24 Nisan 2024 Çarşamba

ÖFKENİZDEN KURTULUN

ÖFKENİZDEN KURTULUN

Isparta

Isparta’da psikolojik danışman olarak faaliyet gösteren Hıdır Can, profesyonel şekilde seanslarını sürdürmektedir. Sizde detaylı bilgi almak ister misiniz?

Öfke; mutluluk, üzüntü gibi temel duyguların arasında yer almaktadır. Öfkenin doğrudan kabul edilir şekilde ifade edilmesi bizleri olumsuz durumlardan korur ve sınır koymayı kolaylaştırır. Bu noktada hedeflenen durumun öfkeyi tamamen yok etmek değil onu kabul edilebilir şekilde karşımızdaki kişiye aktarabilmek gündeme gelmelidir.

Burada unutulmaması gereken diğer konuysa öfkenin ifade edilmemesi durumunda öfkenin kişinin kendisine yöneleceğidir. Öfke durumunda uygun şekilde ifade edilemez ve ifade etmekten kaçınılırsa bireyde fiziksel ve ruhsal sorunlar meydana gelebilmektedir.

Öfkeye rağmen iletişimi sürdürebilmek için olayı tüm yönleriyle fark etme, empatik iletişim ve duyguların geçici olduğunu görmek önem taşımaktadır. Unutulmamalıdır ki olaydan biraz dışarıdan bakabilmek öfkemizi yönetmemizde en etkili etmendir.

Bu noktada öfkelendiğinizde duygularınızı ve davranışlarınızı kontrol edemiyor ve davranışlarınız sonunda pişmanlık yaşıyorsanız bu durum hakkında bir uzmana başvurmayı düşünebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi için:

Telefon: 0507 480 83 86

Instagram& Facebook: @psikolojisparta

https://psikolojisparta.com/

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

turbo şevket

30 Ekim 2020 Cuma 09:47

öfkenizi kontrol etmek için hidayete yaklaşın

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR