19 Nisan 2024 Cuma

ORASI İÇİN SON 84 GÜN !

ORASI İÇİN SON 84 GÜN !

Isparta

Kadıahmetoğulları, 31.12.2015 tarihine kadar Ticaret ve Kültür Merkezi inşaatını tamamlamazsa 2006 yılında aldığı inşaat ruhsatı yanacak. Firma dün itibariyle şantiyedeki işçi sayısını 308'e çıkardı, gece mesaisine başlandı.

 

Hasan Balaman'ın belediye başkanlığı döneminde 2006'da kat karşılığı usulü ile ihaleye çıkarılan 3 dönemde 3 kez proje tadilatına uğrayan ve paylaşımda Isparta Belediyesi'nin zarara uğradığı tartışmalarına konu olan Ticaret ve Kültür Merkezi'nde 31.12.2015 tarihi çok önemli bir tarih. 2006'dan bu yana inşaat faaliyetlerini sürdüren, Mart-2009'da iş bitimini sağlayamayarak cezaya kalan yüklenici firma, eğer 31.122015 tarihinde projeyi tamamlayamazsa inşaat ruhsatı yanacak. 2006 yılında Ticaret ve Kültür Merkezi için verilen inşaat ruhsatı yanarsa, ruhsat alım işlemleri yeniden başlatılacak. Bu da hem vakit kaybı hem de yüklenici firma açısından önemli mali yük anlamına geliyor.

 

Isparta Belediyesi'nin fesih çıkışından sonra apar-toparTicaret ve Kültür Merkezi Projesi inşaatına yeniden başlayan Antalya merkezli Kadıahmetoğulları firması, dün itibariyle şantiyede 308 işçiye ulaştı. İlk etapta 20-30 işçiyle göstermelik çalışma yapan Kadıahmetoğullan, Isparta Belediyesi'nin konuya ciddiyetle yaklaşımı ve denetim mekanizmalarının artırılması nedeniyle şantiyedeki işçi sayısını sürekli artırıyor. 308 işçiye ulaşan Kadıahmetoğulları, şantiye alanında gerekli ışıklandırma tedbirlerini de alarak gece  mesaisine başladı. İnşaatı inşaat ruhsatı bitim süresi olan 31 Aralık 2015 tarihine kadar yetiştirileceği belirtildi.

 

Bu arada Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITKM inşaat sürecini yakından takip ediyor. Ayağının kırılması nedeniyle bir ayı aşkın süredir evinde istirahat eden Günaydın, son birkaç gündür Belediye'nin yürüttüğü iş ve işlemleri yakından takip ediyor. Bir dayanakla yürüyebilen Günaydın, ITKM inşaatını da sık sık denetliyor, çalışmalar hakkında bilgi alıyor.

 

Önceki gün akşam saatlerinde şantiye sahasına gelen Günaydın, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Günaydın'ın müteahhit firma yetkililerine inşaatın yıl sonuna kadar bitirilmesi yönünde telkinde bulunduğu bildirildi.Öte yandan Kadıahmetoğulları'nın ITKM'yi mevcut projeyle AVM mantığıyla işletilmesi yönünde kaygı duyduğu öğrenildi. İnşaatın bitmesinden sonra AVM mantığıyla işletim sistemine uygun proje tadilatı konusunda yeni bir sürecin başlatılacağı belirtiliyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

yiğitcan

09 Ekim 2015 Cuma 23:59

şimdiye kadar neredeydin?bunca yıl heba oldu..galiba aklına yeni geldi ıtkm diye bir inşaat olduğu....

MEHMET BOYACI

09 Ekim 2015 Cuma 14:22

YAKIŞIR BAŞKANIM TEŞEKKÜR

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR