26 Nisan 2024 Cuma

O İHALEYE SORUŞTURMA!

Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Akdeniz'in gündeme getirdiği sosyal tesis, yemekhane ve tuvalet bakım-onarım ihalesi teknik şartnamesini hazırlayan komisyon hakkında soruşturma açıldığını açıkladı.

Isparta

Akdeniz'in Orman Bölge Müdürlüğü Isparta Orman İşletme Müdürlüğü'nün yemekhane, sosyal tesis ve idari bina tuvaletleriyle ilgili hazırlanan ihale teknik şartnamesinde çok abartılı ve gösterişli malzemelerin tercih edildiğine ilişkin haberi gündem yarattı. Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Akdeniz'in cuma günkü sayısında 'Saray mı yapıyorsun' başlığıyla yayınladığı haber üzerine bir açıklama yaptı. Bölge Müdürü Tüfekçi, ihaleyi hazırlayan komisyon üyeleri hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Orman İşletme Müdürlüğü tarafından çıkılan yemekhane, sosyal tesis ve tuvalet bakım-onarım ihalesi kapsamındaki teknik şartnamede belirlenen malzemelerden bilgisi olmadığını belirten Tüfekçi, "ben ihalenin detayını bilemem. İhale kapsamında hazırlanan teknik şartnamedeki kullanılması önerilen malzemeler bilmem mümkün değil. Bunlar teknik çalışmalar. Örnek resimleri konan malzemelerin nasıl ve neden seçildiğini bilemem. Bu konuda ihale komisyonu hakkında soruşturma başlattım. Konu araştırılacak. Gerçekten ilgililerin bir ihlali ya da abartılı bir çalışması varsa mutlaka cezalandırılacaktır"diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere Akdeniz'in cuma günkü sayısında 'Saray mı yaptırıyorsun' başlığıyla yayınlanan haberinde Orman Bölge Müdürlüğü için seçilen malzemelerin çok abartılı ve saraylara yapılacak kadar ihtişamlı olduğu vurgulanmıştı. Bakım-onarım ihalesi kapsamında hazırlanan teknik şartnameye konun malzemeler arasında siyah granit klozet, altın varaklı piriz, osmanlı gergi tavan gibi 5 yıldız ve üzeri oteller ile saraylarda kullanılan malzemeler yer alıyor.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Sütçüler li

10 Ekim 2016 Pazartesi 17:47

Devletim in tum kurumlari Orman Bölge Allah yolunuzu açık etsin..Hizmetlere teşekkür eder daim devamını dileriz.Sutculer sizinle gurur ve minnettardir.

İSPARTA MERKEZLI

10 Ekim 2016 Pazartesi 17:40

Devletim milletimin tabiatın zararını hiç bir zaman zararını düşünmez...Sutculer olmasa bu ilde yse.ozel idare Orman işsizlik kalırdı bilmem..O kadar yatırım Suleyman Demirel den buyana halen yapılıyor.Son hali ne oldu ne bitti halen çalışılıyor.Her vatandaşa dubleks ev yapmadığı kaldı artık...Şehire bukadar yatırım yok.Bide işletme kurulmuş ne dediği konusu..anlam veremiyorum

Vatandaş Ramo

10 Ekim 2016 Pazartesi 17:31

M.Aksu burdan devletimize suclayamazsin olurum var.karari var.Allah vermiş mermeri mühürmü vursun.ne alakaya maydanoz sun. Şükür ki Kekik leridemi Orman dairesi yedi.O gibi arazide devletin yatırımları hiçmi gormuyonmu. Dağda mermer çıkmış işletme çalışmasında devletim milletim yararlanıyor.Dagda para cikmis ulasamayan mundar etmis.Bu mu senin görüşün..

MAHMUT AKSU

10 Ekim 2016 Pazartesi 16:22

Bu başlıkla yazı yazan arkadaş. öncelikle ismini bir yaz inmisin cinmisin öğrenelim. ve bilmediğin bir konu hakkında kul hakkına girme. sana müdür beye verilmiş 100 lerce şikayet dilekçelerini, suç duyurularını vereyim olmasa birden sen imzala ta at bakalım ne değişecek.alandaki korkunç doğa katliamları ile ilgili jandarma tutanaklarını söylemiyorum bile.

Rasa

10 Ekim 2016 Pazartesi 14:20

İsparta li,Havalisi,muhtarlarıyla ve personeliyle sizi seviyor müdürüm...Allah Yar ve yardımcın olsun...Durmak yok yola devam

Ramo

10 Ekim 2016 Pazartesi 14:16

İsparta Orman Bölge Müdürümüz bu sefer çalışanını buldu pire gibi yerinde durmuyor.Koltuk sevdalısı değil bilen bilir geleli 1 yıl olmuş on la bunlar heves kırıklığı değil her gün tv de haberde bu zamana kadar hangi Orman müdürünü gördük bu millet.Herkez işine baksın sokak sakızı gibi yola at yapılırsa yapışsın zihniyetini bırak işine bak işine...varsa ihbarın şartları dene

İsparta li Vatandaş

10 Ekim 2016 Pazartesi 14:11

Merhaba. Aksu her yer devletin olduğu kadar milletinden neden burdan duyuruyoruz ihbarını zamanında yapsana Devlet mi yedirdi kekikleri sizlerinde ve orda hayvanını otlatanlarida Allaha havale ediyoruz..

mahmut aksu

10 Ekim 2016 Pazartesi 15:04

okumaya üşenen, yazmayı hiç aklına getirmeyen bizler google de sütçüler kekiği mahmut aksu diye bir yaz bakalım karşına ne çıkacak. kul hakkından korkuyorsan bana bir özür borcun var.

mahmut aksu

10 Ekim 2016 Pazartesi 14:48

ismini yazda inmisin cinmisin bilelim. sadece google de mahmut aksu doğa diye yazarsan bu orman müdürüne verilmiş 1000 lerce şikayet dilekçemi kaçak orman kesmelerin tarafımdan jandarmaya tutturulmuş 100 lerce tutanağı da görürsün. kardeşim.

Zeki Kesener

10 Ekim 2016 Pazartesi 13:50

"İhalenin detayını ben bilmem ne demek" Bostan korkuluğumusun sen. Özrü kabahatinden büyük diye buna denir. Cukka tehlikeye girince kıvırma operasyonu denir buna

mahmut aksu

10 Ekim 2016 Pazartesi 13:15

5 yıldır sütçüler ilçesi çandır köyü civarındaki tamamen kanunsuz ve hukuksuz bir şekilde yalan yanlış sahte raporlarla katledilmiş dağların hakkını arıyorum. demekki ****ara verilen izinlerde bu şekilde imzalanmış. dağlarda yaşayan orman müd. kayıtlara geçmiş dağ keçileri, kızılakbabalar, zeytin ağaçları yok denilmiş, orman müdürü davul zurna ile kekik mevsimini açtığı alanda bile kekik yok diye rapor vererek korkunç bir katliama göz yummuş. Rabbim hakkımızda en güzel hükmü verecektir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR