29 Mart 2024 Cuma

ÖĞRENCİLERDEN GÜVENLİK GÜÇLERİNE MEKTUPLU DESTEK

NURETTİN ARKAN / YALVAÇ

Isparta

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde ortaokul öğrencileri Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek vermek için mektup yazdı.

Yalvaç Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu'nda öğrenim gören öğrenciler, Okul Müdürü Süleyman Özcan ve öğretmenlerin girişimiyle güvenlik güçlerine destek vermek amacıyla mektup yazdı. Öğrenciler mektuplarında,'Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Sürdürdüğünüz vatan müdafaasında nöbeti devralmaya hazır bir gençlik arkanızda duruyor' mesajını verdi.

Okul Müdürü Süleyman Özcan, "Maalesef her gün şehit haberleri ile uyanıyoruz. Şehit haberlerinin sıradanlaşmasını önlemek, vatan ve millet sevgisini öğrencilerimize aşılamak gayesi ile böyle bir proje gerçekleştirdik. Mektuplar herhangi bir askerimiz ya da polisimize değil tüm güvenlik birimlerimize hitaben yazıldı. Öğrencilerimiz hislerini satırlara döktü. Bu mektuplarla kahraman asker ve polislerimize bir nevi destek olmak istedik" dedi.

8'inci sınıf öğrencilerinden Burçak Eren, mektubunda özetle şu ifadelere yer verdi:

"Annenizden, babanızdan, eşinizden, nişanlınızdan,çocuklarınızdan ayrılarak, şerefinizle kazandığınız bu toprakları yine şerefinizle ayakta tutmaya çalışıyorsunuz. Bizler ise elimiz kolumuz bağlı bugün daha az kişi şehit olmuş tesellisi ile kendimizi avutuyoruz. Hepimiz ülkenin ne durumda olduğunu biliyoruz. Lakin hiç birimiz bunu kabullenmek istemiyoruz. Elimizden gelen hiçbir şey yok çünkü. Sizler bizim tek umudumuzsunuz. Sizler bu vatanın geleceği, gururu, yiğitleri, altın yüreklileri, borçlu olduklarımızsınız. Hakka yürüyenlerin kanı yerde kalacak mı sanıyorsunuz? Olur da bir gün umutsuzluğa kapılacak olursanız açın ve bu mektupları okuyun. Bugün yanınızda olamasak da kalplerimiz her zaman sizinle."

Öğrencilerden Selin Sağlık ise mektubuyla ilgili, "Ben içinde bulunduğumuz durumun hiç normal olmadığını düşünüyorum. Her gün bir bedenin toprağa kavuştuğunu duyup gerisinin sadece o bedenin değil de ailesini birçok gözyaşı dökeni bıraktığını duyup hayatımızı hiçbir şey olmamış gibi normal sürdürmemizin, normal olmadığını düşünüyorum. Belki gönderdiğimiz mektuplar bir nebze onlara yardımcı olacak ama asıl millet olarak yapmamız gerekenin onu, bunu bırakıp birleşmek olduğunu düşünüyorum. Mektubumu bu duygularla kaleme aldım" diye konuştu.

Okul idarecileri öğrencilerin yazdığı mektupları belirlenen adreslere gönderilmek üzere PTT'ye teslim edeceklerini kaydetti.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR