28 Mart 2024 Perşembe

ONLAR TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KORKULU RÜYASI

ONLAR TERÖR ÖRGÜTLERİNİN KORKULU RÜYASI

Isparta

Isparta'daki 50 milyon metrekarelik alanlarda gerçekleştirilen eğitimlerde sarp arazilerden, derin kanyonlardan geçerek zorarazi şartlarına uyum sağlayan sözleşmeli erler, meskun mahallerde gerçekleştirdiği başarılı tatbikatlarla terör örgütlerinin korkulu rüyası oluyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ordunun profesyonelleştirilmesi kapsamında ilk kez 2011 yılında alımına başladığı veözellikle terör olaylarının yaşandığı bölgelerde görev yapmak için yetiştirilen sözleşmeli erler, Isparta'daki Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi'nde yoğun ve bir o kadar da zorlu bir komando eğitiminden geçiyor.

 

Başlangıçta üç haftalık temel eğitimden geçen sözleşmeli erler, daha sonra teröristle mücadele eğitimi ağırlıklı yedi haftalık ihtisas eğitimi alarak her türlü zor durum ve şartta görev yapabilecek yeterliliğe ulaşıyor.

 

İhtisas eğitimi safhasında görev yapacağı bölgelerde karşılaşması muhtemel mayın, el yapımı patlayıcı, bombalı araç saldırıları vepusulara nasıl karşı koyacağı konusunda eğitilen erler, karşılaştıkları doğal engellerle ileri dağcılık teknikleri kullanarak teröristleri hiç beklemediği yerden etkisiz hale getiriyor.

 

 

Yüzde 99 başarı, başarısızlık demek

 

Sözleşmeli erler ilk olarak terör örgütü üyelerinin meskun mahaller ve arazide hiç akla gelmeyecek eşyalar kullanarak oluşturdukları elyapımı patlayıcılara karşı eğitimden geçiyor. Arazi şartlarındaki her eşyanın birer patlayıcı olma ihtimali üzerine eğitilen komanda sözleşmeli erler, EY Polduğunu belirlendiği maddenin nasıl imha edileceğini öğreniyor. Yüzde 99 başarının "başarısızlık" olarak görüldüğü bu eğitimde erler, en küçük ayrıntıyı özenle inceliyor.

 

Burada aldığı eğitimin ardından meskun mahallerde teröristle mücadele eğitimine geçen erler, kobralardan gelen destek ateşiyle birlikte belirlenen hedeflere doğru harekete geçiyor. Başarının herkesin eş güdümle birlikte hareket etmesinden geçtiğini bilen erler, doğru mevzi seçimi ve yön tayini ile teröristleri imha ederek binayı güvenli hale getiriyor.

 

Düşmanı hiç beklemediği yerden gelerek yok ediyorlar

 

Eğitimin bir diğer safhasında merkezde eğitim için özel oluşturan bir karakol ve nizamiyedeki askerler, teröristlerin taciz ateşine ve roketlerine maruz kalıyor.

 

Siren sesleri ile harekete geçen askerler, karakol baskınına karşı soğukkanlılıklarını koruyarak, teröristleri püskürtüyor.

 

Zor arazi şartlarını kullanarak düşman bölgesine nasılsızılacağı eğitimi alan erler, helikopterlerle düşman bölgesine yakın bir yere bırakılıyor.

 

Fark edilmemek için düşmanın hiç tahmin edemeyeceğin oktaları kullanmaya karar veren komando sözleşmeli erler, ileri dağcılık teknikleri kullanarak bir kanyona ulaşıyor. Kilometrelerce süren yürüyüşün ardından, zaman zaman batalıklardan ve göletlerden geçmek zorunda kalan komando sözleşmeli erler, terör örgütü üyelerinin yuvalandığı bölgeye sızarak, düşman kuvvetlerini hiç beklemediği noktadan yok ediyor.

 

Isparta genelindeki 50 milyon metrekarelik alanda gerçekleştirilen eğitimlerden başarılıyla geçen sözleşmeli komandolar, daha sonra teröristle mücadele için belirlenen görev bölgelerine gönderiliyor.

Haber foto galeri Murat yolcu A/A

























YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR