16 Nisan 2024 Salı

Öğrencisine Gerizekâlı diyence olanlar oldu

Öğrencisine Gerizekâlı diyence olanlar oldu

Isparta

Isparta’da bir ilkokul öğretmeni, öğrencisini “Gerizekâlı”,“Manyak” diyerek dövdü. Babanın tazminat davası açtığı öğretmen iddiayıreddetti. Ancak verilen cezayı Yargıtay Hukuk Genel Kurulu da onadı.

 

Öğrencisine ‘Gerizekâlı’ diyen öğretmen tazminat ödeyecek

 

Yargıtay, ‘öğretmen dayağı’ davasında emsal olacak bir karara imza attı. Olay 2011 yılında Isparta’da yaşandı. İlkokul 3. sınıf öğrencisiT.G., tören alanında diğer sınıf arkadaşlarından önce “Andımız”ı okumayabaşladı. Bu duruma sinirlenen kadın sınıf öğretmeni F.B., çocuğu kulağından tutarak diğer öğrencilerden ayırdı. Bununla da yetinmeyen öğretmen F.B.,öğrencisine hakaret etti, tokat attı. T.G., olayı ailesine anlattı, öğretmen hakkında “darp ve hakaret” suçundan 7 bin TL’lik tazminat davası açıldı.

 

‘TEDAVİ GÖRÜYOR’

Isparta 2. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, T.G.’ninbabası şöyle konuştu: “Tüm arkadaşlarının önünde ‘Aptal’, ‘Gerizekâlı’,‘Manyak’, ‘Defol git’ diyerek hakaret etti. Olaydan dolayı çocuğum çok utandı,onuru kırıldı. Motivasyonu düştü ve derslerinde adaptasyon sorunu yaşadı.Özgüveni zedelenen çocuğumu psikoloğa götürmek zorunda kaldım. Psikolojik ilaç tedavisi devam ediyor.”

 

‘DAYAK ATMADIM’

Davalı öğretmen ise “Okulda Andımız’ı okuma sırası benim sınıfıma verilmişti. Sınıftan 5 öğrenciyi Andımız’ı okuması için seçtim. Bu öğrencilerden T.G. tören alanına sonradan geldi ve sırası gelmeden Andımız’ıokumaya başladı. Kulağından hafifçe tutarak durumu anlattım, daha sonra dasınıfa çağırdım. Tokat atmadığın gibi hakaret de etmedim” diyerek kendini savundu.

Tarafları dinleyen mahkeme, “dayak ve hakaret” olayının sabit olduğuna hükmederek öğretmen F.B.’yi 2 bin 250 TL manevi tazminat ödemeye mahkûm etti.

 

YARGITAY ONADI

Öğretmen F.B.’nin temyiz istemini görüşen Yargıtay 4. Hukuk Dairesi de kararı “Dava kamu kurumuna açılmalıydı, öğretmene değil” diyerek bozdu. Yerel mahkeme, “öğretmene isnat edilen suç görev suçu değil, kişisel suç” diyerek ilk kararında direnince, dosya Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Genel Kurul, yerel mahkemenin direnme kararını yerinde bularak, dairenin bozma kararını kaldırdı. Böylece yerel mahkemenin verdiği tazminat kararı kesinleşti. Öğretmen F.B. öğrencisine 2 bin 250 TL tazminat ödeyecek.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Tufan Karbeyaz

16 Ocak 2016 Cumartesi 17:41

SDÜ den kaçarak nevşehire gelen Bekçi önce prof,sonra dekan ve rektör yardımcısı oldu.Bir anda bu kadar makam sahibi olunca geçmişini unutup kibre kapıldı.Herkesi taciz etmeğe,küfür etmeye ve tehdid ederek dövmeye kalkıştı. Üniversitede tehdit etmediği adam,laf söylemediği insan kalmadı. Kendini oraya getiren rektörü bile kötülemeğe kalkıştı,aleyhine çalıştı. O da biletini kesip haddini bildirdi. Şimdi her yerde SDÜ ye geridöneceğini,dekan ve Rektörden söz aldığını söylüyor. Gözün aydın Isparta

SDÜ emektarı

01 Şubat 2016 Pazartesi 22:07

kardeş merak etme, SDÜ rektörü Hüseyin İlker hocam bu İsmail Bekçi gibi sorunlu kişileri SDÜ'ye almaz. Dekan Murat hocam da zeki ve uyanık bir kimsedir, Durmuş Acar'ın ekibine SDÜ'de yer vermenin ileri dönemde zarar getireceğini bilir.

Durmuş ACAR'ın asistanı

28 Ocak 2016 Perşembe 17:03

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı İsmail Bekçi görevden alındı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç tarafından görevden alınan Bekçi’nin Rektörlükte hakkında yürütülen soruşturmaların salahiyeti açısından 08.01.2016 tarihinden itibaren görevinden alındığı duyuruldu. Isparta SDÜ de duymalı!

Yalan yanlış

11 Ocak 2016 Pazartesi 15:22

İsmail bekcinin önünü kapatmak ve rektör olmasını engellemek için her taraftan saldıran nehüden bazı personeller iftiraya başvuracak kadar tutuşmuş durumdalar. Yazık çok yazık. Tehdit ve darpın olmadığı salondaki kameralardan bariz belli. Darp edildiği iddia edilen öğretim üyesi cesareti varsa çıksın da yalan söyledim desin.

Murat H:

13 Ocak 2016 Çarşamba 01:39

Gözünaydın, Nevşehir Üniversitesi yönetimi darp edilen mağduru haklı buldu ve senin adamı görevden aldı. Zulüm ile abad olunmaz. http://www.milliyet.com.tr/nehu-rektor-yardimcisi-bekci-gorevden-nevsehir-yerelhaber-1157363/

gül diyarı

02 Aralık 2015 Çarşamba 16:49

bu olsa olsa MHP-AK Parti çatışması olabilir. İsmail Bekçi MHP'liymiş. Dayak yiyen AK partili. bir üniversite hocasının bu işi yapacağını hiç düşünmezdim, hadi MEB neyse de

sdü memur

01 Aralık 2015 Salı 20:37

SDÜ'den ayrılarak Nevşehire giden İsmail Bekçi hocanın olayını ayrıntısıylahttp://www.yenihaberden.com/rektor-yardimcisinin-ogretim-uyesini-darp-ettigi-iddiasi-131528h.htm okudum üzüldüm. durmuş acar hocanın asistanıydı, ancak adli soruşturma da başlamış karşı taraf ise tedavi görüyormuş. Tokat AK Parti milletvekili adayını darb etmiş. yazık etmiş.

Bankacı

02 Aralık 2015 Çarşamba 12:35

AK partililerde mi darb ediliyor? ne günlere kaldık koca reis duymasın valla, yok mu bu linkin editörü kaldırsın bunuhttp://www.yenihaberden.com/rektor-yardimcisinin-ogretim-uyesini-darp-ettigi-iddiasi-131528h.htm

Ankara

30 Kasım 2015 Pazartesi 13:24

Ben sdü iibf de işletme bölümünden mezunum, ismail bekçi fakültenin en kibar ve beyfendi hocalarindi, bu yorumu yapmadan geçemezdim, bu yorumlarin iftira olduğunu tahmin ediyorum, altaki yorumlari paylaşanin paralelci olduğunundan eminim,

Burcu

02 Aralık 2015 Çarşamba 12:26

arkadaşım ben de İİBF İşletme mezunuyum ama bu kişinin fakültenin en kibar ve beyfendi hocası olduğu söylenemez. bilirsin nuri ömürbek hoca ile metin topçuoğlu hocamız en beyefendi hocamızdı. senin bahsettiğin kişi yaz okulunda hiç unutmam bu sene arabamın markasını değiştireceğim o yüzden yaz okulu aldım diyerek bizi yaz sıcağında derse bıraktı. şok olduk.

serdar

30 Kasım 2015 Pazartesi 10:31

ilkokul öğrencisi andımızı erken söylesene olur söylemese ne olur nihayetinde orası okul kışla değil,okul.aynı şekilde o öğretmene biz yaptığı hareketlerden dolayı hakaret etsek topluca toplum içine çıka bilirmi, o piskoloji ile ders anlata bilirmi,o öğrencisinden özür dilemeli erdemlilik budur

ıspartalı

29 Kasım 2015 Pazar 19:37

Bu ismail bekçi ile uğraşan az gelişmiş ülkenin taze soğanı korkundan buralara yazabiliyorsun maçan sıkıyorsa adını yaz bilmeden görmeden duyöadan yapıştır. Demkki ismail bekçinin gelmesinden endişeleniyorsun gelsinde senin gibileri denk getirsin

Nevşehirli Murat

29 Kasım 2015 Pazar 15:24

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Nevşehir'e gönderilen adam bakın ne işlere yol açtı! http://www.fibhaber.com/nevsehir/universitede-sok-tehdit-ve-darp-iddiasi-h40966.htmlProf. Dr. İsmail Bekçi, Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz'ün yanına gelerek çık dışarıya seninle görüşeceğiz dedi. Çığırından çıkan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekçi, Doç Dr Abdulkadir Hocanın elinden tutarak "çıkLAN dışarı, ben rektör yardımcısıyım ben ne dersem o olur çık LAN dışarı" dedi. O esnada olayı..

Ispartalı Murat

30 Kasım 2015 Pazartesi 14:53

seni para-lel artığı, delikanlı ol da bunları ismail Bekçi'nin yüzüne söyle. Sıkar bi tarafın. delikanlı değilsin bari adam ol

Nevşehirli Murat

29 Kasım 2015 Pazar 15:15

http://www.fibhaber.com/nevsehir/universitede-sok-tehdit-ve-darp-iddiasi-h40966.html"Sunucunun çay molası anonsunun ardından hızını alamayan Prof. Dr. İsmail Bekçi, Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz'ün yanına gelerek çık dışarıya seninle görüşeceğiz dedi. Abdulkadir Uzunöz'ün; "hocam şu an meşgulüm, birazdan geleceğim" cevabı üzerine daha da sinirlenerek "çık dışarı lan" dedi.

Nevşehirli Murat

29 Kasım 2015 Pazar 15:08

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Nevşehir'e gönderilen adam bakın ne işlere yol açtı!http://www.fibhaber.com/nevsehir/universitede-sok-tehdit-ve-darp-iddiasi-h40966.html"açılış konuşmalarının ardından Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bekçi tarafından bir anda salonda bulunanların gözü önünde kendisine darbedildiğini iddia eden Uzunöz, şunları kaydetti: Üçüncüsü düzenlenmekte olan İlköğretim Eğitimi Konferansında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekçi..

Nevşehirli Murat

29 Kasım 2015 Pazar 15:03

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Nevşehire gönderilen adam bakın ne işlere yol açtı! http://www.fibhaber.com/nevsehir/universitede-sok-tehdit-ve-darp-iddiasi-h40966.htmlNevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Uzunöz, üniversitenin, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından bu sene üçüncüsü düzenlenen İlköğretim Eğitimi Konferansında..

Nevşehirli Murat

29 Kasım 2015 Pazar 14:55

SDÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden Nevşehir'e gönderilen adam bakın ne işlere yol açtı (http://www.fibhaber.com/nevsehir/universitede-sok-tehdit-ve-darp-iddiasi-h40966.html)."Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekçi tarafından darbedildiği gerekçesiyleönce suç duyurusunda bulundu sonrada koruma talebinde bulundu.

NE VAR Kİ BUNDA

29 Kasım 2015 Pazar 08:46

NEDEN ŞOK OLSUN Kİ KİMSENİN BİR BAŞKASININ ÇOCUGUNA HAKARET ETME LÜKSÜ YOK BU ÖĞRETMENDE OLABİLİR. VEKİL DE OLABİLİR BAŞBAKANDA OLABİLİR CUMHURBAŞKANI DA OLABİLİR. EVRENSEL HUKUK BUNU GEREKTİRİR

ıspartalı

29 Kasım 2015 Pazar 01:12

bu çocuğa annesi babası veya arkadaşları hiç geri zekalı manyak dememişlermiki

vatantaş

28 Kasım 2015 Cumartesi 16:52

bizim zamanımızda ögretmenden cok dayak yerdik.

erdal

29 Kasım 2015 Pazar 11:27

Yaşınız kaç bilmiyorum ama benim 50 Bizde öğretmenden dayak yedik yediğimiz dayakların % 90 nı keyfiydi oyüzden şimdiki idarecilerde aynı dayağı yedi ve son 20 yılda geldiğimiz durumu anlatmama gerek yok sanırım. KOrkak kibirli ve despot ben yaptım oldu mantığı ile bu günlere geldik.Hata yaptığımızda hatamız anlatılmadı sadece dayak yedik.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR