20 Nisan 2024 Cumartesi

O DOKTOR TUTUKLANDI!

Zonguldak'ta sahte rapor operasyonunda aralarında Isparta’da bir hastanede Ortopedist Uzmanı olarak görev yapan doktor Z.Y'nin de bulunduğu 7 kişi tutuklandı

Isparta

Zonguldak'ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Ekipleri’nin (KOM) 2 yıl boyunca sürdürdükleri fiziki ve teknik takibin ardından “Sahte sağlık raporu” düzenlediği iddia edilen suç örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonda gözaltına alınan 25 kişiden 3’ü doktor 7'si tutuklandı. 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrolle serbest bırakıldı. Mahkeme, gözaltına alınan doktorlar Z.Y., İ.G., ve TTK'da Sağlık Şube Müdürü olarak görev yapan doktor O.O., örgüt lideri oldukları iddia edilen A.Ö., T.A. ile birlikte E.T. ve H.D.S olmak üzere 7 kişinin tutuklanması kararını verdi.

 Dün sabah erken saatlerde Zonguldak Adliyesi’ne getirilen ve 20 saatten uzun süredir ifade vemahkeme işlemleri devam eden 25 kişi için karar açıklandı. Nöbetçi mahkeme,“Rüşvet”, “suç örgütü kurma”, “resmi belgede sahtecilik”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla yargılanan 25sanıktan 3’ü doktor 7’sinin tutuklu yargılanmasına karar verdi. Isparta’da bir hastanede Ortopedist Uzmanı olarak görev yapan doktor Z.Y., Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda görev yapan doktor O.O., Atatürk Devlet Hastanesi’nde görev yapan ortopedist doktor İ.G., örgüt lideri oldukları iddia edilen A.Ö., T.A. ve beraberindeki E.T ve H.D.S hakkında tutuklu yargılanma kararı verem mahkeme,diğer 18 sanık için de tutuksuz yargılanma kararı verdi. 18 kişi adli denetimle serbest bırakılırken, tutuklanan 7 kişi Beycuma Cezaevi’ne gönderildi.

Operasyonun süreci...

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerinin 2 yıl süren teknik takibi sonunda gerçekleştirilen “Sahte Sağlık Raporu” operasyonunda 3’ü doktor, 4’ü hastane görevlisi olmak üzere toplamda 9 kişi gözaltına alınmıştı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarında iş kazalarında yaralanan işçilerin yanı sıra bazı engellilerin engellilik oranlarının arttırılması, Sosyal Güvenlik Kurumu prim günü uygun olmasına rağmen emeklilik yaş sınırını bekleyen bazı kişilere sahte sağlık kurulu raporu temin edildiği ihbarı üzerine inceleme başlatılmış,operasyon kapsamında 61 kişinin ifadesine başvurulmuştu.

Toplamda 61 kişinin ifadesine başvuran İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon kapsamında 15 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından zanlılar, ‘suç örgütü kurmak, rüşvet ve görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik’ suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

hastane adı ???

24 Ocak 2016 Pazar 01:52

ısparta da bu sahte doktor yüzünden bir çok hasta mağdur oldu , bu yoruma karşılık hastahane adı açıklanmazsa bilenler bu hastahanenin adını afişe edeceklerdir.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR