25 Nisan 2024 Perşembe

ÖN SEÇİM OLURSA ADAY SAYISI ARTACAK

MHP Genel Merkezi'nin aralarında Isparta'nın da yer aldığı oy potansiyelinin yüksek olduğu 37 kentte üye bazında ön seçim yapma eğiliminde olduğu öğrenildi.

Isparta

Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimleri hızla yaklaşılırken kulisler hızlanmaya başladı. Yerel iktidarın sahibi MHP'de milletvekili aday listesine ilişkin çalışmalar hem Genel Merkez bazında hem de İl Teşkilatı bazında sürdürülüyor. MHP'de seçimlere ilişkin en çok merak edilen husus ise adayın nasıl ve hangi yöntemle belirleneceği. MHP kulislerinde, Genel Merkezin Isparta milletvekili adaylığını belirlerken üye bazında ön seçim yapılacağı konuşuluyor. MHP Genel Merkezi'nin aralarında Isparta'nın da bulunduğu oy artırma potansiyelinin yüksek olduğu 37 ilde üye bazında resmi ön seçim yapma eğiliminde olduğu belirtiliyor.

ÖN SEÇİM OLURSA ADAY SAYISI ARTACAK

MHP Genel Merkezi'nin üye bazında ön seçim yapma yönündeeğilimi olduğu bilgisi Isparta'da aday adayı olacakları artırdığı öğrenildi.MHP'nin Isparta milletvekilliği adaylık listesinin ön seçimle oluşturması durumunda eski İl Başkanı Erdoğan Cabıoğlu'nun eski Milletvekili Mustafa Zorlu'nun aday adayı olacağı iddia edildi. Mevcut Milletvekili Nevzat Korkmazile birlikte Belediye Sağlık Müdürü Oğuz Başaran, Diplomat Hüseyin AvniBıçaklı, eski Ülkü Ocakları Başkanı Ziya Nuhoğlu, Tarım Bakanlığı'nda memur Abdülkadir Çeşmebaşı, Yurt işletmecisi Hüseyin Uçman'ın aday adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Adı milletvekili adaylığı için geçen Merkez Valisi hemşehrimiz Nuri Okutan'ın da aday adayları arasında yer alabileceği konuşuluyor. Milletvekilliğine aday olacağı iddia edilen İl Başkanı İsa Yalçın'ın da yakın çevresine adaylık düşüncesi olmadığını söylediği öğrenildi.

HENÜZ NET BİR BİLGİ YOK

Bu arada MHP Genel Merkezi'nin Isparta'da ön seçim yapmaeğilimiyle ilgili Isparta İl Başkanlığı'na şu ana kadar ulaşan hiçbir bilgiyok. MHP İl Başkanı İsa Yalçın, milletvekilliği adaylık belirlemesi kapsamında ön seçim yapılacağına dair herhangi bir bilginin kendilerine ulaşmadığını söyledi.

BAŞKANLARA VİZE YOK

Öte yandan Milletvekili adayı olacağı konuşulan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın durumu henüz net değil. Genel Merkezin 30 Mart 2014'de seçilen belediye başkanlarının milletvekili adayı olmasına sıcak bakmadığı öğrenildi. Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli'nin Antalya'da belediye başkanları ile yaptığı toplantıda bu konunun mesajını net bir şekilde verdiği de edinilen bilgiler arasında.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Bozkurt

09 Ocak 2015 Cuma 22:54

Yıpranmamış yeni yüzler şart, Abdülkadir Çeşmebaşı, Oğuz Başaran gibi..yoksa donuk aynı yüzlerle olmaz

yeter artık

08 Ocak 2015 Perşembe 19:29

Ülkücülükten ve Ülkücülerden geçinen adamlar istemiyouz.

Kayhan Özdemir

08 Ocak 2015 Perşembe 10:13

Artık yüzü eskimiş adaylar istemiyoruz.Genç koşacak Ankaraya gidince Ispartayı unutmayacak adaylar lazım.Sorun önseçim ile bakın kimler çıkacak.Teşkilat önseçim istiyor.

ciğerci

07 Ocak 2015 Çarşamba 22:55

Isparta taban adayları-Erdoğan CABIOĞLU-Erhan KUBİLAY-Mustafa ZORLU-Alpaslan EKİNCİANKARADAN ÇIKACAK LİSTE-Nevzat KORKMAZ,YUSUF ZİYA GÜNAYDIN,HÜSEYİN AVNİ BIÇAKLI VS.

hoca

07 Ocak 2015 Çarşamba 22:08

ar ge başkanı olarak görev yapan Tuncay Yiğit var, adam ar ge de dinamik birine benziyor, görünüşü genç, aday olabilir gibi

adam gibi adam istiyorum2

07 Ocak 2015 Çarşamba 22:06

bu hareketin pırıl pırıl, tertemiz gençleri, donanımlı, dürüst, yiğit insanları var açılsın artık bunların önü.

adam gibi adam istiyorum1

07 Ocak 2015 Çarşamba 22:02

ankaradan icazeti alıp, falancanın eşinin teyzesinin damadı... vs. den başka refaransı olmayan, ısparta da evi ikametgahı olmayan, mecliste yıllarca yan gelip yatan, bir kanun teklifi, soru önrgesi olmayan, meclis kürsüsüde kayda değer bir konuşması olmayan, vizyonu belediyeden park bahçe kapmaktan öteye gidemeyenler, tiwetterdan faceden bir mesaj sallayıp ense edenler aday olmasılar lütfen. ükücüler olarak bunları sırtımızda taşımaktan yorulduk. inin gari sırtımızdan.

bozkurt

07 Ocak 2015 Çarşamba 14:17

MHP li vekillerimiz ve sayın genel başkan ülkenin bu sürece gelmesinde memlekette neler yaptılar yada yapmadılar bunları iyi ****iz etmemiz lazım.salı günleri grup toplantısında konuşmakla ve sıralardan alkışlamakla bu işler olmuyor.herkesin bir hesabı var..ama kimse unutmasın 5000 tane şehit veren bu hareketin gerçek sahipleri ülkücülerinde bir hesabı var.bu şanlı harekete milletvekili olmak öyle kolay değil beyleeerrrrr.

bozkurt

07 Ocak 2015 Çarşamba 14:17

MHP li vekillerimiz ve sayın genel başkan ülkenin bu sürece gelmesinde memlekette neler yaptılar yada yapmadılar bunları iyi ****iz etmemiz lazım.salı günleri grup toplantısında konuşmakla ve sıralardan alkışlamakla bu işler olmuyor.herkesin bir hesabı var..ama kimse unutmasın 5000 tane şehit veren bu hareketin gerçek sahipleri ülkücülerinde bir hesabı var.bu şanlı harekete milletvekili olmak öyle kolay değil beyleeerrrrr.

Aslan Batur

07 Ocak 2015 Çarşamba 12:03

Doğru kimlere kadık.Sizin gibiler oldukça daha çok kalırsınız.Genç dinamik sevilen isimler gerek.Oğuz Başaran bunların başında geliyor.Git sor partililere.

Gözlemci

07 Ocak 2015 Çarşamba 11:26

Artık eski durgunluğu bir tarafa bırakarak, belediye seçimlerinde elde edilen başarıyı daha da yükseltecek , Partiye özden bağlı, çalışmalarıyla kendini kanıtlamış vizyon sahibi adayların yaratacağı yeni sinerji ile en az iki adayın vekil olabileceği isabetli bir seçim ve sıralama ile aralıksız çalışmalara başlanmalıdır.MHP Isparta,da ve ülkede ikdidar olmalıdır.

gidin işinize ya

07 Ocak 2015 Çarşamba 10:43

şu listede en son aday olacak oguz başaran

hüseyin avniymiş

07 Ocak 2015 Çarşamba 10:39

hüseyin avni kimki ıspartaya küssün,varsa bir vasfı gitsin ankaradan aday olsun,bana 10 tane partili ismi sayamaz.halkın içinde biri değil,gelendostlular iyi bilir,bu adamın ve ailesinin hiç bir zaman MHP ile yolları kesişmemiştir

Gelendost'lu

08 Ocak 2015 Perşembe 07:48

Bir Gelendostlu olarak Hüseyin Avni Bıçaklı'yı çok iyi tanırım, Çok kültürlü, iyi bir diplomat,ülkücü, milliyetçi yönlerinden bahsetmeyeceğim sadece Partimizle olan güçlü bağlarından sadece birinden bahsedeceğim; Hüseyin Avni BIÇAKLI bu ülkenin bekaası için şehit düşmüş, ülkücü şehit İsmail ESEN 'nin ailesinden birisidir...

Veli Aslan

07 Ocak 2015 Çarşamba 09:50

Geçen seçimlerde 2.sırada seçime giren Diplomat Büyükelçi Hüseyin Avni Bıçaklı seçilememesine rağmen partiye ve Isparta'ya küsmemiş ve tam tersi çok aktif bir çalışma içerisinde olmuştur. Partinin dış politika görüşünü belirleyen ve genel merkezle bu konuda yakın çalışma içerisinde olması hem partinin politikalarının belirlenmesinde hemde Isparta'nın bir evladının partiye kattığı değer anlamında bu seçimlerde inşallah onun öncülüğünde yaratılacak sinerji ile 2 veya 3 milletvekili çıkaracağız.

özünü koruyan kim?62

07 Ocak 2015 Çarşamba 08:03

Mevcutlardan bazıları başbakan seçtirtti ve anguslar geldi,bazılarıherkesimle iyi oldu,bazıları sonradan katıldı VS.Vs.Özünü koruyan kim?=Yıllardırkarada havada poşetlerle 3 hilal amlemini yeryüzüne atan,imkansızlıklar içerisinde iken imkanlarınısağlayan velhasıl ismi geçenlerden ÖZÜNÜ koruyan KİM?Beyler Ülkücü hareket iktidar olacak solaganı dilimizden yıllardr sağ olanlarda ahirete intikal edenlerde dilinden düşürmedi?Nasıl olunur;Fedakarlıkla olunur Fedakarlık.Çamurla kulisle olmaz.FEDAKARLIK

ISPARTALI

07 Ocak 2015 Çarşamba 07:37

Tabiki işini dürüst yapan, sevilen sayılan Belediye sağlık işleri müdürü Oğuz BAŞARAN 1. sıra vekil adayı olmalıdır.

ne demeli

06 Ocak 2015 Salı 23:53

MHP MERKEZ VE İLÇELERDE 9 ADET DİYORUM 10 DEĞİL DİKKAT EDİN DAVA ARKADAŞLARINA HAL HATIR SORSUNDA OY İSTESİN BUNDAN SONRA...KRONİKLEŞMİŞ HASTALIKLARI FANATİKLERİNE BİLE HAS TABANINA SAHİP ÇIKAMIYORRR:)NORMAL VATANDAŞA NE VERSİNN..

ısparta

07 Ocak 2015 Çarşamba 01:45

bu partide adammı kalmadıda o.b h.u cıkacak bunlar kim yahu

Gerçek Ülkücü

06 Ocak 2015 Salı 22:58

MHP ye ve Ülkücü harekete bundan sonra Rahnetli Ali Gürbüz gibi yiğit,cesur ve gerçek ülkücüler yakışır partimize ve hareketimize sahip çıkalım.Tanrı Türk ü korusun ve yüceltsin

ÜLKÜCÜ

06 Ocak 2015 Salı 21:30

Türk milliyetçisi arkadaşlar çok dikkatli olalım hesap kitap işi olanlara ,Yüce meclise yatmaya gidenlere ,korklara ,el öpenlere ve özellikle ÜLKÜCÜ olmayanlara bu seçimde Allahın izniyle tüm türkiye genelinde derslerini verelim.

ülkücü

06 Ocak 2015 Salı 21:20

Değerli arkadaşlar bence bu seçim Ülkücüler,Milliyetçiler, vatanseverler ve ayak bastığı toprak,içtiği su,yediği ekmek ve evladının gözünün içine bakarak kendisine bırakılan bu nimetleri evladına bırakabilecek hissiyatı görebilenler için çok önemli.herkes 18 yıl önceye gitsin bu hareketi ve partiyi teslim alan şahsın ve ekibinin bu güne kadar neler yaptığının hesabını yapsın....Doğu ve güneydoğuda kaybettiğimiz oy...Kale dediğimiz iç anadoluda kaybettiğimiz oylar...Ülküocakları...

Börteçine

06 Ocak 2015 Salı 21:03

Ocak başkanını unutmayın. Adam ankarada görevlerini bıraktıgeldi. 5 milyar maaş ve ankara bıralkılıp ıspartaya niye gelir bi insan? Devlet Bahçeliyle yakın olduğu biliniyor. Ülkü ocakları genel başkanının sağ kolu. Devlet bahçelinin önümüzdeki seçimde 9 tane genç milletvekili adayı göstereceği ankara kulislerinde. Bence 1 hüseyin Avni Bıçaklı 2 ziya nuhoğlu 3 akif çapraz 4 erdoğan cabıoğlu

Kağan

06 Ocak 2015 Salı 20:45

bu isimler mhp nin kadrolu aday adayları her seçim vitrine çıkıyorlar göreceksiniz ak parti cumhurbaşkanlığındaki aldığı oyu alacak. birde mhp nin mevcut milletvekili memleketin neyyiyle ilgilenmiştir ve nası çözüm üretmiştir bunuda mhp tabanının takdirine bırakıyorum

orhan aloğlu

06 Ocak 2015 Salı 18:49

MHP bu kez Hata yapmaz.önseçim olur genç dinamik adaylar yeni yüzler aday olur.

Börteçine

06 Ocak 2015 Salı 18:31

Ocak başkanını unutmayın. Adam ankarada görevlerini bıraktıgeldi. 5 milyar maaş ve ankara bıralkılıp ıspartaya niye gelir bi insan? Devlet Bahçeliyle yakın olduğu biliniyor. Ülkü ocakları genel başkanının sağ kolu. Devlet bahçelinin önümüzdeki seçimde 9 tane genç milletvekili adayı göstereceği ankara kulislerinde. Bence 1 hüseyin Avni Bıçaklı 2 ziya nuhoğlu 3 akif çapraz 4 erdoğan cabıoğlu

SERDAL

06 Ocak 2015 Salı 18:14

TUNCAY ENGİN VARDI, NE OLDU?

aloooo

06 Ocak 2015 Salı 17:54

ak çılar yorum yapıp insanları germeyinyerel de olduğu gibi geneldede size ıspartadan ekmek yok ;)

+32

06 Ocak 2015 Salı 17:28

BUNLARDAN Bİ ÇACIK OLMAZ

Börteçine

06 Ocak 2015 Salı 17:22

Ocak başkanını unutmayın. Adam ankarada görevlerini bıraktıgeldi. 5 milyar maaş ve ankara bıralkılıp ıspartaya niye gelir bi insan? Devlet Bahçeliyle yakın olduğu biliniyor. Ülkü ocakları genel başkanının sağ kolu. Devlet bahçelinin önümüzdeki seçimde 9 tane genç milletvekili adayı göstereceği ankara kulislerinde. Bence 1 hüseyin Avni Bıçaklı 2 ziya nuhoğlu 3 akif çapraz 4 erdoğan cabıoğlu

tabanın sesi

06 Ocak 2015 Salı 17:10

adam gibi adam dik duruşuyla miletvekilliği yapacak insan aday olursa MHP 2 MİLLET VEKİLLİĞİ ALIR.alparslan başkan taban seninle

kemal

06 Ocak 2015 Salı 17:40

bence zor,insan siyasette biraz geniş olur,bu adam siyasette çok sert

abuzittin

06 Ocak 2015 Salı 16:40

erhan kubilay tek başına alır seçimi

hovard

06 Ocak 2015 Salı 16:27

en iyi hovardayi secerler bunlar on secimdeiyhuvs vs

kocakurt

06 Ocak 2015 Salı 15:04

Artık aynı isimlerden bıkkınık geldi..Sayın Mustafa ÖZAYDIN bu listede neden yok..İŞİNDE AŞINDA BAŞARILI abimizi artık Ankarada görmek isteriz..

cenker

06 Ocak 2015 Salı 14:41

ön seçim olsa ne olur. geçen dönem temayül yoklaması yapıldı da ne oldu ocağa yakın olan şarkikaraağaçın sayesinde ısındı. ama o devir bitti artık

mehmet

06 Ocak 2015 Salı 14:34

gerek yok bu bir ikincisi genel merkez kararı şehre bırakırsa da şehir vizyon sahibi bir adam çıkartsın

partili

06 Ocak 2015 Salı 13:11

Önseçim olması gereken bir durum zaten.2011 Genel Seçimlerinde temayül dendi.Herkes samimiyet ile oy kullandı.Sonuç gördük.Tek m.vekilini neredeyse gönderemiyorduk.Bu kez üye bazında önseçim olsun.Oğuz Başaran A.kadir Çeşmebaşı önseçmde fark atarlar görürsünüz.

Gözlemci

06 Ocak 2015 Salı 13:01

Daha önceki ve geçen seçimlerin gözlemlerine göre; Bu seçimlerin muhtemel adayları arasında Tercih edilenler şunlar olabilir. Sıra ile: 1.Diplomat Hüseyin Avni Bıçaklı 2.Başkan Ziya Nuhoğlu 3.Oguz Başaran 4. A.Kadir Çeşmebaşı

Bilgin

06 Ocak 2015 Salı 12:26

Ön seçim olursa Nevzat Korkmaz beyin şansı azalır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR