26 Nisan 2024 Cuma

ÖNCE TEPKİ SONRA...

ÖNCE TEPKİ SONRA...

Isparta

Isparta Yörük Türkmen Derneği ve Senirkent Akkeçili Köyü Yörük Kültürünü Yaşatma Derneği Yönetim kurulu ve üyelerinin 30 Eylül 2016 tarihinde Kanal D televizyonundaki arka sokaklar dizisinde “Albay Yörük”karakterinin Yörük camiasında yarattığı infialle ve endişeye göstermiş oldukları tepki sonrasında ve Türkiye de bulunan Yörük Türkmen dernekleride bu tepkiye destek vererek Kanal D Televizyonu üst yönetimi ve arka sokaklar dizisi yapımcı firma olan ” Erler Film Türker İnanoğlu Yörük Türkmen camiasından hem sözlü hemde yazılı olarak özür dilemiştir.

 

Türk Dünyası Yörük Türkmen Biriliği Genel Başkanı (TYTB) İrfan Tatlıoğlu en üst düzeyde yapmış olduğu girişimleri ve Türkiye genelindeki derneklerin yaptığı tepki sonunda gerekli düzeltme talep edilmiş düzeltme yapılmaması halinde etkili bir kalabalığın toplanıp sesini gür çıkarabilmesi için ulaşım dahil detaylar üzerinde çalışırken;

 

Önce Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar ile ardından onun yönlendirdiği Dizi Ve Senaryolar Sorumlusu Hülya Vural ile görüşüldü sonra yapımcı firma olan Erler Film Türker İnanoğlu”

 

Firma sorumlusu Yılmaz Ekmekçi ile görüşüldü. YılmazEkmekçi; "Konu hakkında bazı tepkiler olduğunu duyduğunu ama bir genelbaşkanın araması ile konunun önemini daha iyi idrak ettiğini söylemiş. ardındanErler Film olarak milli meselelere karşı çok hassas olduklarını, film veyapımlarda bu değerleri gözettiklerini, asla bilinçli olarak Yörükleri üzmekistemediklerini ifade etmiş. Dizideki karakterin soyadı Yörük olarakbelirlendiğinden soyadı üzerinden adlandırılmış. Bilmeden üzdükleri içindeüzüldüğünü belirtip aşağıdaki metni yazılı olarak iletmiş.

 

“Sayın Başkanım, Arka Sokaklar dizimizdeki 15 Temmuz hikâyesinde gecen Yörük kelimesi bir soy isim olarak hiç bir art niyet ve kötübir amaç gütmeden tesadüfen konulmuş bir soy isimdir. Yoksa Yörüklere yönelikkotu bir niyet asla söz konusu olamaz. Kaldı ki kurgusal hikâyede Yörüklerle ilgili bir konu işlenmemektedir. Bununla beraber hemen elimizdeki bantlardanYörük kelimesi çıkarılmış ve hikâye Firari Albay Yüksel olarak sürecektir.Konuya olan hassasiyetimizin bilinmesini önemle arzu etmekteyiz. Arka Sokaklar ekibi adına Yılmaz Ekmekçi”

 

Yılmaz Bey ikinci kez Genel Başkanımızı arayarak Türker İnanoğlu’nun talimat verdiğini, cuma günkü yayında jenerikte yazı olarak daYörükler özür dileyen bir duyuru yayınlanacaktır.

 

Bizde Yörük Türkmen camiası oarak yapılan hatanın takipçisi olacamızı düzeltme konusunda da ekranlarda yayınlanıcaya kadar bakış açımızın değişmeyeceğini belirtir Yapılan bu düzelmeden dolayıda emeği geçen herkeseteşekkür ederiz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bir bilen

05 Ekim 2016 Çarşamba 13:59

yarın bir gün bir dolandırıcıyı yada yalancıyı laz birisi temsil etse ve dile gelse yine mi böyle feveryan edilecek , yanlış şeyler bunlar , bu işe bu kadar duyarlı olursanız ,sonunda işin önünü alamzsınız.lazı çıkar ,çerkez, çıkar ,yörüğü çıkar ,diğer beklediğiniz gurubu saymıyorum çünkü tanımıyorum ,bayrağı toprağı olmayan herkez yaşadığı yerin vatandaşıdır.Türkiye de is ,Türk dür (olmak zorundadır)Amerika da ise Amerikalı dır.yani ameriakada yaşayan bir zenci nin zenci ce diye bir dil konuşmz

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR