19 Nisan 2024 Cuma

Ömür Boyu Hapis Cezasına Protesto

Ömür Boyu Hapis Cezasına Protesto

Isparta

Isparta Yalvaç'ta kendisine tecavüz eden Nurettin Gider'iöldürüp başını köy meydanına atan Nevin Yıldırım'a ömür boyu hapis cezasıverilmesi, Antalya'da protesto edildi.

 

Attalos Heykeli önünde toplanan Antalya Kadın DayanışmaMerkezi ve Dayanışma Derneği mensubu 20 kadın, yağan yağmur altında 'Nevin'lerideğil, tecavüzcüleri ve kadın katillerini yargıla' diye tepki gösterdi. Grupadına basın açıklaması yapan dernek başkanı Nigar Duru, Nevin Yıldırım'ınkendisine tecavüz edip tehditle ilişkisini sürdüren Nurettin Gider'i 29 ağustos2012 tarihinde öldürüp başını bir çuvala koyup 'İşte namusuma uzananın kellesi'diyerek köy meydanına attığını söyledi. Erkek adaletinin Yıldırım'a müebbethapis cezasını uygun gördüğünü ileri süren Duru, Nevin Yıldırım hakkında meşrumüdafaa hükümlerinin uygulanması ve beraat kararı verilmesi talebinin dikkatialınmadığını söyledi. Duru şöyle konuştu:

 

"Erkek şiddeti davalarında verilen cezaları haksıztahrik indirimi, o da yetmezse iyi hal indirimiyle kuşa çeviren yargı sistemi,söz konusu kadınlar olunca neden cimrileşiyor. Kendisine karşı bir dünyayarağmen mahkemede ayakta durabilen Nevin'in iyi hal indirimi bile almamışolması, onlarca kadın katilinin yaptığı gibi takım elbise giyip pişmanlıkbeyanlarında bulunmadığı için mi?"

 

'ERKEKLER KOLLANIYOR'

 

Nevin Yıldırım'a indirim uygulanmazken 24 Mart 2015 günü 24yıldır evli olduğu Fatma Balaban'ı öldüren Kemal Balaban'a cinayeti haksıztahrik altında işlediği gerekçesiyle indirim uygulayan mahkemenin, ömürboyuhapis cezasını 10 yıla indirdiğini savunan Duru, "1 gün arayla verilen buiki karar arasında fark, kadınların yaşam alanlarının yok sayılması, erkeklerinkollanması değil de nedir?" diye sordu.

 

Nevin Yıldırım'ın kürtaj yaptırmasına da izin verilmeyerek,öldürdüğü tecavüzcüsünden doğum yapmak zorunda bırakıldığını söyleyen Duru,"Öldürülmeyen kadınların hayatlarının erkek yargı tarafından çalınmasına,hayatta kaldığımız durumda bile en ağır bedelin bizlere ödettirilmesine itirazediyoruz. Biliyoruz ki kadınlar, yaşamak için öldürmek zorunda bırakılıyor.Erkek şiddetine karşı kadınların kendilerini savunması meşru müdafaadır"dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mehmet

29 Mart 2015 Pazar 23:29

suçu ve suçluyu övmekten alacaksın bunları içeri mesele kadın erkek meselesi değil cinsiyetçilik yaparak asıl suçluları korumak nevin yıldırım suçlu ortada tecavüz yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR