20 Nisan 2024 Cumartesi

O Bekçiye 9 yıl 11 ay

O Bekçiye 9 yıl 11 ay..

Isparta

 

Gelendost ilçesinde 2 yıl önce meydana gelen ve soğuk hava deposunda meydana gelen baskın olayına ilişkin dava sonuçlandı. Yalvaç AğırCeza Mahkemesi’nde görülen davaya sanıklar katılmazken sadece tarafların avukatları katıldı.

 

    Olayda soğuk hava deposuna baskın düzenlediği iddia edilen İhsan Baysal ve adamlarına karşı koymak amacıyla üzerinde taşıdığı silahla ateş açan depo bekçisi Burak Gülcan’a Savcılık adam öldürmeye teşebbüsten dava açtı.

 

    Duruşmada sanık Burak Gökcan’ın avukatı Erol Berber müvekkilinin öldürme ya da yaralama kastı ile ateş açmadığını belirterek, ‘Her ne kadar müşteki 1 metre mesafeden sanığın kendisine silah doğrultup ateş etmeye çalıştığını ve tabancanın ateş almadığını akabinde 5-6 metre mesafeden 11 el ateş ettiğini söylese de bu imkansızıdır. Olayda kullanılansilah ile bu mümkün değildir. İlla içerisindeki patlamayan merminin hazneden boşaltılması ve yeni bir merminin sürülmesi gerekmektedir. Ayrıca müvekkilimin ateş ettiği sırada sadece kolunun görüldüğünü ve duvarın arkasından kendisine ateş ettiğini ifade etmiştir. Bu şekilde birini öldürmek mümkün değildir. Bu nedenlerle sanığın adam öldürme kastı ile ateş ettiği düşünülemez. Mütalaya bu açıdan katılmıyoruz’ diye savunma yaptı.

 

    Ağır Ceza Mahkemesi sanık Burak Gökcan’a adam öldürmeye teşebbüs suçundan önce TCK81/1  maddesi uyarınca müebbet hapis cezası verdi. Sanığın eylemi teşebbüs aşamasında kaldığından,5237 sayılı TCK.nın 35/2. maddesi gereğince cezası 9 yıl 6 aya indirildi. Mahkeme sanığı iyi hal indiriminden yararlandırarak bu cezasını 7 yıl 11 aya indirdi. Olayda kullanılan silah nedeniyle de 6136 sayılı kanunun 13/1 maddesi uyarınca 1 yıl 10 ay hapis cezası ve 500 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilerek neticede 9 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Ancak mahkeme TCK 58. Maddenin uygulanmasına karar vererek sanığın tutuklanmasına gerek görmedi.

Nurettn Arkan DHA 

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR