25 Nisan 2024 Perşembe

Otomobil zengini iller

Otomobil zengini iller

Isparta

Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılına göre illerin otomobil başına düşen kişi sayısını açıkladı. Buna göre Isparta, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerle birlikte otomobil zengini iller arasında yer aldı. Isparta’da her 7 kişiye bir otomobil düşüyor

İLLERİN OTOMOBİL BAŞINA DÜŞEN KİŞİ SAYISI

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge MüdürüM.Salih Uras, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2013 ve Motorlu KaraTaşıtları 2013 yılı verilerine göre illerin otomobil başına düşen kişi sayısınıaçıkladı.

 ANKARA 1. SIRADA, ŞIRNAK SONUNCU

 Türkiye'de 8 kişiye bir otomobil düştüğünü belirten Uras,iller sıralamasında Ankara'nın 5 kişiye bir otomobil ile ilk sırada yeraldığını, Şırnak'ın 142 kişiye bir otomobil ile son sırada yer aldığınısöyledi. Uras, bölgelerine bağlı Şanlıurfa'nın 20 kişiye bir otomobil ile66'ıncı sırada, Diyarbakır'ın ise 33 kişiye bir otomobil ile 68'inci sırada yeraldığını açıkladı.

 İSTANBUL 7. SIRADA

 Verilere göre, iller sıralamasında Ankara'yı 6 kişi ileMuğla, Antalya, Burdur ve Eskişehir, takip etti. Şırnak 142 kişiye bir otomobilile son sırada yer alırken, Şırnak'ı 125 Hakkari, 57 ile Ağrı takip etti.

 

DİĞER İLLERDE SIRALAMA ŞÖYLE;

 "Denizli, İstanbul, Isparta, Kütahya, Bolu, Uşak,İzmir, Karabük, Kayseri, Nevşehir, Kastamonu, Amasya, Balıkesir ve Aydın'da 7kişiye, Kırşehir, Konya, Kırıkkale, Çanakkale, Edirne, Kırklareli, Zonguldak,Bursa, Çorum, Manisa, Karaman, Sinop, Bartın ve Aksaray'da 8 kişiye, Tekirdağ,Adana, Mersin, Osmaniye, Düzce, Bilecik, Sakarya ve Yalova'da 9 kişiye, Hatay,Sivas, Kocaeli, Tokat, Erzincan, Samsun ve Afyonkarahisar'da 10 kişiye,Gaziantep, Trabzon, Niğde, Yozgat, Elazığ, Çankırı ve Kahramanmaraş'ta 11kişiye, Malatya'da 12 kişiye, Rize'de 13 kişiye, Ordu ve Giresun'da 14 kişiye,Artvin ve Kilis'te 15 kişiye, Erzurum, Adıyaman ve Bayburt'ta 16 kişiye,Gümüşhane'de 19 kişiye, Şanlıurfa'da 20 kişiye, Kars'ta 30 kişiye, Diyarbakırve Iğdır'da 33 kişiye, Ardahan'da 34 kişiye, Tunceli'de 35 kişiye, Batman veMardin'de 39 kişiye, Van'da 42 kişiye, Bingöl ve Bitlis'te 47 kişiye, Siirt'te51 kişiye, Muş'ta 53 kişiye, Ağrı'da 57 kişiye, Hakkari'de 125 kişiye,Şırnak'ta ise 142 kişiye bir otomobil düşüyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR