24 Mayıs 2024 Cuma

Vali Baruş Hemşirelerin Gününü Kutladı

Vali Baruş Hemşirelerin Gününü Kutladı

Isparta

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü dolayısıyla Türk Hemşireler Derneği İl Temsilcisi Helma Apaydın ve beraberindeki hemşireleri Isparta Valiliği’nde kabul eden Vali Baruş, tüm hemşirelerin gününü tebrik etti.

Vali Baruş kabulde yaptığı konuşmada hemşireliğin zorlu görevlerin başında geldiğini belirterek tüm hemşirelere özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Vali Baruş konuşmasında “Hemşireler sağlık kuruluşlarında çok önemli bir işlevi yerine getiren meslek grubu. Doktorlarımıza, uzman doktorlarımıza, diş tabiplerimize yardımcı olarak bu hizmetleri yerine getirirken aynı zamanda sağlık kuruluşlarında tedavi görmek üzere başvuran vatandaşlarımızın en büyük yardımcılarından birisi. Hemşireler dünyada her zaman şefkat ve merhamet anlayışın simgesi olmuş bir meslek grubu. Özellikle zor zamanlarda; savaşlarda, salgın hastalıklarda, en yakın zamanda da bildiğiniz gibi pandemide çok fedakârca görev yapmış arkadaşlarımız. Bir vatandaşımız hastaneye başvurup yataklı tedavi görmeye başladığı anda onunla yakın temas kuran, onunla her gün haşır neşir olan devletin, toplumumuzun şefkatini, merhametini ve yardımseverliğini en iyi şekilde yansıtan görevlilerimizdir. Bu açıdan sizin yapmış olduğunuz işin çok çok önemli olduğunu söylemek istiyorum. Hemşireler haftası münasebetiyle de mesleğinizin önemini dile getirmeniz çok önemli. Bu kapsamda yapmış olduğunuz ziyareti bir kez daha önemsediğimi ve teşekkür etmek istediğimi ifade etmek istiyorum. Allah işlerinizde kolaylık versin” dedi.

İl Temsilcisi Apaydın ise kendilerini kabul ettiğin için Vali Baruş’a teşekkür ederek “2024 yılının kutlama teması ‘Hemşireler geleceğimiz’ burada vurgu yapmak istediğimiz nokta özellikle hemşire arkadaşlarımızın meslek olarak nitelikli, donanımlı; eğitim olarak nitelikli eğitim alması, sağlık bakım kalitesinin yükseltilmesi için yapabileceklerimizi tartışıyoruz ve üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Ispartalı

14 Mayıs 2024 Salı 14:29

Başka bi haberde demiştim burda da diyecepim. Hemşirelere temel reçete yazma yetkisi verilmesi lazım artık doktor beklemekten gına geldi zaten doktorlarında bişey bildikleri yok. Hemşireler yazsın reçeteyi. Hem böylece zengin doktorlar daha az maaş alır hem hepimizin işi kolaylaşmış olur

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR