26 Nisan 2024 Cuma

ÖZEL KONFERANS VERDİ

AK Parti Milletvekili Recep Özel, Süleyman Demirel Üniversitesi Atabey Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda öğrencilere konuşma yaptı.

Isparta

Atabey MYO öğrencileri tarafından hazırlanan Türkiye Büyük Millet Meclisi Çalışmaları konulu konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Isparta Milletvekili Avukat Recep Özel katıldı.

 

Milletvekili Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi (kısaca TBMM), 23 Nisan 1920'de Osmanlı Devleti'nin İtilaf Devletleri'nce işgali sırasında direniş gösteren Türk Milletinin oluşturduğu irade ile kurulan, (asli kurucu iktidar) ve yine bu iradenin sahibi olan Türk Milletinin anayasa ile verdiği yetki ile yasama görevi yapan Türkiye Cumhuriyeti anayasal devlet organıdır. "Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir" ilkesi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin varoluşunun temel dayanağını oluşturur. Ülkede herkesin özgürce yaşaması için demokrasi organlarının çalışması gerektiğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye’nin kalbidir. Kalp çalışmazsa diğer organların çalışması hiçbir şekilde vücuda faydası olamayacğını söyledi. 

Özel daha sonra ise öğrencilerin sorularını cevapladı.















YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR