20 Nisan 2024 Cumartesi

ÖĞRENCİLERDEN İNSANLIK DERSİ

Antalya'da emekli öğretmen Melek Erdal, Isparta'daki kardeşine göndermek için bankadan çektiği yüklü miktardaki paranın bulunduğu çantayı düşürdü. Çantanın düştüğünü gören iki öğrenci, arkasından yetiştikleri emekli öğretmene teslim etti.

Isparta

Olay, geçen hafta Meltem Mahallesi'nde meydana geldi.Muratpaşa Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Büşra Nur Kısacık ile Sevim Yiğit, okula giderken, tekerlekli sandalye ile kaldırıma çıkmak üzere olan ve daha sonra öğretmen olduğunu öğrendikleri Melek Erdal'ın dizüstü bilgisayarı çantasını kaldırıma düşürdüğünü gördü. Öğretmen olay yerinden uzaklaşırken, iki öğrenci koşarak yerden aldıkları çantayı Melek Erdal öğretmene verdi.

Isparta'da inşaat işiyle uğraşan kardeşine göndermek üzereyüklü miktardaki parayı bankaya yatırmaya gittiğini söyleyen Melek Erdal,öğrencilerin kendisine çok büyük iyilik yaptığını söyledi. Öğrencilerin buhareketini ödüllendirmek isteyen emekli öğretmen, aldığı cevapla bir kez daha duygulandı.

BENİ BU GENÇLİK BİRKEZ DAHA ŞAŞIRTTI

Melek Erdal, dün öğrencileri okulda ziyaret etti. Yaklaşık 200 bin TL olduğu belirtilen paraya karşılık sadece test kitabı isteyen öğrenci ve öğretmenleriyle sohbet eden Melek Erdal, okulların Mustafa Kemal Atatürk'ün istediği nitelikte öğrenci yetiştirdiğine bu olayla tanıklık ettiğini söyledi.Erdal, 'Bana gençlikle ilgili umut verdiler. Yüklü miktarda paramı bana verirken, 'Dileyin benden ne dilerseniz' dedim. Onlar benden sadece test kitabı istedi" dedi.

MÜDÜR ÖĞRENCİLERİ İLE GURURLU

Muratpaşa Anadolu Lisesi Müdürü Menderes Tur iseöğrencileriyle gurur duyduğunu söyledi. Tur, 'Çocuklarımıza verdiğimiz eğitiminmeyvelerini topluyoruz. Onları yetiştiren aile ve öğretmenlerini de kutluyorum" dedi. Okulda çok başarılı olan iki öğrencinin anneleri de yaşananlarınkendilerini gururlandırdığını belirtti. Öğrenciler, Okul Aile Birliği tarafından 2 altınla ödüllendirilirken, Muratpaşa Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi Komisyonu da öğrencilere plaket verdi. Okul ayrıca gençlere 4 günlük İstanbul tatili hediye etti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

kemalist

27 Aralık 2014 Cumartesi 01:49

ben bulsaydım şimdi taylandda olurdum şans yok bizde

sssssssssss

28 Aralık 2014 Pazar 14:26

zaten memleket senin gibiler yüzünden batıyor ....

Zeki Seçilmiş

26 Aralık 2014 Cuma 16:04

Melek hanımın başından parayla ilgili çok olaylar geçtiğini basında daha öncede okuduğumu hatırlıyorum.Memleketi Ispartadaki müteahhit kardeşine göndereceği parayı bankadan niye havale etmemiş acaba?.

vatandaş

26 Aralık 2014 Cuma 11:27

onurlu davranışlarından dolayı gençlerimizi tebrik ediyorum.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR