16 Nisan 2024 Salı

Otele Iyaş talip oldu

Otele Iyaş talip oldu

Isparta

Şehrin atıl kalan bir değerine daha IYAŞ sahip çıkıyor.Halkın eseri IYAŞ, 3 kez ihaleye çıkan ancak yüksek yatırım bütçesi nedeniyle talipli çıkmayan Büyük Isparta Oteli'ne talip oldu. İşadamı Şevket Demirel'in 1960'lı yıllarda Isparta'ya gelen işadamları ve önemli devlet adamlarını ağırlayacak yer bulunamaması nedeniyle yapımına öncülük ettiği Büyük Isparta Oteli, bugün 4.kez ihaleye çıkıyor. Belediyenin mülkiyetinde olan ve 2 yılda yapılan 3ihaleye yüksek yatırım bütçesi nedeniyle kimsenin katılmadığı Büyük Isparta Oteli'ne 4.ihalesinde önemli bir şirket talip oluyor. Isparta halkının eseri olan ve herkesin güvenini kazanan IYAŞ, atıl kalan önemli bir değeri ayağa kaldırmak ve ekonomiye kazandırmak için harekete geçti.

IYAŞ Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda BüyükIsparta Oteli'nin kiralama ihale şartnamesi incelendi. Uzmanlar tarafından yapılan inceleme sonucunda 10 yıllık kiralama ihalesine katılınması yönünde karar alındı. Bu doğrultuda ihale şartname dosyası dün Gelir Müdürlüğü'nden alındı.Bugün yapılacak ihaleye IYAŞ'ın katılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ocak-2013,Aralık 2013, Ocak 2014'de de ihaleye çıkan ancak yüksek yatırım maliyetlerinedeniyle kimsenin katılmadığı Büyük Isparta Oteli'nde 4.ihaleye bugünçıkılıyor. İhale Belediye Encümen Salonu'nda saat 14.00'da gerçekleştirilecek.Dün mesai saati

bitimine kadar IYAŞ'tan başka dosya alan firmanın olmadığı öğrenildi. Altı ticaret merkezi, üzeri otel konsepti ile ihaleye çıkacak Büyük Isparta Oteli için yıllık 720 bin TL muhammen bedel üzerinden ihaleye çıkılıyor. İdare, 3 yıllık kirayı peşin olarak talep ediyor. Ayrıca otel ve ticaret merkezi için yüksek maliyetli tadilat zorunluluğu bulunuyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

OHA

02 Eylül 2014 Salı 19:41

Siz önce yıllardır ceplerinden huzur hakkı aldığınız IYAŞ hisse sahiplerine düşen 50-70 TL temettu parasını artırmaya bakın. Helal para kazanabilelim diye Iyaş hissesi alanların yüzlerine nasıl bakabiliyorsunuz? İlçelerde saçma AVM yatırımlarınızla hisse sahiplerinin parası çarçur olmadı mı?Bir de Otelcilik yapın da belki belediye başkanlığınız garanti olur. Renkleri neden sarı ve yeşil? Kökeniniz doğu mu? Neden helal isteyen hisse sahipleri para kazanamıyor bu çok başarılı şirkette? Yıllık 50 ya da 70 TL kar payı dağıtabilmek yöneticilerini başarılı mı yapıyor?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR