20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖZYİĞİT ADAY ADAYI

Türkiye Sakatlar Derneği Yalvaç Şube Başkanı Çağlar Özyiğit, AK Parti'den Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.

Isparta

7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim öncesinde bir aday adayı daha Yalvaç'tan geldi. Türkiye Sakatlar Derneği Yalvaç Şube Başkanı Çağlar Özyiğit aday adaylığını açıkladı.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görevi sürecinde eşi Hayrunisa Gül tarafından özel davetle Cumhurbaşkanlığı'na giden Çağlar Özyiğit burada hatıra olarak Hayrunisa Gül ve yine dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile fotoğraf çektirmişti. 

 ÇAĞLAR ÖZYİĞİT KİMDİR ?

1988 yılında Isparta’nın Yalvaç ilçesinde doğdu 3 yaşında kas hastası olduğu v teşhis edildi. İlk okula Yalvaç’ta Mehmet Akif Ersoy ilkokulunda 4. sınıfa kadar devam edebildi. Sınıfın üst kat olması ve  merdiven çıkamaması  ve okul idaresinin duyarsızlığı nedeniyle eğitimini tamamlayamadı. Halen açık öğretimde eğitimine devam etmektedir. Okula devam etmek için  gerekli koşular sağlanmasa  da yılmadan dışarıdan Eğitimini tamamlamaya çalıştı azimle kendini yetiştirmeye devam etti.bilgisayar işletmeliği web tasarım animasyon sertifikaları aldı. 

Kendiside engelli olan ÇAĞLAR ÖZYİĞİT sorunları yaşayaraköğrendi.Yurt dışındaki arkadaşların işbirliği ile bir çok  engeli arkadaşın akülü tekerlekli sandalye sahip olmasına aracılık etti.

 Yalvaç’ta Eksikliği hissedilen sivil örgütlenme için toplumsal sorumluluk inancıyla 2009 yılında Türkiye sakatlar derneği yalvaç şubesini kurdu yönetim Başkanı oldu. Türkiye sakatlar konfederasyonu Isparta temsilciği ve Isparta valiliği  Erişilebilirlik  izleme denetleme komisyonu asıl üyeliği görevlerine  devam etmektedir.

Isparta Valiliği Engeliler Koordinasyon Merkezi Üyeliği,işkur istihdam kurlu üyeliği Yalvaç belediyesine Kent konseyi üyeliği devam etmekte olup aktif görevler almıştır.

Engel Vücutta değil düşüncelerdedir. İnancıyla Hep birlikte El ele engelsiz Türkiye için Ak parti Isparta'dan 25.dönem Milletvekili aday adayı oldu. 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR