29 Mart 2024 Cuma

ÖZEL İDARE BÜTÇESİNDE BİLGİÇ ETKİSİ

Isparta il Özel İdaresinin 72 milyon TL olarak öngörülen 2016 tahmini bütçesinde yıl sonunda 200 Milyon gerçekleşme sağlandı. İl Özel İdaresi’nin toplamda 88 Milyon TL olan 2017 bütçesinin ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in gönderdiği ek ödeneklerle 220 Milyon TL olarak gerçekleşmesi bekleniyor. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, 2018 yılı için 102 Milyon lira öngörülen bütçenin de Bilgiç’in destekleriyle 250 Milyon TL’ye ulaşmasını beklediklerini bildirdi.

Isparta

Isparta İl Özel İdaresinin 2018 tahmini bütçe görüşmelerinin de yapılacağı İl Genel Meclisi Kasım ayı görüşmelerine dün başlandı. Bütçe görüşmeleri ile performans planının da yer aldığı İl Genel Meclis gündemi önergelerin alınması ile başladı. Yaklaşık 20 gün sürecek İl Genel Meclisi kasım ayı toplantılarına yarın devam edilecek. İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat toplantının açılışında “İl Özel İdaremizin performans planı ile, 2018 tahmini bütçesinin de görüşüleceği Kasım ayı toplantıları hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

2017 YILI GERÇEKLEŞME ORANIMIZ YÜZDE 95’LERDE

2018 yılının bütçesini tahmini olarak 102 milyon lira civarında beklediklerini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, “Geçen sene gider 82 milyon lira olmak üzere toplam 88 milyon lira bütçemiz var. 88 milyon lira bütçemize karşılık Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç beyin destekleriyle, ek ödeneklerle birlikte yaklaşık 220 milyon liralık bütçeyle 2017 yılını kapatmayı hedefliyoruz. 2017 yılı gerçekleşme oranımız yüzde 95’lerde. Türkiye’de birçok il ortalama yüzde 50-55’lerde kalıyor” dedi.

250 MİLYON TL’YE ULAŞMASINI BEKLİYORUZ

Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü: “2018 yılı beklentimiz 102 milyon lira bütçeye karşılık milletvekillerimizin destekleriyle ek ödeneklerle 250 milyon liralık bir bütçeyle Isparta’ya hizmete devam etmeyi arzuluyoruz. Beklentilerimiz de bu şekilde. İnşallah 2018 yılı daha iyi olacak.

SÜRPRİZ OLABİLİR

Bütçede sürpriz olabilir. Değişik çalışmalarımız var. Bunu sayın valimiz, sayın milletvekillerimizle değerlendirip, bütçemize alacağız. Ama bu sürprizler biraz bizde kalsın.”

BAZILARI KONUŞUR AK PARTİ YAPAR

Öte yandan her yıl bütçe görüşmelerinde muhalefetin eleştirileri olduğu yönündeki bir soruyu yanıtlayan Bolat, “Muhalefet muhalefetliğini yapacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımız her ortamda söylüyor; bazıları konuşur AK Parti yapar. Bazıları konuşur, biz yaparız. Biz kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımıza gidecek hizmete bakarız. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in destekleriyle, yıl içerisinde gelen ek ödeneklerle birlikte bütçemizin her zaman 2-3 katı büyüklükte bir hacimle köylerimize hizmet ediyoruz. Sayın milletvekillerimizin destekleri bu yıl da bizden yana olacaktır. Biz yine 2-3 katı bütçeyle hizmet etmeye hazırız” dedi.

205 KİLOMETRE HEDEFİ TÜRKİYE REKORUYDU

Diğer yandan 2017 yılında 205 kilometre sıcak asfalt hedefi konulduğunu hatırlatan Bolat, “Sayın valimizin koordinesinde asfalt çalışmaları devam ediyor. 205 kilometre hedefi Türkiye rekoruydu. Türkiye’de hiçbir iş 205 kilometre programı yapamadı. 205 kilometre sıcak asfaltın yanında 200 kilometre de statik kaplama işimiz var. Sıcak asfaltta bugün itibariyle 174.kilometredeyiz. 15 gün içerisinde 205 kilometrelik hedefimizi tamamlayıp bu işi noktalamış olacağız. 200 kilometre statik kaplama işlemimizi de Ağustos ayı itibariyle bitirdik. Orada da bugün itibariyle 260-270 kilometrelerdeyiz.

KÖYLERİMİZİN BİZLERDEN BEKLEDİĞİ HİZMETLERİ KARŞILAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Aynı zamanda köylerdeki yer altı içme suyu, ishaliye hatları, çocuk oyun parkları yapıyoruz. İçme suyu enerjisi için güneş panelleri kuruyoruz. 78 köyümüze güneş enerjisi panelleri kurduk. Yaklaşık 142 köyümüze bu şekilde güneş panelleri kuracağız. 2018 yılında bunu tamamen bitirmeyi hedefliyoruz. Vatandaşlarımızın, köylerimizin bizlerden beklediği hizmetleri karşılamaya devam edeceğiz.”

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Araslı

05 Kasım 2017 Pazar 11:19

Palavraları bırakın Dereboğazı yolu için ne yapıyor. Ben yola karşıyım diyen adam hangi hizmeti getirir. Bırakın kemikleri

Mehmet

05 Kasım 2017 Pazar 03:41

Ispartaya gram ilerleme yok antalya-ısparta dereboğazı yolu yapılamadı hala duble yol değil. Konya-ısparta yolu hala çift yol değil. İş alanı yok her yer apart oldu. İspartalı dışarıya kaçıyor. Herkes koltuk peşinde Isparta için birşey yapan yok.

Halk

04 Kasım 2017 Cumartesi 18:43

Gençlik spor müdürlügüne ait halka açık modern bir yüzme havuzu istiyoruz.

METAL YORGUNLugu cok fazla

03 Kasım 2017 Cuma 18:53

ALLAH askına vekılim ıspartaya Akpartiye yakışa 1 hastanesi var. başka nesi var. vatandaşin bir aparti vardi apart zenginimi zannettin ıspartayı. bu sanayimiz idi. sagolasın kökünden cözdün. heryer yurt oldu. ucuzlatma yoluna gidilseydi daha uygun olurdu. ha gi ilde bukDar yurt var. işsizlik adina bir gram faydan yok. birde bütce başkanisin. bos. partiyede zararin cok.

Etki mi?

03 Kasım 2017 Cuma 13:15

Öncelikle sayın vekilimize teşekkür ederim fakat bu haber vekilin etkisinden çok il özel idare genel müdürünün beceriksizliğini gösterir. demek ki bütçeyi gelişi güzel hesapsız kitapsız yapıyor sonrada vekilimize iş düşüyor ek ödenek almak için böyle afaki bütçe farkı mı? olur

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR