26 Nisan 2024 Cuma

Öğretmen 8 yaşındaki öğrenciyi sınıfta soydu

İddiaya göre, 2. sınıf öğretmeni D.L., pis olmakla suçladığı F.N. adlı kız öğrenciyi sınıfta soyup ‘Bunun iç çamaşırı bile pis’ diyerek rencide etti

Isparta

Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde ilkokul sınıf öğretmeni D.L. hakkında, 'pis' olmakla suçladığı F.N. adı kız öğrenciyi sınıfta iç çamaşırıyla dolaştırdığı ve başını duvara vurduğu iddiasıyla soruşturma açıldı.

Olay geçen mayıs ayında Hacı Hafize Saygan İlkokulu'nda meydana geldi. İkinci sınıfları okutan öğretmen D.L., iddiaya göre öğrencisi F.N.'nin kıyafetlerinin temiz olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. Hırsını alamayan öğretmen D.L., kız öğrenci F.D.'nin 'pis' olduğunu ispatlamak için soyunmasını istedi ve onu "Görüyorsunuz iç çamaşırı bile pis" diyerek sınıfta dolaştırdı ve başını duvara vurdu.

Sınıftaki öğrencilerin durumu ailelerine anlatmaları üzerine veliler harekete geçti. Öğretmenin sınıfta iç çamaşırlarıyla dolaştırdığı F.N.'nin ailesine ulaşan veliler, onunla birlikte öğretmen D.L. hakkında şikayetçi oldu.

SORUŞTURMA 7 AYDA BİTMEDİ

Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce kadın öğretmen D.L. hakkında haziran ayında soruşturma açıldı. Soruşturma 7 aydır sonuçlanmazken, öğretmen D.L.'nin eşinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde şube müdürü olması nedeniyle olayın üstünün kapatılmak istendiği öne sürüldü.

Hacı Hafize Saygan İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Çakır, velilerden gelen şikayetleri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdiğini, müfettiş görevlendirildiğini, soruşturmanın devam ettiğini anlattı. Söz konusu iddiaların doğru olup olmadığına ilişkin sonucun müfettişlerin soruşturmasının ardından ortaya çıkacağını belirten okul müdürü Çakır, öğretmenin bugün itibariyle de görevine devam ettiğini söyledi.

Kız öğrencinin sınıfta iç çamaşırıyla dolaştırıldığı iddiası eğitim camiasında tepki gördü. Olayın çok üzücü olduğunu belirten Eğitim- İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, "Böyle bir olay olmuşsa yapanlar, bu olaya karışanlar tabi ki hak ettiği cezayı almalı. Öğretmen, çocuğun herhalde birazcık düzensiz, pis, kirli olduğunu görünce üzerindeki çamaşırları çıkartmış, iç çamaşırlarıyla sınıfta teşhir etmiş. Eğer böyle bir şey olmuşsa ki çocukların tanıklığıyla bu ortaya çıkacaktır, hoş bir davranış değil, bir eğitimciye yakışmayan davranış" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

ayşe

31 Aralık 2016 Cumartesi 22:18

Bu habere tek kelime" śerefsiz" diye yorum yapan farklı ayşedir....

ayşe

31 Aralık 2016 Cumartesi 22:15

Bu habere bir ayşe daha yorum yapıp tek kelime " şerefsiz" yazmış o ayşe farklı ayşe küfür içeren yorumları yayınlanmaz iseniz iyi olur...tabiki içimizden böyle olaylara küfür ediyoruz...ama içimizde kalsa daha iyi olur...

ayşe

31 Aralık 2016 Cumartesi 02:07

Yaaa...gerçekten çok midem bulanıyor...hasta ruhlu bir ton adama çocuk emanet ediliyor bu ülkede...

ayşe

30 Aralık 2016 Cuma 07:41

Şerefsiz

Esra

30 Aralık 2016 Cuma 00:30

1983 yılında öğretmenim diğer çocuklardan fakir olduğum için beni her pazartesi bit kontrolünden geçirirdi. Sonra pes etti. Çünkü anneme pazar günleri beni yıkarken bunu söylerdim. Oda beni dakikalarca sıcak suyla yıkardı. Pazartesi okula gitmek istemezdim. Ve ben hala pazartesi günleri okula gitmek istemem. 44 yaşındayım ve öğretmenim. Hayatımda bıraktığı izi anlatmama kelimeler yetersiz kalır. Bu kişinin öğretmenlik yapmasına izin verilmesin.şu an çok üzgünüm.

Orçun

29 Aralık 2016 Perşembe 23:26

Ülkenın nereye gıttiğini size sormalı sn32 ??!! Kıme sorulması ( eger cesaretınız varsa) gerektiğini ****et ıyı bılıosunuzdur ! Ama sorabılıyo öusunuz bakalım?

salih

29 Aralık 2016 Perşembe 20:48

yorumu koymak zormu geldi

Vatandaş

29 Aralık 2016 Perşembe 18:57

Eğer bu haber doğruysa siz de o temiz öğretmeni antalya sokaklarında dolaştırın temiz iç çamaşırlarııyla o küçücük çocuğun kafasını duvarına vurduysa eğer siz de onun kafasını yivli minareye vurun nasıl bi terbiye aldın sen yazık yazık bide öğretmen olacak hak edenler de dağ köyünde ücretli peşinde koşsun

ASİL GENÇLİK

30 Aralık 2016 Cuma 03:08

EĞER DOĞRUYSA AŞALIK BİR HARAKET HALA 7 AYDIR SORUŞTURULAMAMSIDA DÜŞÜNDÜRÜCÜ ALÇAKLIK BU

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR