20 Nisan 2024 Cumartesi

O ODANIN ISPARTA İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK!

Saray'ın ana binasını basın mensuplarına açan Erdoğan, kendisinin özel olarak kullandığı ve özel misafirlerini ağırladığı kütüphane odası için "Burası huzur bulduğum oda" dedi.

Isparta

Binadaki taşların yüzde 90'ının Antalya ve Isparta'daki ocaklardan çıkan taşlardan oluştuğunu belirten yetkililer yeşil mermerin iseithal olduğunu ifade etti. Binanın deprem için de çok dayanıklı yapıldığıbilgisi verildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi dün bir kez daha basınmensuplarına kapılarını açtı. Bu kez Külliye'nin ana binası gezdirildi. En çokmerak edilen bölüm ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın makam alanı oldu.Kabullerini burada gerçekleştiren Erdoğan, gazetecileri de makam odasında karşıladı.

Külliye'nin mihmandarlar eşliğinde vatandaşlara gezdirilmeye başlandığını ifade eden Erdoğan, cuma namazında vatandaşların akın ettiği Millet Camii için otopark yapılacağını söyledi.

"HUZUR BULDUĞUM ODA"

Erdoğan daha sonra kendisinin özel olarak kullandığı ve özelmisafirlerini ağırladığı kütüphane odasının kapılarını gazetecilere açtı.Odadaki hatlar ve el yazmaları dikkat çekti. Özel korunaklı el yazma Kuran-ıKerim'leri gazetecilere gösteren Erdoğan, "Bu oda için huzur bulduğum odadiyebilirsiniz" dedi.

"HAYRÜNNİSA GÜL'ÜN EMEĞİ BÜYÜK"

Duvardaki "Avnullahi aleyk" (Allah'ın yardımıseninle olsun) yazılı hattı da gösteren Erdoğan, selefi Abdullah Gül'ün eşiHayrünnisa Gül'ün Külliye içindeki eserlerde büyük emeği olduğunu vurguladı.

SARAY'IN KLOZETLERİ DE GÖRÜNTÜLENDİ

Seçim öncesi sıkça tartışılan 'altın klozet' iddialarına dafotoğraflı yanıt geldi. Saray'ı gezen muhabirler, klozetlerin de fotoğrafınıçekti.

İŞTE GAZETECİLERİN GEZİDEN İZLENİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin Kuzey ve Güney Binalarınınardından dün de makam odalarının olduğu ana binayı gezdik. Ana binayı girinceilk göze çarpan yeşil mermerler oldu. Yeşil mermerin ise protokol imajı içinözel seçildiği ifade edildi. Binadaki taşların yüzde 90'ının Antalya veIsparta'daki ocaklardan çıkan taşlardan oluştuğunu belirten yetkililer yeşilmermerin ise ithal olduğunu ifade etti. Binanın deprem için de çok dayanıklıyapıldığı bilgisi verildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR