16 Nisan 2024 Salı

Okullar Emniyette

Isparta Emniyet Müdürlüğü yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle okullardaki güvenlik önlemlerini artırdı...

Isparta

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada;

 

"Yeni Eğitim ve Öğretim yılına başlayan il merkezindeki okullarımızda güvenlik tedbirleri artırıldı.

 

2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılına başlayan okullarımızda ve okul çevrelerinde güvenliğin sağlanması için gerekli güvenlik tedbirleri alınarak uygulamaya geçilmiştir.

 

İlimiz merkezinde bulunan okullarımızda öğrencilerimizin ve okul görevlilerimizin eğitim yılı boyunca öğrenimi olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü dış etkenden uzak tutulması ve öğrencilerimizin güvenliğinin sağlanması amacıyla gerekli tedbirler alınarak uygulamaya konuldu.

Bu kapsamda;

 

1- Mahallelerimizde bulunan toplam 18 İlkokul ve Ortaokulda sabit görev yapmak üzere Emniyet Müdürlüğümüzce 16 Okul Polisi görevlendirilmiştir.

 

2- İl Merkezinde bulunan toplam 53 okulumuzda 110 “Okul İrtibat Görevlisi” görevlendirilmiştir.

 

3- Süleyman Demirel Eğitim Kompleksi ve değişik mahallelerimizde bulunan toplam 51 Ortaokul ve Lisede giriş çıkış saatlerindegörev yapmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğümüze bağlı 28 Polis Ekibi görevlendirilmiştir.

 

4- Emniyet Müdürlüğümüzce görevlendirilen tüm ekip ve personellerimiz sorumluluk alanlarında bulunan okulların çevrelerinde bulunarak özellikle giriş ve çıkış saatlerinde eğitim ve öğretimin güvenliği ile ilgili olarak Valilik Kararları ve ilgili kanun ve yönetmelikler gereği okul ve öğrencilerimizin güvenliğini etkileyebilecek her türlü konuda gerekli çalışmaları yapacaklardır.

Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde öğrenim hayatlarına devam etmelerini sağlamak, onların her türlü kötü alışkanlıklardan uzaktutularak çevrelerinde bulunan kötü niyetli şahıslardan korunmaları amacıyla okul görevlilerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlarımızın görmüş oldukları her türlü olumsuzluklarla ilgili olarak okullarında görevli irtibat görevlilerimize veya 155 Polis İmdat telefonuna bilgi vermeleri halinde gerekli çalışmalar kısa süre içerisinde yapılacaktır.

 

Yeni Eğitim ve Öğretim yılında tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılı bir ders yılı geçirmelerini dileriz."

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

mustafa şener ilköğretim

02 Ekim 2015 Cuma 14:02

mustafa şener ilköğretim okulunun yıllardır kanayan yarası. okulun arkasından çevre yolu geçmekte hızlı bir trafik akışı olmaktadır.Hele kışın yağışlı havalarda arabaların far ışıklarının parlamasından dolayı çocuklar karşıyı görememekte ve geçememektedir.yetkililerden veliler ve okul idaresi tarafından yıllardır okul giriş ve çıkışlarında bir emniyet görevilisinin aynen Nazmiye demirel ve ülkü ilkokullarında olduğu gibi verilmesi talep edilmiştir ama hiç bir zaman bu talep gerçekleşmemiştir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR