18 Nisan 2024 Perşembe

Otizmin Farkındayız Onların Yanındayız

Isparta Ülkü Ocakları Dünya Otizm Farkındalık Ayı nedeniyle Kaymakkapı Meydanı'nda 'farkındalık' etkinliği düzenledi.

Isparta

Isparta Ülkü Ocakları, Birleşmiş Milletler tarafından Nisanayını Dünya Otizm Farkındalık ayı olarak ilan etmesi nedeni ile Kaymakkapımeydanında bir etkinlik düzenledi. Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz eşliğindedüzenlenen etkinliğe ocak yöneticileri ve üyeleri de katıldı. Programda ayrıcaMHP yöneticileri ve milletvekili adayları da hazır bulundu.

 

Kaymakkapı meydanında Perşembe günü saat 14.00’de düzenlenenetkinliğe Otizm’e dikkat çekilirken, otizm’e yakalanmış çocukların durumları vebu çocuklara sahip olan ailelerin sosyal hayatları gündeme getirildi. Ayrıcaetkinlikte ofistik çocuklar için devlet tarafından yeterince imkanlarınoluşturulmadığı da vurgulandı.

 



Etkinliği değerlendiren Ülkü Ocakları Başkanı Akif Çapraz,“Birleşmiş Milletler tarafından Nisan ayı “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” olarakilan edilmiştir.

 

Otizm sosyal ve iletişim becerilerinin oluşmasını engelleyenbir rahatsızlıktır. Ne yazık ki ülkemizde ofistik çocuklarımızın tanımı biletam olarak yapılamamıştır. Anne karnındayken tespit edilemeyen bu hastalığıbilinçli aileler bile 27 aydan sonra fark edebilmektedirler” dedi.

 

Çarpraz Türkiye’de 600 bin civarında olduğunu belirtirken,her geçen yıl bu oranın giderek yükseldiğine dikkat çekti. Çapraz Ofistik çocuksahibi olan ailelerin sosyal hayatlarının da olmadığını belirtirken, ailelerinhasta olduğunda çocuklarını emanet edebilecekleri bir kurumun olmadığının daaltını çizdi.




Çapraz sözlerine, “Sosyal yaşamın yanı sıra ailelerin herhangi bir sağlık problemiyle karşılaştıklarında çocuklarını bırakabilecek biryer bulunmamaktadır. Bunun için özel bir kuruluşun devlet tarafından açılmasıgerekmektedir.

 

Otistik çocuk sahibi ailelerin kamu kuruluşlarında pozitifayrıcalıklarının da artırılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki otizm birhastalık değil, farklılıktır. Otizmin farkında olmalıyız onların yanındaolmalıyız” diye sürdürdü.

 

Ülkü ocakları Başkanı Akif Çapraz konuşmasının ardındanetkinlik alanına asılmış ve üzerine Isparta Ülkü Ocaklarıyız Otizm’infarkındayız ibaresi yazılı beze elleri ile özel hazırlanmış boya ile otizm’insimgesini oluşturdular. Ellerini bu pankarta basarken de hep birlikte IspartaÜlkü Ocaklarıyız Otizmin farkındayız sloganı attılar.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ali

24 Nisan 2015 Cuma 06:47

Anne karnındayken tespit edilemeyen bu hastalığıbilinçli aileler bile 27 aydan sonra fark edebilmektedirler... Bu ne demek peki

aziz sencan

23 Nisan 2015 Perşembe 21:10

Emin misin?

alet etmeyin

23 Nisan 2015 Perşembe 20:21

pankart açarak siyaseti alet ederek otizmlileri mağdur etmeyin o çocuklar için ne yaptınız şimdiye kadar onu anlatın pankartlarla boyalarla bu iş olmaz kardeşim

sen biliyormusun

23 Nisan 2015 Perşembe 20:19

yapılan güzel şeylere hep birlikte alkışlamak takdir etmek gerek. ben siyasi olarak aynı görüşte olmasam da Akif Çapraz'ın yaptığı faaliyetleri takdir ile izliyorum. bugün oradan geçerken aldığım kağıtta basın açıklaması vardı. orada otizmin bir hastalık olmadığını yazıyordu. eleştirmek yerine keşke okusaydın

Ali

23 Nisan 2015 Perşembe 18:34

Otizm hastalık değildir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR