29 Mart 2024 Cuma

Okul yolu güvenli hale geldi

Okul yolu güvenli hale geldi

Isparta

Alemdar İlkokulu’na ulaşımın sağlandığı yollardan biri olanMescit Caddesinde belediye yeşil alandan fedakarlık ederek kaldırım yaptı.Öğrencilerin okul giriş çıkış saatlerinde güvenliği sağlandı

Yalvaç’ta cadde ve sokakların bazılarında göze çarpançarpıklıklar can güvenliğini tehlikeye sokuyor. Bunlardan biri de Pazar YukarıMahallesi sınırları içerisinde yer alan Mescit Caddesi. Emniyet binası, SağlıkOcağı, Türkoğlu Anaokulu ve Alemdar İlkokulunun bulunduğu önemli bir merkezeulaşımı sağlayan yolda araçlarda yayalarda özellikle sabah saatlerinde büyükzorluk yaşıyordu.

 

    Belediye ekipleribu zorluğun farkına vararak Mescit Caddesi ile sokağı birbirinden ayıran üçgenyeşil alandan bir mikta fedakarlık ederek buraya kaldırım inşa etti. Yolun düzbir konumda olmaması ve araçların park etmesi ile birlikte dar bir yol halinegelen caddede yürüyen çocuklar bazen ezilme tehlikesi yaşıyordu. Kaldırımınyapılması ile bu tehlike az da olsa ortadan kalkmış oldu. Yolun tehlikeliolmasından dolayı çoğu öğrenci cadde yerine daha güvenli olan Mescit Sokağıkullanıyor. Veliler belediyenin bunu düşünmesinden dolayı memnun kaldıklarınıifade ederek, ‘Belediyemiz bir nebze olsun tehlikeyi yok etti sayın Başkanateşekkür ediyoruz. Şimdi Emniyet Müdürlüğümüzden rica ediyoruz. Lütfen budaracık yola araç park edilmesini yasaklayın. Zaten yol dar bir de araç parkedilince iyiden daralıyor. Yolun sağ bölümünde tek kişinin geçebileceği kadarkaldırım var. Çocuğunun elinden tutmuş bir veli bu araçlar nedeni ile yolunortasından yürüyor. Bu da tehlikeye davetiye çıkarıyor’ diye görüş belirttiler.

Çınaraltı haber /yalvaç 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR