19 Nisan 2024 Cuma

ÖĞRENCİLER ISPARTAYI KEŞFETTİ

ÖĞRENCİLER ISPARTAYI KEŞFETTİ

Isparta

Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde Göller Bölgesinin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi vermek ve antik çağlardan kalan tarihi eserlerini öğrencilerine tanıtmak amacıyla başlatılan “Keşif Isparta Projesi” öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

2017 yılında hayata geçirilen proje kapsamında bugüne kadar toplamda bin 623 öğrenci önceden belirlenen 15 rotayı her hafta keşfe çıkarak bölgenin ve şehrin güzelliklerini yakından tanıma fırsatı buldu.

2017-2018 Eğitim-Öğretim döneminde başlatılan Keşif Isparta Projesi kapsamında Ekim ve Kasım aylarında 455 öğrenci 7 hafta boyunca 13 rotayı keşfetti. Aynı yılın bahar ayları olan Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ise 6 hafta da 11 rotaya geziler düzenlenerek 407 öğrencinin Isparta’nın doğal ve tarihi güzelliklerini tanıması ve keşfetmesi sağlandı.

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında 9 rotaya Ekim ve Kasım aylarında geziler düzenlendi. Tarihi, kültürel ve coğrafi güzelliklerin tanıtılmasının amaçlandığı gezilerde 353 öğrenci öğrenim gördüğü şehri yakından tanıma fırsatını elde etti. Yine aynı dönemim bahar ayları olan Mart ve Nisan aylarında da 6 hafta boyunca birbirinden farklı tarihi ve doğal güzelliğe sahip alanlar keşfedildi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen keşif gezilerine 408 öğrenci katıldı. Başlatıldığı günden bu yana ise toplamda bin 623 öğrenci Isparta’yı yakından tanımış oldu.

Öğrencilerin proje kapsamında keşfettikleri rotalar şu şekilde:

Atabey Ertokuş Medresesi, Süleyman Demirel Kalkınma ve Demokrasi Müzesi, Eğirdir Adalar, Aksu Zindan Mağarası, Yenişarbademli Pınargözü Mağarası, Yalvaç Psidia Antiocheia Antik Kenti, Kovada Milli Parkı, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Sidre Tepesi, Gökçay Mesireliği, Gölcük Tabiat Parkı, Ağlasun Sagalassos Antik Kenti, Şarkikaraağaç Kızıldağ Milli Parkı.

Ayrıca Güneykent gül sezonundan gül hasadı yapan öğrenciler şehrin hem ekonomik değeri hem de doğal güzelliği gülün geçirdiği yolculuğu yakından görme şansı elde ettiler.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

öle işte

14 Mayıs 2019 Salı 17:51

sagalassos' un eteğine kurulduğu dağ olan akdağ ıspartadan görünebiliyor. Ama Burdurdan dürbünle göremezsiniz. Neyse işte

dogru yazın

14 Mayıs 2019 Salı 17:49

gözden kaçmamış bravo buldurluya

BURDUR

14 Mayıs 2019 Salı 11:46

AĞLASUN SAGALASSOS ISPARTA'NIN DEĞİL BURDUR'UN İLÇESİ...

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR