19 Mayıs 2024 Pazar

Çiçeği burnunda müftü güllerle karşıladı

Çiçeği burnunda müftü güllerle karşıladı

Isparta

2024 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" gerçekleştirildi.

Isparta Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde hacı adaylarına hitap eden İl Müftüsü Muharrem Biçer, "İlimizden 2024 yılında hacca gidecek hacı adaylarımız için, merkez başta olmak üzere 4 ilçemizde de hac eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerleri son derece önemli. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatlar çerçevesinde hacı adaylarımıza yönelik eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Değerli Hacı Adayları! Kabe’ye Allah’ın evini seyrettiğiniz zaman bile sevap kazandığınız bir yere gidiyorsunuz. Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın, mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Rabbimden hacı adaylarımızın salimen gitmesini ganimen dönmesi için dua ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Seminerde İl Müftü Yardımcıları Seyit Böğet ve Halil Taş ’’Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki, "Hac Yolculuğundan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık" ve Yapılış İtibariyle Haccın Çeşitleri" konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

.

09 Mayıs 2024 Perşembe 10:38

Önce güllerle karşılar tepenize çıkarırsınız giderken de Allah belasını versin diyerek beddua ederek uğurlarsınız. Malum Diyanet camiası daha kendi aranızda sulhü sağlayamıyorsunuz, kalkmış halka doğruyu göstermeye çalışıyorsunuz ama kendi doğrunuzu tabi (hakkın doğrusu değil)

Mustafa GÜNER

09 Mayıs 2024 Perşembe 10:24

3- Hal böyle iken ve bunu hem yüce Allah, hem de görmek isteyen kulları görürken, bu haberin altına olumsuz yorum yazanlar; Kur’an’ın hitabıyla “...summün, bukmün ve umyün”dürler. Yani ağızlarından yalan, küfür ve cinsel organı hiç düşürmeyen, kulaklarını yalan yanlış şeylere veren, gözleri hakkı görmeyen ve daima haramı görmek isteyen sağırlardır, dilsizlerdir ve körlerdir.Ve zaten bunu okuyan müftülük çalışanları onların kim olduğunu çok iyi biliyorlar değil mi? :)

Mustafa GÜNER

09 Mayıs 2024 Perşembe 10:23

2- Şöyle ki; Zeki Nalça müdürüm hakkında Hac ve Umre hizmetlerinde çalışırken, hac ve umre hizmeti için gelen vatandaşların hangisinden bir şikayet duydunuz?Ya da müftülük idareci ve çalışanlarından, hac ve umreye gidecek görevlilerin hangisinden bir şikayet duydunuz?Saat 17.30’a kadar müftülükte, daha sonra da nerede bir depremzede, bir mülteci var ise onlara ev eşyası ****ürürken hem de asansöre sığmayan kanepe vb. eşyaları sırtında taşırken görürsünüz onu.

Mustafa GÜNER

09 Mayıs 2024 Perşembe 10:23

1- Olumsuz yorum yazanlara cevabımdır:Birlikte, yaklaşık 4 yıldır çalıştığım Isparta Müftülüğü Hac ve Umre Şube Müdürü Zeki Nalça Müdürüm, şu güzel haberin altına onunla ilgili olumsuz yazı yazanlar gibi hesabi olmamış, daima hasbi olmuş ve mesai mefhumu gözetmeksizin adeta gece gündüz çalışan biridir.Burada anlatmama gerek yok aslında ama onunla ilgili çirkin iftiralarla yazılmış yorumları okuyanlar yanlış tanımasınlar diye yazıyorum: Devamı diğer yorumda...

Sezai Kara

08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:50

Müftülük boş kurum bir işe yaradığı yok kaç yıldır gençler ateist olmaya başladı

mahmut aksu

08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:36

birbirine cevap yazanyazana. erkeksen adını yaz da görelim diyen kendi adını yazamayacak kadar aciz. birde karşı tarafa klavye delikanlısı diyor. anlamadığım giden müftü hakkındada tek bir iyi yorum yoktu. siz neden önce hata bizim neremizde diye araştıracağınıza bu milleti dinden imandan nasıl soğuttuk diye üzüleceğinize siz neyle meşgulsunuz helal olsun. bağışlayıcı olacağınıza tehdit dili...

din görevlisi

08 Mayıs 2024 Çarşamba 16:06

resul ataya cevabımdır.her ne kadar sahte isimle bi şeyler ima etmeye çalışsanda bu teşkilat sizleri çok iyi biliyor.sürekli birilerine iftira atmaya, çalışsanızda teşkilatımızı kirletemeyecek ve attığınız iftiralar aynen geriye kendinize dönecektir.O gün çok uzakta değildir.Ama yinede şerrinizden Allaha sığınıyoruz.

Meraklı

08 Mayıs 2024 Çarşamba 14:59

Murakıp olayı nedir sen bilgili birine benziyorsun.

İftiracılara cevap veren

08 Mayıs 2024 Çarşamba 14:41

Resul Ata erkeksen adını yazda görelim klavye delikanlısı. Öyle senin attığın iftira gibi olmaz resmi işler. Hakkında maddi manevi tazminat davası açılınca göreceksin iftirayı...

Müftülük

08 Mayıs 2024 Çarşamba 14:03

Resul Ata, seni tanımam ve bilmem.Ama birilerinin tetikciliğine soyunup mide bulandırma gibi bir derde düşmüşsün.Boşuna uğraşma, buradan sana ve senin gibi birkaç art niyetli küfürbaz ayak takımına ekmek çıkmaz.Zeki Nalça müdürümü çok çok iyi tanırım. .Hocamın haline kefil Görevine yeni başlayan Müftümüzü serbest bırakın.Çünkü Müftümüzün sizin gibi müfterilerle uğraşacak zamanı da yok .Ama zamanı gelince gereğini de yapacağından şüphemiz yok.

Vatandaş

08 Mayıs 2024 Çarşamba 13:29

Gül mü karanfil mı israf mı?

Rasül ata

08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:53

Hocam bu hac işi ne kadar adil, sizin bu hac müdürü zeki görevli gönderme işinde hep suistimallerde bulunuyormuş, hac ümre ggörevlendirilmelerinde adamlarını yazıyormuş, diğer hak sahiplerine de Ankaradan olmadı diyormuş bu adalet mi?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR