29 Mart 2024 Cuma

O CİNAYETTE FLAŞ İDDİA !

O CİNAYETTE FLAŞ İDDİA !

Isparta

Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde 67 yaşındaki Osman Tokmak'ın öldürülmesiyle ilgili annesiyle birlikte yargılanan 22 yaşındaki Fırat Erdoğan, 'akıl sağlığı yerinde' raporunun yeterince inceleme yapılmadan verildiğini belirterek,yeniden rapor alınmasını istedi.

 

Yalvaç'ta 31 Ocak'ta nikahsız eşi Osman Tokmak'ı öldürdüğü iddiasıyla tutuklanıp Isparta Cezaevi'ne gönderilen ve 'canavarca hisle adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen 49 yaşındaki Gönül Sökmen ile cinayete teşebbüsten 16 yıl hapis istenen ilk eşinden oğlu Fırat Erdoğan'ın yargılanmasına, Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

 

'YENİDEN RAPOR ALINMASINI İSTİYORUM'

 

Osman Tokmak'ın yakınları ve avukatının katılmadığı duruşmada sanıklara söz verildi. Sanık Fırat Erdoğan, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Psikiyatri Anabilim Dalı'ndan 21 Ağustos 2015 tarihinde kendisi hakkında verilen 'akıl sağlığı yerindedir' raporuna itiraz etti.Annesiyle birlikte 12 yıl boyunca kimi zaman sokakta, kimi zaman huzurevlerinde düzensiz bir hayat yaşadığını anlatan Fırat Erdoğan, "Bu nedenle ruh sağlığım yerinde değildi. Hatta bu konuda Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri ve nöroloji kliniklerinde tedavi gördüğüm, anti depresanilaçlar kullandığım sabittir. Bu durumdaki bir insanın akıl ve ruh sağlığının yerinde olabileceğine ihtimal vermiyorum. Rapor veren heyetin yeterince inceleme yapmadan karar verdiğine inanıyorum ve yeniden rapor alınması için hastaneye sevkimi istiyorum" dedi.

 

'ALLAH ŞAHİDİMDİR OĞLUMUN SUÇU YOK'

 

Gönül Sökmen de savunmasında daha önceki ifadelerinde olduğu gibi oğlunun bu işte suçu olmadığını ileri sürdü. İddianamede yer aldığı gibi oğluyla fikir birliği yapmadıklarını kaydeden Gönül Sökmen, "Oğlum maktulü daha önce ne gördü, ne oturup konuştu. Kendisini tanımazdı. Dolayısıyla tanımadığı bir insana kin duyması, onun için cinayet planı yapması düşünülemez.Allah şahidimdir ki oğlumun bu olayda bir suçu yoktur. Tamamen beni koruma amaçlı içgüdüsel davranmış ve bu olay sonrası büyük travma yaşamıştır.Kendisinin boş yere ceza almasını istemiyorum" diye konuştu.

 

'EVLİLİKTE İŞLER İSTEDİĞİ GİBİ GİTMEMİŞ'

 

Sanık avukatlarından Cemal Özkan ise 'tahrik altında kasten adam öldürme' konusuna katıldıklarını ancak 'fikir birliği yapıldığı'hususundaki iddiaya katılmadıklarını belirterek, müvekkili Gönül Sökmen'in dini nikahlı evliliğin 20'nci gününden sonra maktulün kendisine eza ve cefa ettiğini, hatta kendisini deneme süresine tabi tutarak, resmi nikah bile yapmadığını vurguladı. Avukat Özkan, şöyle dedi:

 

"Gönül Sökmen'in bir lokma ekmek, sıcak bir eve sahip olabilmek için giriştiği bu evlilikte işler hiç de istediği gibi gitmemiş, 20gün sonra şiddetli elem ve azap dolu bir hayat başlamıştır. Müvekkilim, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı ihbar numarasını tam 6 kez arayarak yardım istemiştir. Hatta tek istediği kaymakamlığın kendisine bir kamyonet temin etmesi ve özel eşyalarını alıncaya kadar polisin eşlik etmesidir. Tüm bunları bile ele aldığımızda Gönül Sökmen'in neler çektiğini anlamamız mümkün olacaktır."

 

Mahkeme heyeti Fırat Erdoğan'ın yeniden rapor alınmasına ilişkin talebini reddederek, duruşmayı erteledi

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR