16 Nisan 2024 Salı

O PROJEYE DEV DESTEK!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde hazırlanan ve 2015-2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre, kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınmasına yönelik destek verilecek.

Isparta
 Hükümetin kent içinde kalan sanayi sitelerinin dışarıya taşınmasına yönelik destek paketi Isparta için bir fırsat olabilir. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Projesi'ne destek mesajı verdi.


Söz konusu belgeden derlenen bilgilere göre, bakanlık, yerleşim yerleri içerisinde kalmış, sıhhi imkanlarını yitirmiş ve gelişme imkanı bulunmayan sanayi siteleri için harekete geçti. Konunun çözümü için bir kanun tasarısı taslağı da hazırlandı.

Buna göre, kent içinde kalmış söz konusu sanayi sitelerinin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan veya yapılacak bölgelere taşınmasına destek olunacak. Bu durumdaki küçük sanayicilerin daha sağlıklı, modern ve çevreye duyarlı işyerlerinde çalışmalarına imkan sağlamak amacıyla uygun koşullarda taşınma kredisi verilecek. Böylece şehrin içinde kalan sanayi siteleri, kentsel dönüşüm kapsamında uygun bölgelere taşınacak.

Hükümetin bu yöndeki eylem planı, Gül İki Küçük Sanayi Sitesi çalışmalarının başladığı Isparta için büyük fırsat olarak görülüyor. Isparta Belediyesi'nin imar değişikliğini yaptığı ve kamulaştırma için kamu yararı kararı aldığı yeni sanayi alanında 900 işyeri için kapalı alan oluşturulabilecek. Arsanın bir bölümünün kamulaştırmasını yapan Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, geri kalan bölümün kamulaştırılması ve üst yapı projesi için hükümetten destek bekliyor.

AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, yeni sanayi projesine tam destek veriyor. Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin çalışmalarını desteklediklerini belirten Bilgiç, "önümüzdeki günlerde valimiz ve belediye başkanımızla biraraya gelip, yeni bir sanayi sitesinin nasıl oluşturulacağı konusunda görüşeceğiz. Ispartamıza daha büyük işyerlerinin olduğu yeni bir sanayi alanı gerekiyor. Bu ihtiyaca cevap verecek projeleri ortaya koyacağız. Hükümetimiz de bu konuda önemli destekler sunuyor" dedi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Gorduk

11 Şubat 2016 Perşembe 10:35

Baksanıza gördük ispartayi yedi allah iyi dermi şimdi hastalıktan kurtulmuyor yusuf başkan isparta için calisiyor yapılanları inkar etmeyin kardeşim

ıspartalı

11 Şubat 2016 Perşembe 01:49

sayın vekilim artık özkan kavşagı kaldırmıyor malum eskı sanayı nezaman buralar genışleyecekvatandaş dertlı artık yenılık şart

esnaf

10 Şubat 2016 Çarşamba 16:42

sayın vekılım hastane bitiyor teşekkür ama yeni yapılan sanayı üyesiyiz sizlerden desdek bir an evel cunkü artık kıralar fazla

milliyetci

10 Şubat 2016 Çarşamba 14:40

Balaman olsaydı şimdiye kadar sanayi yapılırdı eski sanayiye gökdelenler dikilirdi yüksek mimarın aklı eermiyo ne yapsın kapasite bukadar

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR