24 Nisan 2024 Çarşamba

O DOKTOR GERİ DÖNDÜ!

Doğunun doktor açığının kapatılması için geçici görevlendirme ile Türkiye’nin değişik illerinden birçok doktor doğuya yönlendirildi.

Isparta

15 gün önce geçici görevlendirme ile Şırnak’ın Cizre İlçesine gönderilen Isparta Devlet Hastanesi doktorlarından Beyin Cerrahı Opr. Dr. Halil Samancıoğlu, 15 gün boyunca orada yaşadıklarını anlattı. Güvenli bir şekilde Cizre’ye vardıklarını ifade eden Opr. Dr. Halil Samancıoğlu, “Cizre’de bulunduğumuz süre içerisinde Kamu Hastaneler Birliği her türlü imkanlarıyla bizim yanımızda oldu. Bir takım aksamalar oluyor, olması da normaldir. Çünkü orada bir huzursuzluk var” diye konuştu.

EN BÜYÜK HİZMET YEREL HALKA

İlçede sadece acil hizmeti verildiğini belirten Opr. Dr. Samancıoğlu, “Poliklinik hizmeti yok. Zaten sokağa çıkma yasağı var. Dolayısıyla orada görev yapan askerimize, polisimize elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. En büyük hizmet ise oranın yerel halkına oluyor. Verdiğimiz hizmetlerde hiçbir aksama yaşanmadı” dedi. Orada görev yapan asker ve polislerin daha zor şartlarda görev yaptığını söyleyen Opr. Dr. Halil Samancıoğlu, “Neticede  bizim bulunduğumuz ortam kapalı bir ortam ve biz bu ortamda hizmetimizi verdik. Ama asker ve polis arkadaşlarımız için aynı şey söz konusu değil. Allah izin verirse bugünleri de atlatıp daha güzel günlerde daha iyi şekilde hizmet vermeye çalışacağız.”

SİVİL HALKA TIRLARLA YARDIM GELİYOR

Opr. Dr. Halil Samancıoğlu, Cizre’de gördüğü en önemli şeyin yardım tırları olduğunu söyleyen Opr. Dr. Samancıoğlu, “Orada benim gördüğüm en önemli şey sağlık Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iki tırla gelip orada sivil halka bir takım ihtiyaçlarını gidermek için malzeme temin etmesi. Bu çok önemli bir şey” dedi. 

ISPARTA OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK

Geçici görevlendirmede üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyen Isparta Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın,   “Özellikle doğu illerindeki arkadaşlarımızın geçici de olsa dinlendirmek amacıyla değişik illerden bakanlığımız tarafından görevlendirme yapılmakta. Biz de bu görevlendirmede üzerimize düşeni yaptık. İhtiyaç olduğu müddetçe biz Isparta olarak, Isparta sağlık çalışanları olarak diğer arkadaşlarımıza destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Isparta Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın daha sonra Cizre’deki görevini başarıyla tamalayan Opr. Dr. Halil Samancıoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti.


YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

Kadro

08 Ocak 2016 Cuma 19:47

Isparta devlet hastanesinin beyin cerrahi kadrosu kaçtı. Eğer kadro sayısı 7 kişi değilse bu kadar beyin cerrahi neden istihdam yapılıyor.

ali

08 Ocak 2016 Cuma 18:40

15 gün ?

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR