25 Nisan 2024 Perşembe

O ÖĞRENCİYE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 8 Mart tarihinde SDÜ ADT Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte devlet büyüklerine hakaret ettiği gerekçesi ile üniversite öğrencisine bir gün sonrası hakkında soruşturma açtı. Çarıkçı, ayrıca o topluluğun faaliyetlerini durdurdu.

Isparta

SDÜ ADT Topluluğu 8 Mart günü üniversitede bir etkinlik düzenledi. Konuşmacı olarak ise emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu katıldı. İddiaya göre Pamukoğlu kürsüye çıkmadan önce, etkinliği düzenleyen topluluğun yöneticisi olan bir öğrenci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğran’ın eşi Emine Erdoğan ve kendisi hakkında hakaret içeren sözler sarf etti. Rektör Çarıkçı ise bir gün sonra o öğrenciye soruşturma başlattı. Çarıkçı, ayrıca o topluluğu durdurma kararı aldı.

Üniversitede ise devlet büyüklerine hakaret içeren konuşmalara asla izin verilmeyeceği de belirtildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

A.K.

25 Mart 2016 Cuma 12:59

Konuşmanın videosu internet ortamında mevcut. Dinlemeden yargılamayın. 8 Mart dünya gününde bir kadının başka bir kadına nefret söylemi var o konuşmada. Söz konusu kişi açılış konuşması dışında her şeyi yapmış, aklı olan, kavrayışı olan bunu anlar. Rektör isabetli bir karar vermiş, olması gerekeni yapmıştır.

adil

25 Mart 2016 Cuma 11:39

Sadece üniversitenin soruşturma açması yetmez. Savcılık devreye girmeli. Hadsizlik ifade özgürlüğü olamaz. Rektör hocam, bu bir ders olsun. Bu tür bir olayın asla izahı mümkün olmaz.

sıkıntılı tipler

25 Mart 2016 Cuma 11:25

Şu ADO ya bir bakın şimdiye kadar hangi yararlı işe imza atmışlar nerede eylem bunlar orada nerede kaos bunlar orada nerede sıkıntı bunlar orada nerede hakaret bunlar orada...VATAN MİLLETE YARARINIZ OLSUN....

hasan basri

25 Mart 2016 Cuma 01:39

Küçük beyninle çıkıp ona buna laf yetiştirmek, eleştirmek yerine bir proje üretin. Gitsen baksan bardan cafeden çıkmaz ikiağaç kesilse isyan çıkartır sonra Atatürkcüyüm hadi canım sen de :)

fsd

24 Mart 2016 Perşembe 22:54

Güya 8 mart dünya kadınlar gününü kutluyorlar ama konuşmayı dinlerseniz hep kin nefret kusmuşlar sonrada kuyruklarına basınca acıyor diyorlar....

Avane

24 Mart 2016 Perşembe 18:23

Avni fuat sen avanak avnii olmayasın??

Escobar

24 Mart 2016 Perşembe 15:05

Freedom of speach dersini secmeli olarak alabilir rektor universitelerde var secmeli :D

mm

24 Mart 2016 Perşembe 13:20

Mehmet kurt sen kimin yalakasısín ne yapacaktí sanamı soracaktı.

Ali özsoy

24 Mart 2016 Perşembe 12:43

Bravo rektör bey, ısparta halkı olarak destekçiniz ama böyle devam edersen. Bir de çakallara iş yapmayı bırak vw o çakalları yanından yzaklaştır artık.

ağlasun

24 Mart 2016 Perşembe 11:48

valla kimse kusura bakmasın açık açık Atatürk'e küfür etmekte şuç, aynı yerde Atatürk'e hakaret edildi de rektör davamı açmadı? kimse kimse nin yalakası olmaz bu sıfatlar anca sizin zihniyetlerinize layıktır. bizim zihniyetimizde bir tek Allahtan yardım dilenilir.Rektör bey ****et kültürlü ve tam bir beyfendi olduğu açık ve net ortadadır. herşeyden önemlisi benim için Ispartalı olması, doğru olması, muhafazakar olması benim için yeterlidir.

Baki yeşil

24 Mart 2016 Perşembe 10:39

Bu uyduruk günlere kapılmış gidiyoruz,yok şuan yok bugün kutlamayan kardeşim böyle israil projesi kapitalist projelere uşaklık etmeyin,kadın bizim anamız,bacımız,eşimiz,toprağımız herşeyimiz hergünümüz onlara helal olsun ama hangi

yeter

24 Mart 2016 Perşembe 09:32

Rektor hocanin ve ekibinin yakasindan dusunde adamlar okul icin calissin. Enerjisini ****yin insanlarin artik yeter ne belaymissiniz yapistiniz

Avni fuat

24 Mart 2016 Perşembe 09:18

Ver savcılığa atın okuldan bu pislikleri yüzde 52 oy almış yurtdışı garip ve çaresiz insanlar arasında sempatisi yüzde 99 olan bir insana bir dünya liderine hakaret ha kimlersiniz yahu siz israil,ABD,Rusya,Çin,emperyalist uşakları adiler. Onu demiyorum çünkü onun bile şerefi var. Rektöre tam destek tebrikler hocam.

Baki yeşil

24 Mart 2016 Perşembe 09:11

Rektöre tam destek,kim bunlar yahu,ne solcusu solun bile bir şerefi vardı,deniz gezmiş o şerefi temsil ediyordu,bunlar yeni türeme emperyalist uşakları. Şuan bütün ezilen horlanan sömürülen insanlar sadece türkiyede değil dünyada Tayyibe ümit bağlamış hakiki solcular bunu anlar ve bilir bunlar neid0ğü belirsiz sözüm ona ömründe kitaba para vermemiş hain makinalısı bir gıruh.

Mehmet kurt

24 Mart 2016 Perşembe 09:10

Rektörün bu yaptığı tamamen tayyip yalakalığı .. 13 yıldır atatürke medya k****ıyla küfrediyor , hiç soruşturma açıldığını görmedim akpkk lı karaktersizler

TÜRK OĞLU TÜRK

24 Mart 2016 Perşembe 11:51

Bu ülkede Yüzde 52 oy almış bir lidere (Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına)hakaret edebiliyorsan, Sen TÜrk'üm diye gezme. Sen ve senin gibiler kime uşaklık ediyorsanız gidin orada yaşayın. Sen Recep Tayyip ERDOĞAN' a değil onu seçen oy veren Türk milletine hakaret ediyorsun. Milletine hakaret eden haindir. Sen en iyisi rusyaya, israile, yunanistana, fransaya, ermenistana git. Onlarla aynı dili konuşuyorsun... Türkün Türk'ten başka dostu yoktur. Sen bunun neresindesin bir düşün.

vatandaş

24 Mart 2016 Perşembe 07:08

Öğrenci ne demiş

Arda Eşref

24 Mart 2016 Perşembe 02:34

O kız çıkıp Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu önder Atatürke hakaret emiş olsaydı Akp nin rektörü yine aynı şekilde soruşturma açacakmıydı. Bi de böyle düşün

Eski Ülkücü

24 Mart 2016 Perşembe 00:52

Eskiden Sdü de bırakın Pkk sempatizanlarını solakların bile sesi çıkmazdı, bu okulu terör yatağı haline getiren inançlı nesil yetiştiriyoruz diye milleti soyan himmetçi yapının Allah belasını versin. Yakındır okulda yıkım imha ekibimizi geri getireceğiz!

Dava adamı

24 Mart 2016 Perşembe 00:32

Merak ediyorum aynı şeyi mustafa kamale ismet İnönüye ya ada ahmet Necdet Sezere yapsa ne derdiniz solcu bacılar...

Sahıp cıkılacak

24 Mart 2016 Perşembe 00:13

Bu kıza tüm Türkiye sahip çıkar bakın görün

Vatandaş

23 Mart 2016 Çarşamba 23:43

Ben de ordaydım.Kız hakaret etmedi.Tayyibin karısının cumhuriyete 90 yıllık enkaz demesini eleştirdi.Olay bu.

ülkemi severim

24 Mart 2016 Perşembe 08:11

dünyada kominizm diye bir şey kalmadı.sadece bu vatan ihanetcileri kaldı.bunlar kan ve kinden,yakmadan ,yıkmadan v b şeylerden beslenir.sonuç hüsrandır.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR