18 Nisan 2024 Perşembe

OTO HIRSIZLIĞINA DİKKAT!

Isparta Emniyet Müdürlüğü otolardan meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili vatandaşları uyardı.

Isparta

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanarak suç ve suçlularla daha etkin mücadele etmek amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce mesai mefhumu gözetmeden aralıksız olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Bununla birlikte işlenmesi muhtemel suçların önlenmesine yönelik olarak yürütülen önleyici çalışmalar da büyük önem taşımaktadır.

Emniyet Müdürlüğümüzce bu kapsamda ilimiz genelinde suç işlenmeden önce gerekli önleyici emniyet tedbirleri alınmakta olup, yine de zaman zaman oto ve otodan şahsi eşyalar ile otolara ait olan aksamlar ve yakıt hırsızlıkları meydana gelebilmektedir.

Bu bağlamda, mağduriyetlerin önlenebilmesi için;

1- Vatandaşlarımızın araçlarını, kısa veya uzun süreli parkettikten sonra mutlak suretle kontak anahtarını üzerinden alıp, kapılarınıkilitleyerek ayrılmaları,

2- Araç içerisinde kıymetli eşya ve içinde para, altın gibiziynet eşyası türünden malzeme olduğunu andıran çanta vb. eşyalarını görünürbir şekilde bırakmamaları,

3- Araçlarını, motosikletlerini, bisikletlerini görünür biryere park etmeleri,

4- Geceleyin park ettikleri araçlarını aydınlık bir yerepark edilmiş olmasına dikkat etmeleri,

5- Araçlarını, imkan varsa Güvenlik kamerası olan bir yerepark etmeleri,

6- Kısa süreli de olsa araçlarının anahtarlarınıtanımadıkları şahıslara hiçbir suretle vermemeleri,

7- Araç üzerinde kontak anahtarını bırakmamaları,

Bu hususlara dikkat etmelerinin vatandaşlarımızın kendi malve can güvenlikleri için önleyici bir faaliyet olacağını ve mağduriyetlerinönüne geçebileceğini bilmeleri gerekmektedir.

Aksi durumlarda bu tür suçları işleyen şahıslara kolaylıksağlandığı gibi vatandaşlarımızda mağduriyet yaşamaktadır” denildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR