29 Mart 2024 Cuma

O İLAC TÜRKİYEDE DE SATILIYOR

O İLAC TÜRKİYEDE DE SATILIYOR

Isparta

Dünya genelinde en çok kullanılan tarım ilacı olan, sağlıkaçısından etkileri tartışılmaya devam edilen ve eleştirilerin odağı olanRoundup, Kaliforniya eyaletinde kansere yol açan ilaçlar listesine konuldu.

 

Kaliforniya Çevre Sağlığı Tehlike Değerlendirme Ofisi(OEHHA) yabani otların öldürülmesi için kullanılan Roundup ilacını "kanserizleme listesine" aldığını ve kararın 7 Temmuz'dan itibaren geçerliolacağını duyurdu.



 

Biyolojik Çeşitlilik Merkezi'nden Nathan Donley, kararınKaliforniya'yı, "ABD'de kansere neden olan ilaçlardan korumada ülkelideri" konumuna getirdiğini belirtirken, Monsanto karara karşı hukuksalgirişimde bulundu.

 

Kaliforniya'nın kararını memnuniyetle karşılayan aktivistlerve bilim adamları, bunu "adalet yönünde atılmış bir adım" olaraknitelediler ve karara karşı yasal girişimde bulunan Monsanto'nun bumanevrasının bilimsel bir doğruluk ya da halkın sağlığı için değil"yalnızca kar amaçlı" olduğunu dile getirdiler.

 

Biyolojik Çeşitlilik Merkezi de yaptığı açıklamada, yakıntarihli bir analize göre Kaliforniya'da kullanılan glifosatın yarısındanfazlasının eyaletin en yoksul sekiz bölgesinde olduğunu bildirdi.

 

2015 yılında, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) glifosatıninsanlarda muhtemel kanser yapıcı etkileri olduğunu açıklamıştı.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

bunun cözümü

28 Haziran 2017 Çarşamba 01:54

Almanyada bahceyle ugrasiyorum, her yil bahcemden cikan bütün bitkileri nadasa birakacagim alana yigiyorum, agac dallarini ögütüyorum, ama misir saplarini bütün olarak yigiyorum, asagi yukari en fazla 1,5m yükseklikte yiginimi yapip, üzerini separatörden gecirilmis kati büyükbas hayvan gübresi ile yiginimi tamamen kapatiyorum, bu yiginimin kisinda sicak olmasini sagliyor ve solucanlar kisinda hummayla calisip bitki yiginimi solucan gübresine ceviriyorlar, 3 yil buradan % 60 + verim aliyorum.

okur

28 Haziran 2017 Çarşamba 01:40

(https://www.youtube.com/watch?v=2Gs8oToVY28) mutlaka izlemelisiniz, yerli solucanla bu isi yapiyor aydinda bir doktor, ve ispartadan gül mellesi ve aydinin zeytinyagi fabrikalarinin atiklarini bile solucanlara yediriyor!!!! iste bütün ciftciler bu sistemi kendileri yaptiklarinda ülkemiz dogal temiz ve %70 ila %30 arasinda daha fazla verim elde edecekler, ve sagligimizida kazanacagiz!

ve iciyoruz bu zehirleri

28 Haziran 2017 Çarşamba 01:33

Almanyadada bu tip iaclar yasak, fare zehiri gibi ilaclar özel tuzak ve kilitli plastik kablara koyulmadan do****a koymak yasak cünkü yeralti suarina karisip do****i ve insan basta omak üzere bütün canlilari tehtit ettigi icin. bu sebeble solucann gübresini her ciftci dogal olarak kendisi üretmeli. kalifornya solucani falan ****, bahcelerinizdeki solucanlarla baslayin, ve tamamen bahcenizde hic bir alete edavata yatirim yapmadan kendi gübrenizi üretin özellkle gül mellesi harika solucanlar icin!

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR