28 Mart 2024 Perşembe

Öğrencilerden sevindirici haber geldi

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde çıktıkları doğa gezisindekaybolan 3 yabancı öğrenciden saatler sonra sevindirici haber geldi. Havadanarama çalışmaları sırasında yabancı öğrenciler helikoptere kırmızı tişörtsalladı ve yerleri tespit edildi Isparta AFAD ekipleri de arama çalışmalarınakatılmıştı

Isparta

 Boğaziçi Üniversitesi’ne öğrenci değişim programı kapsamındagelen üçü de 22 yaşındaki İngiliz David James Alan Mackie ile Hollandalı Marjede Grott ve Frisa Ann Antony de Vries, 14 Ocak’ta Kemer’e bağlı Göynük’tekiLikya yolunda doğa yürüyüşüne çıktı. 3 öğrencinin 16 Ocak saat 15.30sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi’ne cep telefonuyla ulaşarak yardım istemesiüzerine arama çalışması başlatıldı. Cep telefonu şarjının bitmek üzere olduğunusöyleyen öğrenciler, "Bir tarafımız şelale, diğer tarafımız dağlıkbölge" diyerek bulundukları yeri tarif etmeye çalıştı. İhbar üzerine Kemerİlçe Jandarma Komutanlığı’na bilgi verildikten kısa süre sonra aramafaaliyetleri başlatıldı.

 İLETİŞİM KESİLDİ

 Arama çalışması devam ederken dün saat 06.35 sıralarında112’yi yeniden arayan öğrenciler, 1 kişinin ayakkabı sorunundan dolayı ayağınınincindiğini, kumanyalarının azaldığını söyledi. Cep telefonlarının şarjlarınınbitmesi nedeniyle 3 öğrenciyle o saatten sonra iletişim kurulamadı.

 Kayıp öğrencileri bulmak için arama çalışmalarına bu sabahyeniden başlandı. 40 kilometrelik alanda 7 ayrı ekiple yapılan arama kurtarmaçalışmasına yaklaşık 70 kişi katılıyor. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ve jandarmanın yanı sıra, dağcılıkkulübü üyeleri ile bir helikopter de öğrencileri arayan ekipte yer alıyor.Kemer Belediyesi Kültür Müdürlüğü Ar-Ge departmanında çalışan ve bölgeyi çokiyi bilenlerden Erkan Çilengir, kayıp gençleri dün Tahtalı Dağı’ndaaradıklarını, bugün ise Göynük Kanyonu ve Beldibi’nin dağlık bölgelerineyöneldiklerini söyledi. Çilengir, gençlerin Göynük Kanyonu’nun tarihi LikyaYolu üzerindeki sarp kayalıklarda olabileceği ihtimali üzerinde durduklarınısöyledi.



 HELİKOPTERE KIRMIZI TİŞÖRT SALLADILAR

 Kayıp 3 yabancı öğrenciyi arama çalışmalarından sevindiricihaber geldi. Havadan arama çalışmalarını sürdüren helikoptere bugün saat 14.30sıralarında kırmızı bir tişört sallamaları üzerine fark edilen öğrencilerinyeri tespit edildi. 3 yabancı öğrencinin Göynük Kanyonu, Sarıçınar veKoyunçukuru mevkileri arasındaki üçgende oldukları tüm ekiplere iletildi.Öğrencileri arama çalışmalarına aralarında enduro  motosiklet kulüplerinin üyeleri vevatandaşların da bulunduğu 137 kişilik bir ekibin katıldığı bildirildi.

MUTLU SON !



YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

vatandas

19 Ocak 2015 Pazartesi 15:16

NE ISLERI VARMIS YERLI BIR REHBER FALAN OLMADAN YANLARINDA? 3 YIL ÖNCE 28 YASINDA PROF ÜNVANLI , RUS UYRUKLU , ALMAN BIR SAHIS BÖCEKLERI KACIRIRKEN YAKALANMISTI VE CEZAYA CAPTIRLMISTI ANTALYADA ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR