16 Nisan 2024 Salı

OSB'NİN TEMİZ ENERJİ PROJESİ HAZIR!

ISPARTA Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetim kurulu tarafından hazırlanan 1 milyon 102 bin liralık temiz enerji projesi hazır.

Isparta


Hazırlanan güneş panelleri sayesinde OSB'nin elektrik ihtiyacı güneş enerjisinden sağlanacak.

Projenin enerji kaynaklı cari açığın düşürülmesine de katkı sağlayacağını söyleyen Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, yatırımla birlikte toplam kapasitenin 360 kilovat/saat olacağını belirtti. Proje maliyetinin 1,5 milyon lirayı bulduğuna işaret eden Mustafa Karabulut, yatırımın Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından desteklendiğini açıkladı.

'DIŞA BAĞIMLILIK AZALTILACAK'

Projenin, Türkiye'nin enerji anlamında dışa bağımlılığını azaltmak için bir adım olduğunu vurgulayan Karabulut, "Temiz kaynakları değerlendirerek enerji maliyetlerini azaltma gayesiyle yola çıktık. 

Çevre dostu teknolojileri kullanmak istedik. Fosil kaynaklı enerji, salınım nedeniyle kirlilik yaratıyor. Bu hem insan ve evrendeki tüm canlıların sağlığını hem de dünyanın geleceğini olumsuz yönde etkiliyor. Bu nedenle temiz enerji projesi yaptık. Alternatif enerji kullanmak aynı zamanda Türkiye'nin dışa bağımlılığını azaltmak anlamına da geliyor. Türkiye'nin dış ticaret cari açığının en büyük dilimini enerji oluşturduğu düşünüldüğü an projenin değeri ortaya çıkar. Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi 2 bin 100 kişiye ekmek sağlıyor, 59 fabrikanın çarkları Isparta ve Türkiye için dönüyor."

OSB için geliştirilen temiz, yenilenebilir alternatif enerji kaynağı yatırımının tamamlandığı,  faaliyete geçmesinin yazışmalar neticesinde her an enerjinin verilebileceği ifade edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR