02 Haziran 2024 Pazar

Köy sakinleri 19 Mayıs’ı böyle kutladı

Köy sakinleri 19 Mayıs’ı böyle kutladı

Isparta

ISPARTA’nın Yalvaç İlçesine bağlı Tokmacık Köyü’nde muhtarlık tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama etkinliği düzenlendi. Etkinliğe köyün yaşlı erkek ve kadınları katılırken, duygu dolu anlar yaşandı. Programa katılan Ramazan Duru ise, “Büyük Atatürk’üm, sana selam, selam. Yaşadığın sürece sana selam. Seni unutmuyorum. Ey güzel Atam, bugün seni sevenler geldi. Bugün seni kalbinden takdir edenler geldi” dedi.

Yalvaç Tokmacık Köyü Muhtarı Şenol Toprak’ın organize ettiği ve köy sakinlerinin katıldığı 19 Mayıs programı köy meydanında gerçekleştirildi. Köyün yaşlıları ellerindeki bayraklarla meydanda toplanarak 19 Mayıs’ı kutladı. Kutlama etkinlikleri kapsamında Atatürk Anıtı’na çelek sunumu yapılırken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Meydanlığa Atatürk’ün de bulunduğu bayrak asıldı.

Köyde yaşayan Ramazan Duru ise kutlama programında konuşma yaptı. Duru, “Büyük Atatürk’üm, sana selam, selam. Yaşadığın sürece sana selam. Seni unutmuyorum. Ey güzel Atam, bugün seni sevenler geldi. Bugün seni kalbinden takdir edenler geldi. Bugün “19 Mayıs Bayramı” diyenler geldi. Büyük Atam, nasıl sen 23 Nisan, 19 Mayıs Bayramı’nı Türk çocuklarına armağan ettin ve seni her bayramda anıyorlar. Hatırlıyorlar, unutmuyorlar. Senden bir isteğim var büyük Atam, senden bir büyük isteğim var Atam. Türk çocuklarına bir armağan daha yap da seni unutmayalım. Ömür boyunca hatırlayalım. Seni takip edelim biz de büyük Atam. Ey altın topraklarda yatan Atam, nur içinde yatan Atam. Yattığın yerde bizi takip et, bizi izle. Kötü yine gelirse “Ben buradayım” diye seslen. Sesini duysun, adını duysun yeter ki. Hoşçakal büyük Atam, nur içinde yatan, altın topraklarda yatan. Ben bir Türk askeriyim, havalara bulutlarla gezerim. Köyü yine gelirse ayaklarımın altında ezerim. Mustafa Kemal Atatürk’ümün adıyla ezerim. Hoşçakal büyük Atam, 19 Mayıs Bayramı hayırlı ve kutlu olsun. Yeni sene bu aylara, bu günlere yine bütün kardeşlerime yine nasip etsin” dedi.

İlçeye yeni atanan Yalvaç Kaymakamına da seslenen Ramazan Duru, “Sefa geldin, hoş geldin. Ellerinden öpüyorum. Hayırlı vazifeler diliyorum.  Tokmacı’ya ilkokul istiyorum. Kendim cahil olduğum için Türk çocukları cahil kalmasın. Büyük kaymakamım yardımcı olursun. Bize bir ilkokul yapılırsa çok memnun olacağım. Hadi hoşça kal güzel güzel kaymakamım. Hayırlı vazifeler. Allah uzun ömürler versin” şeklinde konuştu.

Programa katılan köyün yaşlıları 19 Mayıs’ı coşkuyla kutladı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Onur

20 Mayıs 2024 Pazartesi 12:00

Okulumuzu yıkıp öğrencisiz bayram kutlatmak zorunda bırakanlar utansın tabi ki o yüz var ise.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR