24 Nisan 2024 Çarşamba

O ŞAHIS TUTUKLANDI

O ŞAHIS TUTUKLANDI

Isparta

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce PKK/KCK bölücü terör örgütü ve YDG-H yapılanmasının sosyal medya üzerinden propagandasını yapan bir şahıs yakalandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde güvenlik kuvvetlerimizce bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilerek şehir ve ilçelerimizde kamu düzeninin tesis edilmesi amacıyla yürütülen operasyonlarla eş zamanlı olarak terör örgütü sempatizanları tarafından özellikle yazılı ve görsel iletişim imkanı sağlayan sosyal paylaşım siteleri aracılığı ile yapılan örgütsel propaganda faaliyetlerini önlemek amacıyla da çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir.

Bu kapsamda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüzce sosyal paylaşım sitelerinde terör örgütünün alenen propagandasını yaptığı ve her kullanıcının erişimine açık sosyal medya hesaplarından yargı organlarına meydan okuyan söylemlerde bulunduğu anlaşılan A.Y. isimli şahısın paylaşımları takip altına alınmış, yapılan inceleme neticesinde şahsın örgüt propagandasının yanında devlet büyüklerine hakaret içeren ve devlet kurumlarını aşağılayan paylaşımlarda bulunduğu tespit edilmiştir.

Yapılan kapsamlı çalışmalar neticesinde ikamet adresi tespit edilen A.Y. isimli şahıs hakkında adli makamlardan alınan talimat gereği Terörle Mücadele Şube Müdürlüğümüz ekipleri tarafından adı geçen şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

 Ekiplerimizce yakalanan A.Y. isimli şahıs sevk edildiği adli makamlarca “Terör Örgütünün Alenen Propagandasını Yapmak”, “Suçu ve Suçluyu Övmek”, “Devletin Kurum ve Organlarını Aşağılamak” ve “Cumhurbaşkanına ve Devlet Büyüklerine Hakaret”suçlarından TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.

Emniyet Müdürlüğümüzce ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü tehdit eden her türlü örgütsel faaliyetlerin açığa çıkartılması,terör örgütlerinin tüm amaçlarının boşa çıkartılarak örgüt mensuplarının faaliyet ve eylemlerinin deşifre edilerek bu faaliyetler içerisinde olanların adalete teslimi için çalışmalarımız aralıksız olarak sürdürülmektedir.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR