28 Nisan 2024 Pazar

Yetkili servis tuzağına düşmeyin

Yetkili servis tuzağına düşmeyin

Isparta

ALİ RIZA CESUR- Isparta'da 13 yıldır beyaz eşya teknik servis işi yapan Ömer Altunay, son zamanlarda ülkemizde yaşanan teknik servis dolandırıcılığının sıkça yaşandığını belirterek, vatandaşları tamir için tanıdıkları, güvenilir, teknik servise götürmeleri ve mutlaka bir evrak almaları gerektiğine dikkat çekti.

Özellikle sahte servislerin internet sitelerinde ön sıralarda yer almasıyla dolandırıcılık vakalarının arttığını ve bu tür vakaların Isparta'da yaşandığını kaydeden Altunay; ' Bizim piyasada bu işi biraz yapan direk bu mesleğe atlıyor oldu. Bu da kalitesiz işini tam yapamayan servisleri ortaya çıkardı. Kullanıcılar servis ararken çok dikkatli olmalı. Bir de dolandırıcılık vakaları var. Genelde internet sitelerinden reklam alarak üst sırala çıkıp oradan arayan kullanıcıların evlerine gidiyor. Makinanın arızası için dükkana götürmeliyiz diyerek makinayı çalıyorlar. Vatandaş mağdur oluyor. Biz de mağdur oluyoruz. Bir eve giderken artık vatandaş bize güvenmiyor ve haklı olarak bize her şeyimizi soruyor. Güvenmediği için işlerimizde aksama oluyor. Vatandaşların bu konuda yapabilecekleri güvenilir, bildiği ve çarşıda dükkanını gördüğü servislere götürmeleridir. Bir de hangi servis olursa olsun mutlaka bir evrak almaları gerekiyor. Bu konuda aceleye getirmeden çok dikkatli davranmaları gerekiyor' dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Halk

16 Haziran 2023 Cuma 18:43

Dogru Bir Haber Başımıza Geldi Dolandırıcı Çok Bu Tarz

vatandaş

16 Haziran 2023 Cuma 12:48

Yetkili servis icin aldiginiz urunun web sitesindeki yetkili servisleri tercih edin. Onun disindaki yetkili servislere kesinlikle urununuzu vermeyin.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR