29 Mart 2024 Cuma

ÖZEL OKUL MU? ÖZEL KURS MERKEZİ Mİ?

ÖZEL OKUL MU? ÖZEL KURS MERKEZİ Mİ?

Isparta

ÖZEL NOKTA KOLEJİ SAHİBİ CENK TOPALOĞLU YAZDI....

Üniversite hazırlık aşamasına gelen öğrencilerin kafasındaki en büyük soru işareti.

Kısaca değineyim.

Şu yaşadığımız dönemde bize yetmeyen tek şey zaman. Sanırım hiç kimseye 24 saat yetmiyor. Günlük koşuşturmalarımız, sorumluluklarımız, işimiz gücümüz vs. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler için de sanırım aynı durum geçerli.

Üniversite hazırlıkta ki adı üstünde hazırlık, bir futbol takımının hafta sonu yapacağı maça hazırlığa, olimpiyatlara hazırlanan bir sporcunun yaptığı gibi antrenmanlara benzer. Ne kadar çok antrenman o kadar çok yüksek puan ve başarı.

Şimdi bir öğrencinin hafta içi ve hafta sonu geçirdiği zaman dilimini inceleyelim.

Okul, özel kurs merkezine veya okul kursuna giderse:

08:00 dersin başlama saati,

16:00 dersin bittiği saat,

17:00 kurs merkezinde ders başlama saati,

19:30 kurs merkezinde ders bitiş saati.

20:00 eve geliş dinlenme yemek vs.

21:00 ders çalışmaya başlama saati ve sonrası öğrenciye göre değişmekte.

Hafta sonu ise cumartesi ve Pazar ( Bakanlığın yasağına rağmen) kursa gidecek ……

Özel okulda okuyan öğrenci ise:

08:30 dersin başlama saati,

16:00 dersin bittiği saat,

16:00 sonrası okulda (varsa) etüt ve birebirler.

18:00 eve geliş dinlenme yemek vs.

19:00 ders çalışmaya başlama saati ve sonrası öğrenciye göre değişmekte.

Hafta sonu ise cumartesi çoğunlukla deneme sınavı.

Öğrenme kalitesi ise öğrencinin okulda aldığı derse ve öğrencinin yaptığı antrenmanlara bağlıdır. Biz Özel Nokta Koleji olarak ilimizde ki devlet okullarında öğrencilerimizin aldığı eğitim ve öğretimin son derece kaliteli olduğunu düşünüyoruz. Akabinde kurs merkezlerinden de öğrencilerin faydalandığı inancındayız.

Gözle görülür tek sorun zaman…..

ÜNİVERSİTE SINAVI BİLGİ VE BİLGİYİ KULLANMAYI GEREKTİREN ŞEKİLDE YAPILIR. BU YÜZDEN BİLGİ VE BİLGİYİ KULLANMANIN TEK ADRESİ OKULLARDIR.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatandaş

12 Kasım 2019 Salı 22:34

Hasan hüseyin has bey, bugün sinif sene boyunca tum dersten 100 alsa bile soruşturma acilma durumu olmuyor. Secmeli ders adi altında olan ve islenmeyen dersler her zaman 100 girilmiştir ogrencilere sene boyunca. Sizi aydinlatmak istedim bu konuda.

Ülküm

12 Kasım 2019 Salı 21:50

Özel okullarda, kurs merkezleride eğitimin ticarete dönüştürüldüğü yerlerdir.. Eğitimi ticaret haline getirmek insan ayrımcılığıdır.. Toplumu zengin fakir ayrımına ****ürür. Bırakalım çocuklar devlet okullarında, gerçek sosyal yaşamla büyüsün..

Hasan Hüseyin Has

12 Kasım 2019 Salı 21:41

Cenk beyin yazısının parayla veya çalışanlarla ne ilgisi var.

behzat

12 Kasım 2019 Salı 18:02

herşey parayla çözülüyor bu devirde

Ali

12 Kasım 2019 Salı 17:02

Özel okullarda Asgari ücretle yada az ustuyle çalışmak zorunda kalan ekstra etüt ders verilen öğretmenden nasıl performans beklenir... PDR gibi bölümlerde sosyoloji ve felsefe mezunu rehberlikci çalıştıran kurumlardan nasıl eğitim beklenir eğitim haneler ticarethanelere döndü 17.30 dan sonra bütün hocalar özel derse koşuyor çünkü ancak gecinebiliyorlar

Hasan Hüseyin Has

12 Kasım 2019 Salı 15:33

Sanırım bir bilgi eksikliği var. Notlar Konusu hemen hemen her okulda aynı. devlet okullarında da özel okullarda da. Sınıfta kalma olmadığı için herkes notları şişirerek veriyor. Özel Okullarda devlet okulları kadar denetleniyor, bakanlık bununla ilgili e okul sistemi üzerinden denetliyor. bir dersten tüm sınıf notları 100 ise ve ya çok yüksek ise soruşturma açılıyor.

Tarkan Ç

12 Kasım 2019 Salı 12:38

Bakanlığın En yanlış politikası Özel okullardaki denetimsizlik. Devlet okulundaki vasat öğrenci nasıl oluyorsa bir anda tün ortalamaları 100 oluyor. Çünkü kayıtta öğrencilerin sınava hazırlanacağı not ortalamarının 100 olacağı garantisi veriliyor. Sonrası özel okul mezunu "Mezuna Kalmış" öğrenci "Kazanamadı" demenin Poliyanna süzgecinden geçmiş hali.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR