26 Nisan 2024 Cuma

O GECEYİ BÖYLE ANLATTI !

O GECEYİ BÖYLE ANLATTI !

Isparta

  AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, 15 Temmuz terörist darbe girişiminin Isparta'da püskürtülmesin deve sonrasındaki demokrasi nöbetlerinde önemli rol oynayan aktörler arasında.Basın Kulübü'ne konuk olan İl Başkanı Zabun, 15 Temmuz günkü en uzun gecede yaşadıklarını anlattı. Anlattıklarının yaşanan mücadele içinde kendisini ön plana çıkartıyormuş gibi algılanmamasını isteyen Zabun, "bu işin kahramanı aziz milletimizdir" dedi. Zabun , şöyle konuştu:

   ALLAH YARDIM ETTİ

   "Bu işin kahramanı aziz milletimizdir. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız daha herhangi bir açıklama yapmadan Isparta dahil olmak üzere bütün Türkiye 'darbe yapılıyormuş' diye insanların meydanlara aktığını gördük. Biz bu süreçte hem Isparta'da hem Türkiye'de yüce yaradanın yardımını gördük. 'Görmedik' demek için kör olmak gerekir.

DARBE HİÇ AKLINA GELMEDİ

   Ben o gün İl Başkan Yardımcım Selim Karakuş ile birlikte gençlik kollarından bir arkadaşımızın düğününe iştirak etmiştik. Hanife Sultan Mahallesi'nde düğünde idik. Orada oturduk, arkadaşlarla sohbet ediyorduk. O esnada Selim Karakuş arkadaşımızın elinde telefon vardı, 'başkanım bir sıkıntı var' dedi. 'Köprü kapatılmış' dedi.Aklıma terör saldırısı ihbarı geldi. Önlem alındığını düşündüm. Aradan 5-10 dakika geçtikten sonra 'Başkanım uçaklar Ankara'dan alçak uçuş yapıyor' dedi.'Ver bakalım' dedim. Bu konular gündeme gelince bir sıkıntı olduğu belli oldu.İlginç ve tuhaf geldi. Darbeden ziyade 'çok kapsamlı bir saldırıyla mı karşı karşıyayız' diye düşündüm.

PARTİ TEŞKİLATLARI KISA SÜREDE AÇILDI

   Sıkıntı olduğunu farkedince partiye geçtik. İl yönetimindeki tüm arkadaşlara mesaj attık, onlarda sağolsunlar 10-15 dakika içerisinde hemen geldiler. Bu arada sosyal medyayı takip ediyoruz. Televizyonda ne döndüğünü bilmiyordum. Genel Merkezle görüşmemiz oldu. 'Sıkıntı var, siz teşkilatları davet edin' şeklinde bir talimat geldi. Neolduğunun detayına vakıf değildik. İlçe başkanlarımızı ve belediye başkanlarımıza 'acilen parti binalarına geçilmesi' yönünde mesaj gönderdim.Arkasından telefonla canlı olarak tek tek aradık. Kimse birşey sormadan parti merkezlerine geçtiler. Çok kısa süre içerisinde teşkilat olarak ilçeler de dahil olmak üzere parti binalarımız açıldı.

CUMHURBAŞKANI HENÜZ AÇIKLAMA YAPMADAN 6 BİN KİŞİ MEYDANDAYDI

   Genel Merkezle görüştükten sonra üyelerimize çağrı yaptık. 'Türk bayraklarıyla teşkilatların önüne gelin' dedik. Bu arada Süreyya Sadi Bilgiç vekil aradı. O da hemen partiye geldi. Kendisiyle kısa bir görüşmemiz oldu. TBMM ciddi bir tehdit altında idi. O esnada kendisine meclisten acil çağrı yapıldı. Süreyya bey partiden ayrıldı ve gitti. Ayrıldıktan 5-10 dakika sonra tekrar telefonla aradı, bir yer söyledi orada görüştük. O sırada sayın Valimizle kısa bir görüşme gerçekleştirdik. Atacağımız adımlarla ilgili bir değerlendirme yaptık.O saatlerde meydanda 6-7 bin kişi toplanmıştı. Oradan canlı olarak gelen hemşehrilerimizle konuştuk. Araçları olanları stratejik noktalara görevlendirdik. Aracı olan herkes o noktalara intikal etti. O bölgelerde ciddi bir yoğunluk oluştu.

EŞİNE NE DEDİ?

  Bu telaşın içinde evle, eşimle görüşme fırsatım olmadı. O arada eşim aradı. 'Nedir sıkıntı mıvar' dedi. Benim cevabım şu oldu 'bir sıkıntı var. Çocukları al, arabaya binin askeriyenin oraya geçin. Beni de bir daha aramayın. Başınızın çaresine bakın."

SADECE AK PARTİ'NİN KARŞI DURUŞU DEĞİLDİ

   O günkü gördüğüm tabloda sadece bizim çağrılarımızla değil, olayın bir darbe girişimi olduğunu anlayan bütün hemşehrilerimiz akın akın meydana gelmeye başladı. Teşkilat mensuplarımızın hakkını burada teslim etmem lazım. Ama bu sadece AK Parti teşkilatının karşı duruşu ve direnişi değildi. O meydana gelen hemşehrilerimiz arasında her görüşten kardeşlerimiz vardı. Ülkücü gençlerimiz, Cumhuriyet Halk Partili, Saadet Partili, Büyük Birlik Partili arkadaşlarımız yani herkes oradaydı. Herkes kardeşlik duygusu içinde, yarınına sahip çıkacak bir ruh dünyası ile tek vücut olunmuştu. Herkes siyasi düşüncelerini bir kenara bırakmış, vatan savunması, yarına sahip çıkma duygusu ile oradaydı.

ÇOK HIZLI HAREKET EDİLDİ

   Partiye geçtiğim saatlerden itibaren Ispartalı hemşehrilerimiz bizim yönlendirmelerimize mümkün olduğu kadar uydular. Yapmaları gereken ne ise ona katıldılar. Ve biranda çokhızlı ve çok kısa süre içerisinde Isparta'da ciddi bir direniş oluştu. Öbür taraftan Vali bey devletin bir takım kurumların araçlarıyla askerlerin intikali önlendi. Devletin bir kısım kurumunun araçlarıyla biz belediyelerimizin ve vatandaşlarımızın araçlarıyla tamamen bütün stratejik noktalar tutulmuş oldu.Eğirdir önemli bir noktaydı. Hem Eğirdir'den hem Atabey'den araçlarla çıkılara korada yollar tıkandı. Böyle hızlı bir hareketle neredeyse Isparta'daki bütün stratejik noktalar tıkanmış oldu.

EN BÜYÜK KAHRAMAN ISPARTA HALKIDIR

   Jandarma Komutanımız İsmail beyin bir hadisesi söz konusu. Piyade alayının olduğu bölüme geçiyor 'biz bu işe karşıyız. Karşınızda bizi bulursunuz' diye bir duruş gösteriyor. Bunun etkisi de çok önemli. Sayın Valimizin ilk hamlesi,havalimanındaki talimatları ve koordinasyonu çok önemliydi. Ama en önemlisi Ispartalı hemşehrilerimizin stratejik noktaları tıkamasadır. Isparta açısından kimsenin burnu kanamadan bu işi tamamlamış olduk. "

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Vatanım gibiyim!

11 Ağustos 2016 Perşembe 21:50

Başkanım Ak parti binası önündeki çiçek dikili platformun üzerine çıkıp aracı olanlar 40. Piyadenin önüne ve şehir girişlerini tutmaya gidin, aracı olmayanlar burada beklesin demişti.Elde tutulup konuşulan el hoperlörüne ne çok ihtiyaç vardı.Başkanın sesini o kalabalığa duyurması zordu.TRT de darbe anonsu henüz yapilmamıştı. Bir bayan olarak o gece bende vatan savunmasında bir neferdim. 2. Kurtuluş Savaşı ruhu hissedildi ve yaşandı. Başkan dahil herkes Rabbimizden eminim tam not almıştır.

Muslıkçu sabri

11 Ağustos 2016 Perşembe 23:09

Ey sabun efendi.Elden kayıp kurtulacağını mı zannettin.Daha düne kadar fetö elamanlarını korumak için Isparta'da Pdy elamanı yok diyen sen değil miydin?

yalvac.li

11 Ağustos 2016 Perşembe 23:06

Yetmez diyanet milli egitim nerde varsa ama hepsi yardim yataklik eden kimvarsa gölgesi bile olmamali.

YETER ARTIK

11 Ağustos 2016 Perşembe 23:03

MİİLETİN ACI VE HAİNLERİN ŞEREFSİZ GÜNÜNDEN PRİM ELDE ETME ÇABASINI BIRAKIN. AYIP YA

Yol arkadaşı

11 Ağustos 2016 Perşembe 16:45

Sayın başkanım bundan sonra kiminle yürüdüğünüze dikkat edersiniz artık ben Tövbe ettim diyenlere de sakın inanmayın

ilginç

11 Ağustos 2016 Perşembe 16:16

ben saat 22.30 sıralarında çarşıdaydım herkezde bir panik vardı herkes cumhurbaşkanını merak ediyor idi neyseki cumhurbaşkanımız tv de görününce herkez çoştu.demokrasi nöbetleri boyunca hergün meydanda olan ama kesinlikle o kirli örgütün içinde olan okul müdürleri ver kalabalığın içindeler kendileri ve eşleri gerek milli egitim gerekse üniversitede yöneticilik yaptılar bunların yakalanması lazım

Vatandas

11 Ağustos 2016 Perşembe 14:31

Size inaniyoruz fakat icinizdeki fetoculari temizleyin.mudurse mudur,vekilse vekil bunlar temizlenmeli.15 temmuzdan once 3/5 emniyet muduru ve vali temizlenmisti hani hatirlatsaniz,iste o yurekli valiler ve mudurler kurtardi bu vatani fetoculardan.Simdi ricamiz tum mudurleri degistirin Sn.Abim

Retorik

11 Ağustos 2016 Perşembe 13:55

Bundan sonra sana Isparta da paralelciler istilası var dediğimizde Isparta'da PAralelci YOK demezsin artık

maşallah

11 Ağustos 2016 Perşembe 13:12

yakışır

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR