29 Mart 2024 Cuma

O listenin İçinde Isparta’da var

O listenin İçinde Isparta’da var

Isparta

999‘da Ankara Emniyetinde yapılan bir çalışmada teşkilat içindeki Cemaat bağlantılı polisleri tespit etmişti. O isimler hakkında hiç birişlem yapılmadı ancak listeyi ortaya çıkartan polisler mahkeme mahkeme süründü.Listedekiler daha sonraki dönemde daire başkanı, emniyet müdürü, vali gibi pozisyonlara erişerek darbe girişimine kadar uzanan süreçte pek çok kumpasın içinde yer aldılar. İşte 1999 listesinden 15 darbesine Gülen’in polisleri... AlJazeera'den Selahattin Günday, emniyet içindeki Cemaat örgütlenmesine dair hazırlanan raporları gündeme getirdi. İlki 1999'da hazırlanan raporda adı geçenler konusunda hiçbir işlem yapılmadı ve o isimler daha sonra çok önemli görevlere geldi.

1999'DA 132 KİŞİ

   Listede ismi geçen132 kişinin tamamının Cemaat mensubu ya da Cemaat bağlantılı olup olmadığı kesinlik kazanmış değil. Ancak listedeki pek çok isim daha sonraki yıllarda eylem ve işlemleriyle bu bağını ortaya koymuş görünüyor. Paralel Devlet soruşturmalarındaki gözaltı ve tutuklama kararları bu bağın en önemli işaretleri.Peki devlet bu isimlerin ‘Cemaat bağlantısı’nı 2013’te mi öğrendi? Bu sorunun cevabını almak için 1999 yılına dönmek gerekiyor.

    Dönemin Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral, yardımcısı Osman Ak , Emniyet teşkilatı içindekiCemaat yapılanmasını ortaya çıkartmak amacıyla bir çalışma başlattı.Hazırladıkları çalışmanın altında Emniyet Başmüfettişleri Zafer Aktaş ve Ersal Dalman’ın da imzaları vardı. Yaklaşık üç ay süren bu çalışmada teşkilat içnide‘Işık Tarikatı’ mensubu 132 polisin ismi belirlendi. O zaman çoğu alt rütbelerde olan bu polisleri Türkiye yıllar sonra teşkilatın karar verici tepe noktalarında görecekti. 1999 listesinden 15 Temmuz'a Gülen’in polisleri...

Ramazan Akyürek

Yakup Saygılı

Recep Güven

Coşkun Çakar

Ahmet Pek

Emrullah Uslu

Feridun Taşçı

Ali Osman Kahya

Mehmet Fecri Yıldız

Muharrem Durmaz

Cihangir Çelik

    Isparta, Adana gibi illerde emniyet müdürlüğü yapmış Ahmet Zeki Gürkan da bu listedeydi.Emniyet amiri iken bu listeye giren Gürkan, paralel yapı soruşturmaları ile birlikte önce görevden alındı. 2015 yılında ise emekli edildi.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hain fetöcüler,haşhaşiler.

12 Ağustos 2016 Cuma 11:58

fetocular YSK yı ele geçirememişler,diğer bütün kurumlarda haddinden fazla fetocu var.Her biri birbirini köpek gibi koruyor ve birbirleriine destek oluyorlar.Arka plandaki militan fetocular daha yakalanmadı,özellikle milli eğ. ve sağlıktaki açığa alınanlar fetocuların şaşkınları.Bu şaşkınları emniyet müdürlüğünde sorguya çekildiği zaman militan-terorist abilerini ve terorist ablalarını ifşa ederler.HER memur çalıştığı yerdeki fetocuları emniyete bildirirse bu fetöcülerden kurtuluruz.

hain fetöcüler,haşhaşiler.

12 Ağustos 2016 Cuma 11:26

mikrop fetocu beyinsizler,ahmaklar, Allah belanızı versin.Bu feto deyusunun el atmadığı yer kalmamış.Herif T.C Devletini ele geçirecekmiş.peşinden giden fetocular da çok beyinsizmiş,pis herifler,mikroplar.Allahım,ne kadar pislik fetocu varsa her birine musibetler ver.Amin.Saygıdeğer kardeşlerim;her memur kendi kurumundaki,çalıştığı yerdeki fetocuları EMNİYET MD:ne-VALİLİĞE-BİMER 'e-CİMER'e acilen bildirsin.Bu fetocu pisliklerden kurtulalım,fetocuları bildirenler açıklanmıyor.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR