26 Nisan 2024 Cuma

O PROJEYE İLK KAZMA VURULDU.

0 PROJEYE İLK KAZMA VURULDU.

Isparta

İller Bankası kanalı ile ihaleyi kazanan firma bu günitibariyle çalışmalara başladı. Şarkikaraağaç’ta Asbestli boruların yerini dahahijyenik ve sağlıklı borular alacak.

 

Şarkikaraağaç Belediye Başkanı İsa Çarkacı  asbest boruların değişimi ile ilgili şuaçıklamalarda bulundu.

“İlçemizde 1994 yılından beri kullanılan 12-13 km civarındaolan Asbest borular sağlık açısından son derece tehlikeli. Asbest suborularının insan sağlığına verdiği zararlı etkileri yok ederek, halkımızınsağlıklı içme suyu kullanmasına olanak sağlamak için acilen asbest borularınındeğiştirilmesi gerekiyordu.Ayrıca günlük asbest boruların bulunduğu yerlerdeortalama 1 tane patlak oluşuyor.Oluşan patlak Belediye maliyeti 500 TLcivarında oluyordu.Asbest boruları değişimi ile ilçemiz halkına hem sağlıklı su içirmiş olacağız , hem de belediyemizibüyük bir maliyetten kurtaracağız.Alt yapısı üst yapısıyla çalışmalarımız devamedecek. Şarkikaraağaç’ımıza yeni içme suyu projesi hayırlı olsun " dedi.

Başkan İsa ÇARKACI; “Asbest boru değişim projesinin yakındantakipçisi olan Hemşehrimiz Milletvekili  Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e de desteklerinden ve yardımlarından dolayıteşekkürlerini dile getirdi.

Şarkikaraağaç Ekspres Gazetesi F.demirtaş 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

sengetli

10 Kasım 2015 Salı 22:44

sayın vekilim senirkentin içme suyu borularıda 1996 da afetten sonra bu asbestli borulardan döşenmişti şu senirkentede bi el atıverseniz bu işi belediyenin yapacağı yok

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR