29 Mart 2024 Cuma

Paralel Devlet Yapılanması Operasyonu

'Paralel Devlet Yapılanması Operasyonu

Isparta

Isparta'da, "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski istihbarat şube müdürü ve yardımcısı tutuklandı.


bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eski CHP İl Başkanı Yusuf Erdoğan'ın usulsüz dinlenmesine ilişkin düzenlenen operasyonda,eski Isparta Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Peyami Baykara ve yardımcısı Başkomiser Mehmet Şanverdi ile aynı şubede görevliyken başka bir kente tayini çıkan polis memuru E.A'yı gözaltına aldı.

 

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgüte üye olmak", "Kişisel verileri hukuksuz ele geçirmek","Belgede sahtecilik", "Usulsüz dinleme" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

 

Savcılıktaki ifadelerinin ardından mahkemeye çıkarılan Baykara ve Şanverdi tutuklandı. Polis memuru E.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kentte Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik düzenlenen daha önceki operasyonlarda, aralarında Baykara ve Şanverdi'nin de bulunduğu emniyet mensupları tutuklanmış, Burdur'daki üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine söz konusu kişiler serbest bırakılmıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Fatih

13 Eylül 2015 Pazar 03:43

Herkez yaptığının bedelini ödeyecek. Koskoca başbakanı dinlemiş bir şebekeden örgütten bahsediliyor. Paralel yapı ülkeye çok büyük zararlar vermiş tehlikeli korkunç bir örgüt.

Fatih

12 Eylül 2015 Cumartesi 11:35

Ispartada ya iş yok yada bu Isparta polisinde iş yok. Yaptıkları tek iş meslektaşları serbest kaldıkça yeni bir dosya bulup SAVCI VE HAKİMLERE TALİMAT VERİP MESLEKRAŞLARINI TUTUKLATIYORLAR. Savcı ve hakim polisin emir erimi? Savcı adamsa son 10 yıllık bütün dinlemelere baksın tek seferde başka amir ve polislerle ilgilide davaları açsın. O şubede sadece 1 müdürmü çalışmış? Diğer müdürlerin dinlemelerine niye bakmıyor emireri savcı? HER NE OLURSA OLSUN TUTUKLANMAYI GEREKTİRMEYEN BİR SUÇ İSNADI VAR

GARİBAN

12 Eylül 2015 Cumartesi 10:39

KESER DONER SAP DONER BİRGUN GELİR HESAP DÖNER

Uygur

11 Eylül 2015 Cuma 16:15

Her seferinde aynı muhabbet. Hangi iktidar olursa olsun yakın durmamak dilenmemek lazım. Yoksa cem uzanlar, baykal lar, er bakanlar, gülenler olursunuz. Torpille gelen torpille gider..

ALİ

11 Eylül 2015 Cuma 11:57

Dün yanlarında geziyordunuz, ÇOK YAKINDA YİNE GEZECEKSİNİZSuçlamanın neresinde PARALEL lafı geçiyor? Bunların suç iddiası sadece USULSÜZ DİNLEME'dir. KALDIKİ USULSÜZ DİNLEMEDE YOKTUR, TÜM DİNLEMELER HUKUKA UYGUN VE MAHKEME KARARLIDIR. Örgüt şu-bu savcıların baskıyla uydurduğu iftiralardır. Ortada adalet hukuk kalmadığı için keyfi suçlama ve tutuklamalar oluyor. Bu davalar yakında düşecektir, dinlemeleri sızdıranlar hesap vermeye başlayacaktır. SAVCI VE HAKİMLERDE SUÇ İŞLEMEKTEDİR

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR