28 Mart 2024 Perşembe

Öğrencilerin başına bir şey gelmesini mi bekliyorsunuz?

Öğrencilerin başına bir şey gelmesini mi bekliyorsunuz?

Isparta

(Haber – Yorum: TUNA ÜNAL) Isparta’nın Yalvaç ilçesinde resmen sorumsuzluk örneğine imza atılıyor. İlçede başka bir alan kalmamış gibi ehliyet alacak olan vatandaşlara, okul önünde eğitim veriliyor. Her gün yüzlerce çocuğun okula gitmek için karşıdan karşıya geçtiği yolda, ACEMİ SÜRÜCÜLER, istemeyerek de olsa kazaya davetiye çıkartıyor.

Yalvaç’ta, Bağlar ve Fatih Mahallelerinin kesiştiği caddede bulunan Borsa İstanbul Ortaokulu’nun önünde faaliyet gösteren ‘Acemi Sürücü Eğitim’ alanı adeta öğrencileri ölüme sürüklüyor. Sorumluların(!) öğrencileri bu kadar dikkate almaması ise velileri haklı olarak tedirgin ediyor.

Demokrat Haber Merkezi olarak elde ettiğimiz bilgilere göre okulun ana giriş kapısının açıldığı Diyanet Caddesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sınav Yürütme Komisyonu tarafından, ‘Sürücü Kursları Eğitim Alanı’ ilan edildi.

Bu duruma tepki gösteren velilerin şikayetleri ne yazık ki dikkate dahi alınmıyor. Yaptığımız değerlendirmelere göre ise bu cadde direk okulun resmi giriş kapısına bağlantılı.

Normal dönemlerde dahi araç yoğunluğu fazla olan caddeye, bir de acemi sürücü eğitim alanının eklenmesiyle öğrencilerin can güvenliği tehlikeye atılıyor.

OKULUN ÖNÜ MAHŞER ALANI GİBİ OLUYOR

Konuyla ilgili olarak yaptığımız araştırmada, canları her gün tehlikede olan küçük çocukların, Fatih, Bağlar, Zafer, Görgüorta ve Görgübayram Mahallelerinden geldiğini öğrendik. Ayrıca Altıkapı ve Hisardı Köyü’nden taşımalı gelen öğrencilerinde bu okulda eğitim alıyor,

Birçok mahalle ve köyün çocuklarına eğitim veren Borsa İstanbul Ortaokulu’nun önünde ısrarla acemi sürücü eğitimi verilmesi bu kadarına da pes dedirtiyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Baş sorumsuz

06 Aralık 2022 Salı 20:25

İlçe Milli eğitim müdürü boş beleş bir adam.

sorumsuzlar

04 Aralık 2022 Pazar 21:22

okulun müdürü ne demiş bu işe , ilçe milli eğitim müdürünün umrunda olmuş mu. bu çok önemli

Murat Akgün

04 Aralık 2022 Pazar 18:54

Memlekette başka yer kalmadı mı? Kalkış rampası yapılacak yer mi bulamadınız yoksa???Bunun rantla ilgisi yok. İş bilmezlikle,vurdumduymazlıkla ilgisi var. Birinin başına bir iş mi gelmesi gerekiyor? Milli Eğitim Müdürlüğünüzce daha uygun yer bulunabilir . Mekan bizim,Çınaraltına bekleriz. Kendi adınızla yorum yazsaydınız keşke.

Özhakiki Yalvaçlı

04 Aralık 2022 Pazar 16:05

Acilen bu yanlış karardan dönülmeli. İlla biri mi ölmeli mi? Nasıl bir İlçe Milli Eğitim müdürü böyle karar verir.Akıl fukarasımı bu adam???

Yalvaçlıya cevap

04 Aralık 2022 Pazar 16:03

Yanlışlık olduğunu düşünüyorum demeden öne araştırsaydın keşke.Adamlar Borsa okulu gibi yoğun işlek bir okul önünü zorlu parkur diye seçmiş. Zorlu parkur yapmak çok zormuş gibi.Acık saksıyı çalıştırın

yalvaçlı

04 Aralık 2022 Pazar 12:16

bu konuda bir yanlışlık var diye düşünüyorum. yalvaçlıyım ve sürücü kurslarının hangi yollarda eğitim verdiklerini biliyorum. okul önüne bu araç çocuğunu almak için gitmiştir. sürücü kursları çevre yolu ve tabakhaenin aşağısındaki alanda kurs vermekteler

Silo

04 Aralık 2022 Pazar 11:18

Emin olun biri ölmeden asla ve katha bu araçları kaldirmazlar Türkiye'nin düzeni bu

Tenten

03 Aralık 2022 Cumartesi 21:23

Bu sadece yalvaç da değil Türkiye nin hemen hemen her yerinde aynı sürücü kursu can ve mal güvenliğini düşünmek yerine cebine girecek parayı düşünüyor

Çınaraltı

03 Aralık 2022 Cumartesi 20:38

Bu haberi servis edenlere sesleniyorum utanın birazcık. Yalvaçımızın adını çıkarttınız yeter be. bedava ehliyet dağıtılıyor diye başka şehirlerden gelip sınava girmekteler. Milli eğitim müdürlüğümüz de karar aldı parkuru zorlastiracağız diye ve rampa parkurunda en uygun yer de orası. Şimdi paçanızı sıkmaya başlayınca çamur atıyorsunuz. Ama lam ı cim i yok artık o düzeniniz bitiyor. Ama Yalvaçlının Yalvaç a yaptığı ihaneti başka yerde göremeyiz.

Mon Senuor

03 Aralık 2022 Cumartesi 20:10

Okul geçidi bilinciyle eğitim alan aday sürücülerden korkmak yerine bilinçsiz sürücülerden korkun! Aday aracı çift pedal kontrollü. Usta öğretici en ufak tehlike işaretinde gerekli müdahaleyi yapar. Asıl sorgulanması gereken okul geçidi, yaya geçidi hassasiyeti olmayan kural bilgisi zayıf sürücüler.

Kırkyıl

03 Aralık 2022 Cumartesi 16:49

Sürücü kurslarının direksiyon eğitimleri eskiden kapalı yollarda yapılıyordu. Şöför olarak bu araçları önümde görünce çok huzursuz oluyorum. Trafik ekipleri ile birlikte gezsinler bari. Bir de aday yokken de kullanılıyor bu araç. İçinde aday yoksa çıkarsınlar bir etiket falan. Heryerde böyle yol seçimi.

Mehmet Emin

03 Aralık 2022 Cumartesi 16:03

Hassasiyetiniz için teşekkürler.Yalvacta birçok yer varken ilkokul önünde böyle bir çalışma yapılacak olması çok büyük sıkıntılara yol açabilir.karardan bir an önce vazgeçilmeli.

Vatandaş

03 Aralık 2022 Cumartesi 13:56

Çüş yani edebsizlktir bu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR