparta 1. Ağır Ceza Mahkemesinde önceki gün yaşananlar ve alınmak istenen karar bunun en somut örneği.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

üstat

19 Mayıs 2015 Salı 13:53

Adalet herkese lazım HSYK 1.agır cezada böyle bir yapılanma bulunuyorsa hemen ortaya çıkarmalı ve özellikle belediye davası olmak üzere tüm verilen kararlar incelenmeli.Ayrıca ahmet zeki gürkanda incelenip özellikle mal varlığı ve cemaatle ilişkisi tüm ayrıntılar ortaya çıkacaktır

Kemal GÜRBÜZ

19 Mayıs 2015 Salı 10:37

Parelel ile cemaat farklı olgulardır.Cemaatin içerisine girip makam ve mevki peşinde koşup devleti al aşağı edenlere parelel,Allah rızası için yardım edenlere cemaat denir.Paralalin yaptığı tahribatın boyutu çok büyük bunu inkar etmemek lazım.İslama ve cemaatlere olan güveni kaybettirdi.Bu vakıa büyük bir ibretlik olaydır.Hala doğruyu görmeyenlerin düşünmesi gerekir,Parelel siyasi partilerin ve dış güçlerin oyuncağı haline geldi.Diğer cemeatlere sesleniyorum,eğer adalet ve doğrudan vazgeçmeyin.

GÜLLÜK GÜLİSTANLIK

19 Mayıs 2015 Salı 10:34

SEÇİM SANDIĞI BAŞKANLIKLARI PARALELCİ ABİ VE ABLALARA, UFUK-SEN TEMSİLCİSİ, BAŞKAN VE ÜYELERİNİ, KESK TEMSİLCİSİ, BAŞKAN VE ÜYELERİNE, TÜRK KAMU-SEN TEMSİLCİ BAŞKAN VE ÜYELERİNE VERİLMİŞ, Bİ ARAŞTIRIN ....LÜTFEN...

fatih

19 Mayıs 2015 Salı 13:46

il seçim kurulunun vardır bir bildiği.

ahmet

18 Mayıs 2015 Pazartesi 21:39

İçeri giren istihbaratcıların avukatı kim .???? Belediyenin avukatı. belediye ye operasyon yapılıyor bir nolu sanığın tapesi yok kimin eli kimin cebinde lütfen bu denklemi çözün ...

keziban

18 Mayıs 2015 Pazartesi 21:13

cemaat ,örgüt iyi çalışıyor. sendika üyelerine 7 haziran seçimlerinde de sandık başkanlıkları verilmiş.

FETO

18 Mayıs 2015 Pazartesi 20:06

CEMAATİN TABANINDAKİ SAF VE TEMİZ İNSANLARA BİR LAFIM YOK LAFIM CEMAATİ MAKAM VE MEVKİ İÇİN KULLANANLARDA ÜST TABAKALARDA CEMAAT HOŞGÖRÜ DİYALOG İLE YOLA ÇIKTI NE VARKİ ISPARTA İÇİN SÖYLÜYORUM SDÜ VE ISPARTA KAMUDA İNSANLARIN HUZURU KALMADI .CEMAAT BU KONUDA YANLIŞ YAPTI KENDİNDEN OLMAYANLARI DIŞLADI BU KONUDA ÖZ ELEŞTİRİ YAPMASI LAZIM AMA ESAS LAFIM CEMAAT GÜÇLÜYKEN EN AZILI CEMAATÇİLERİN ŞİMDİ CEMAAATE KÜFÜR ETMELERİ ESAS LAFIM BU KARAKTERSİZLERE

ÖZGÜR

18 Mayıs 2015 Pazartesi 18:39

Adalet herkese lazım HSYK 1.agır cezada böyle bir yapılanma bulunuyorsa hemen ortaya çıkarmalı ve özellikle belediye davası olmak üzere tüm verilen kararlar incelenmeli.Ayrıca ahmet zeki gürkanda incelenip özellikle mal varlığı ve cemaatle ilişkisi tüm ayrıntılar ortaya çıkacaktır

ibretle izliyorum

17 Mayıs 2015 Pazar 21:43

cemaatçi değilim, hiçbir cemaati, tarikatı hocayı da devletimin milletin üstünde görmem, biat etmem. ancak menfaati icabı cemaatin yanında yer almış, cemaat sayesinde bir yerlere gelmiş kişilerin bu gün en başta cemaate sövdüğünü ibretle izliyorum.

hortumlanan para

17 Mayıs 2015 Pazar 21:32

Sdüden hortumlanan 17 trilyonun da paralel ile ilişkisi var diyorlardı ama bi daha ses çıkmadı

faruk

17 Mayıs 2015 Pazar 16:21

Ensefle yorumları okuyorum.Bu diyalogcular namı diğer paralelcilerin kamu kurumlarında kendisinden olmaanlara ne tür ha****lar yaptığını bizzaat yaşayan biriyim.Ne oldu güçünüz eridi mi?Ne olursa olsun hangi iktidar gelirse gelsin siz bittiniz artık.Amarikadaki fitnenin başı din cahili ahirette yaptıklarının hesabını verir.Milleten zekat adı altında para toplayıp başka yerlerde parayı kullananmanın hesabını Amerikadaki senetörlere çuvalla para vermenin hesabını verecek.

Said nursiyi

17 Mayıs 2015 Pazar 13:09

Nurcu gibi gozukup bu Turk insanlarina olmayan suclari olmayan senoryalari yazip yuklendi...dogru gece gunduz calistiniz Turk toplumunda akli olan lider gorunumlu insanlari yok edelimde....basimiza o kisiyi getirelim iran gb olsun diye...Bunlarida din adina yapildi..Allah cc yaradan Hz Muhammet s.a.v peygamber Yol gosterici evliyalar varken nedir bu sacmalik ya..

pasa

17 Mayıs 2015 Pazar 13:00

Cok dogru despitler...komplolarla bu ulkede vatan severleri cezaevine koydunuz..yok su orgut...yok intikam tu****i...diye o yatanlar zalim.size gelince yusuf...her olayda kendinize kilif buluyorsunuz ya...Devleti devlet olmakdan cikardiniz ya..

Ahmet

17 Mayıs 2015 Pazar 12:39

Yasa dışı dinlemeler ile hangi suçu onlemisler? Dinlediklerini isimlerin hangisi örgüt üyesi olur? Vicdanıniz inanıyor mu?

BELEDİYECİ

17 Mayıs 2015 Pazar 06:54

BEN HEP SÖYLEDİM.BELEDİYE OPERASYONU PARALEL UZANTI DİYE AMA ANLATAMADIM.

hukukçu

16 Mayıs 2015 Cumartesi 21:57

Mahkemeyi hedef göstermek. Hsyk yı göreve çağırmak. Bunlardan ne kastettiginizi okuyucu anlamıştır. Tebrikler kaleminize !

buhan

16 Mayıs 2015 Cumartesi 20:51

Bir şey diyemiyorum hepsinin katları yatları villaları vardır muhakkak yazık yazık vur abalıya. Bu dünyada ah almayacaksın ben onu bilirim.

Adnan

16 Mayıs 2015 Cumartesi 19:59

Düşüncelerimiz yansıtmışsınız tebrikler....

Sinem

16 Mayıs 2015 Cumartesi 19:42

Yapılmak istenilen İstanbul'dakinden ne farkı var? Cemaat ismi ile paralel yapının neler yaptığını herkes görmeli ve uyanık olmalı.olmalı.Yazi için teşekkürler.

Adnan

16 Mayıs 2015 Cumartesi 17:50

Harika bir yazı. Tebrik ediyorum. İyi niyetli cemaat mensuplarının gerçekleri görmesi gerekiyor

Kemal GÜRBÜZ

16 Mayıs 2015 Cumartesi 16:02

Parelel en büyük zararı islama verdiniz.Isparta parelelin başkenti değil, Sait Nursinin başkenti olacak,aradaki pislikler temizlenecek.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR