25 Nisan 2024 Perşembe

ÖNCE UMUTSUZLUK SONRA MUTLULUK !

ÖNCE UMUTSUZLUK SONRA MUTLULUK !

Isparta

Isparta'nın Senirkent ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki emekli Süleyman Turgut, 16 yıl önce kontrol için gittiği hastanede Hepatit C olduğunu öğrendi. Süleyman Demirel Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde tedavi gören Turgut'ta 2 sene önce Hepatit C'ye bağlı karaciğerinde siroz ve kanserli hücre oluşumları tespit edildi. Karaciğer kanseri olan Turgut, bu nedenle karaciğer yetmezliği çekmeye başladı.  Antalya'da Hepatit C hastalığı taşıyan, aynı zamanda karaciğerinde kanserli hücreler bulunan 68 yaşındaki Süleyman Turgut, nakille hayata tutundu.

 

"Genç" diye yeğeninin gönüllü olmasını kabuletmedi

 

Turgut, nakil tahlillerini yaptırmak için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Doktorların yaşamak için acil karaciğer nakli yapılması gerektiğini bildirmesi üzerine Turgut'un Senirkent ilçesindeki 10 akrabası, gönüllü oldu. Tetkikler sonucunda sadece Turgut'un kardeşinin oğlu Ali Osman Turgut'un karaciğerini vermek için herhangi bir sorun bulunmadığı belirlendi. Turgut, "Sen daha çok gençsin. Senden karaciğer alamam"diyerek yeğeninin teklifini kabul etmedi.

 

64 yaşındaki kişinin karaciğeri nakledildi

 

Turgut, bunun üzerine Sağlık Bakanlığının organ beklemelistesine yazıldı. Mutlu haber, uzun sürmeden geldi. Antalya'da beyin kanaması geçiren ve ailesi tarafından organları bağışlanan 64 yaşındaki bir kişinin karaciğerinin Turgut'a uyumlu olduğu bildirildi. Hastanenin organ nakli merkezi müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ilekaraciğer, Turgut'a nakledildi. Başarılı geçen ameliyatın ardından Turgut, hemsiroz hastalığından hem de kanserden kurtuldu. "Artık temiz bir karaciğeresahibim" Hastaneden taburcu edilen Turgut, yaptığı açıklamada, nakilolabileceği haberini alınca çok mutlu olduğunu söyledi. Mutluluktan ne yapacağını bilemediğini dile getiren Turgut, "Kanser olduğumu duyunca önce umutsuzluğa kapılmıştım ancak nakille yeniden hayat buldum. Karaciğeribağışlayan aileye başsağlığı ve teşekkür ziyaretinde bulunmak istiyorum"dedi.

 Turgut, kendisini çokiyi hissettiğini vurgulayarak, "Yenilenmiş gibiyim. Artık temiz bir karaciğere sahibim" ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

qwerty

08 Ekim 2014 Çarşamba 13:01

SENİRKENTTEKİ hepatit c hastalığının bu kadar yaygın olması incelenmesi gereken bir husus.Üstelik burada düğün yemeklerinde herkes aynı tabağa kaşık sallıyor.Yemeklerden de geçebileceği halka anlatılmalı.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR