28 Mart 2024 Perşembe

ÖZEL HALK OTOBÜSÜNDE ANİDEN RAHATSIZLANAN ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİYİ HASTANEYE YETİŞTİRDİ

ÖZEL HALK OTOBÜSÜNDE ANİDEN RAHATSIZLANAN ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİYİ HASTANEYE YETİŞTİRDİ

Isparta

ISPARTA'DA Süleyman Demirel Üniversitesi'ne eğitim gören 20 yaşındaki Aliye K, üniversiteye gitmek için bindiği özel halk otobüsünde aniden fenalaşarak yere yığıldı. Durumu fark eden Şoför Erhan Ayhan ise, genç kızı hastaneye yetiştirdi.

Olay bugün sabah saatlerinde Çünür Mahallesi'nde meydana geldi. Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtta kalan üniversitesi öğrencisi Aliye K, üniversiteye gitmek için özel halk otobüsüne bindi. Bir süre sonra fenalaşarak yere yığıldı. Aliye K'yı otobüsteki diğer öğrenciler müdahale ederken, şoför Erhan Ayhan ise, genç kızı otobüsle SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne götürerek sağlık ekiplerine teslim etti. Tedaviye alınan genç kızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Şoför Erhan Ayhan o anları şöyle anlattı: "Kız öğrencilerin bulunduğu KYK yurdundan çocuklarımızı alıp dersliklerine götürmek için seferimi başlatmıştım. Doğu Kampüsünden çıkıp Batı Kampüsüne girmeye çalıştığım an otobüste yardım çığlıkları duydum. Otobüsü durdurup arka tarafa baktığım an genç bir kızımızın düştüğünü gördüm. Kızımızın sara hastası olduğu bilgisini alınca sağlık ekiplerine haber verdik. Ancak vakit kaybetmemek için hemen hastalanan kızımızı en yakın hastane olan SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine götürdüm. Hastane girişine kadar otobüsü götürdüm. Dubalardan dolayı zorlansam da genç kızın hayatını kurtarmayı kendime görev atfettim. Hemen bir sedye istedik ve kızımızı öğrencilerin yardımıyla sağlık görevlilerine teslim ettik. Kızımızın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendim" dedi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

İyi ki Sdü ye

22 Ekim 2019 Salı 08:49

İyi ki SDÜ Gitmiş şehir hastanesi acile gelseydi kalp krizi geçiren bir hasta olsa ne olurdu otobüs acile giremez

SDÜ'lü memur

17 Ekim 2019 Perşembe 15:19

Kralsın Kaptan

Ispartalı

17 Ekim 2019 Perşembe 14:25

Şoförün duyarlılığı için tebrikler

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR