23 Nisan 2024 Salı

Öğretmen hayali hayat buldu

Öğretmen hayali hayat buldu

Isparta

Hürriyet Gazetesi ve Öğretmen Akademisi Vakfı’nın (ÖRAV)destekleri ile Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi bahçesine Satranç Takımı kuruldu.Öğretmen Nurettin Ünal’ın dev satranç takımı hayalini Ali Ekber Gökalp hayata geçirdi.

Öğretmenlerin umut dolu gelecek için hayallerini paylaşacağı bir platform yaratan ve 24 öğretmenin 24 hayalinin gerçeğe dönüşmesi için yola çıkan Hürriyet ve Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), Türkiye’nin desteğiyle eğitim neferlerinin düşlerini gerçekleştirmeye başladı. 24 Kasım 2015’te başlayan ve yaklaşık bir aylık sürede binlerce öğretmenin ‘hurriyet.com.tr’ üzerinden paylaştığı başvurular arasından, halk oylaması ve özel jüri tarafından belirlenen 24 hayal gerçeğe dönüştürülüyor. Şimdiye kadar Mardin, Isparta,Diyarbakır Silvan, Bitlis Uludere ve Gaziantep Nizip’ten gerçekleşen beş hayal şöyle:

Okul bahçesine Satranç Takımı

Yalvaç Atatürk Anadolu Lisesi Öğretmeni Nurettin Ünal hayallerini gerçekleştirdi. Hürriyet’in projesine destek olan E4 Satranç’ın sahibi Ali Ekber Gökalp, öğretmen Nurettin Ünal’ın okul bahçesindeki dev satranç alanı oluşturma hayalini gerçekleştirmek için Ankara’dan Isparta’ya giderek kurulum aşamasında yer aldı. Çocukluğunun köyde geçtiğini ve satrancı ilk kez köylerine gelen gezgin bir satıcıdan duyduğunu, o günden itibaren ilgilendiği bu oyunu ise ilk babalık duygusunu tattığı 34 yaşında öğrendiğini belirten Ali Ekber Gökalp, «Benim de hayalim buydu. Hocamızla hayallerim çakıştı. Bunu gerçekleştirmek için geldik. Buraları gördük. Hürriyet’e teşekkürler» dedi. Projesi ile yarışmaya katılan ve başarılı olan yabancı dil öğretmeni Nurettin Ünal da duygularını şu sözlerle dile getirdi: «Öğretmen Akademisi’nin desteklediği Hürriyet Gazetesi’nin düzenlediği bu proje yarışmasında hayallerimiz gerçekleşti. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Umarım herkesin hayalleri bir gün gerçek olur.»

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR